JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Chiagrød med blåbær

af Julie Karla februar 27, 2014
Skrevet af Julie Karla februar 27, 2014

Her kommer min nyeste opskrift på chiagrød. Jeg har virkelig fået blod på tanden i forhold til at eksperimentere med de skønne og finurlige chiafrø, efter jeg forleden lavede en anden cremet variant af min chiagrød med kakao. Chiafrøene er super smarte at bruge, når man skal lave en sund dessert eller en ekstra god og naturligt sød morgenmad. Jeg er i hvert fald blevet ret vild med dem, og de har nok overtaget min ellers så store passion for quinoa. 

Det gode ved chiafrøene er, at de bliver til en geleagtig masse, når man blander dem med væske, og det gør dem super anvendelige til at lave grød med som denne her chiagrød med blåbær, banan og avocado. Den smager super dejligt, og man kan toppe sin chiagrød med lige det, man lige har lyst til. Jeg brugte nogle tørrede morbær og ristede hasselnødder. 

Ingredienser (2 pers.)
2 store spsk. chiafrø (kan købes i helsekostforretninger og udvalgte supermarkeder)
2 dl. usødet mandelmælk (kan købes i helsekostforretninger)
1/2 moden avocado
100 gr. frosne bananskiver (ca. 1 lille banan)
1/4 tsk. vaniljepulver fra Urtekram
2 spsk. blåbær
Hasselnødder
Tørrede morbær

Tilberedning
Bland chiafrøene med mandelmælk aftenen før, og sæt det i køleskabet natten over. Næste dag blendes chiagrøden med blåbær (jeg brugte frosne økologiske blåbær, som jeg havde givet et kort opkog, og derefter afkølet), de frosne bananskiver, avocado og vaniljepulver. Server din chiagrød og pynt med lidt lækkert topping. 

2 kommentarer
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Sunde Madeleine kager
Næste indlæg
Kikærter i karry-kokosmælk med spinat

Måske du også kan lide de her…

Påskekage med påskeæg – med smag af citron...

marts 19, 2024

Semlor med marcipan og flødeskum – den klassiske...

januar 13, 2024

Æble gløgg uden alkohol med vidunderlige julekrydderier

december 5, 2023

Hyldeblomstsaft opskrift – Én af sommerens bedste opskrifter

juni 19, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Vegansk bananbrød med karamelsauce fra min bog Venindemad...

marts 14, 2023

Ristet boghvede med kanel, agavesirup og kokosolie –...

februar 24, 2023

Kladdkaka opskrift med appelsin og hvid chokolade

december 16, 2022

Osteanretning til jul med granatæble, kakifrugt og chilihonning...

december 13, 2022

Chokolade med granatæble og kanel – en skøn...

november 25, 2022

2 kommentarer

Emilie Clausen marts 17, 2014 - 7:18 am

Hej! Wow det ser lækkert ud, jeg er også helt vild med chiafrø.
Hvordan tror du det vil være hvis man brugte sojamælk i stedet for mandelmælk?
Det ville min SU lidt bedre kunne overskue 🙂

Reply
Julie Karla marts 17, 2014 - 9:02 am

Hej Emilie. Det kan du sagtens : )

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Stegt lange med purløgsolie, kapers og mandler

    juli 17, 2017
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen