JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Biksemad med blomkål og bernaise dressing

af Julie Karla december 7, 2016
Skrevet af Julie Karla december 7, 2016

Det sker ofte, at jeg hurtigt bikser en biksemad sammen, når jeg har kød tilovers fra dagen før. Og det sker også tit, at kartoflerne er skiftet ud med blomkål i biksemaden. Selvom der absolut ikke er noget galt med de stegte kartofler, dem er jeg også glad for.

En lettere biksemad

Men denne her biksemad er lidt lettere, og så har jeg lavet en lynhurtig bernaise dressing til, som jo egentlig bare er græsk yoghurt rørt op med lidt dijonsennep, frisk estragon, salt og peber. De syltede rødbeder er skiftet ud med frisk rødbede, men spejlæggene dem rører vi selvfølgelig ikke ved.

Biksemad med blomkål og bernaise dressing

Udskriv
Biksemad med blomkål og bernaise dressing
Forb. tid
15 min
Tilb. tid
15 min
Samlet tid
30 min
 
Biksemad med blomkål og bernaise dressing en lettere version af den kendte klassiker
Ret: Hovedret
Køkken: dansk, low carb
Antal: 2 personer
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 400 gr. små blomkålsbuketter
  • 300 gr. stegt kød fra dagen før skåret i små stykker (jeg brugte rester af svinekoteletter)
  • 1 stk løg
  • 1 spsk. smør
  • Salt
  • Friskkværnet peber
Bernaisedressing
  • 1 dl. græsk yoghurt 10 %
  • 1 ½ spsk. frisk finthakket estragon
  • ½ tsk. dijonsennep
  • Salt
  • Friskkværnet peber
Tilbehør
  • 2 spejlæg
  • Revet rå rødbede
Sådan gør du
  1. Skær løget ud i små tern og steg dem bløde i smør.
  2. Tilsæt blomkålsbuketterne og lad dem stege med et par minutter.
  3. Tilsæt kødet og lad det stege videre et par minutter under omrøring.
  4. Smag til med masser af friskkværnet peber og salt.
  5. Bland finthakket frisk estragon sammen med græsk yoghurt, sennep og smag til med salt og peber.
  6. Snit rødbeden igennem en spiralizer, på et rivejern eller et mandolinjern.
  7. Steg de to spejlæg og servér dem sammen med biksemaden, revet rødbede og den kolde bernaise dressing.

Som jeg skrev i mit forrige indlæg er jeg i denne her uge på en lille miniferie hos mine forældre i Aarhus med bettemanden. Der bliver i den grad hygget, og morfar, Nord og jeg var et smut i Flensborg i går for at handle lidt ind til julen. Jeg var en tur i Biomarkt og gik vist lidt amok i lækre, lækre øko og biodynamiske varer. Fik bl.a. fire glas mandelsmør med hjem….der er vist nogen, der er lidt afhængig! Og så hjælper det jo selvfølgelig heller ikke på det, at lillemanden også har udviklet en kærlighed til det dejlige nøddesmør.

Nå men, vi hygger i hvert fald. Selvom vi savner faren, der knokler for at finansiere morens mandelsmør i Singapore!

Biksemad med blomkål og bernaise dressing af julie karla

Cauliflower Cabbage and Broccoli

Biksemad med blomkål og bernaise dressing en low carb version

2 kommentarer
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Pizza med gedeost, tahin og rødbede
Næste indlæg
Salat med perlebyg og grønkål

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

2 kommentarer

Josefine december 7, 2016 - 8:27 am

Nu har jeg fulgt din blog i lidt tid, og synes bare det er så flotte billeder du tager. Tænk at du kan få biksemad til at se så lækker ud ☺️

Reply
Julie Karla december 7, 2016 - 1:24 pm

Årh tak Josefine!

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen