JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Æbleflæsk med lakrids

af Julie Karla januar 12, 2014
Skrevet af Julie Karla januar 12, 2014

Det sker en gang imellem, at jeg får en umanerlig craving efter æbleflæsk. Jeg elsker kombinationen af den salte, fede flæsk sammen med de søde æbler. Det er selvfølgelig ikke den sundeste ret (og ikke så godt for min sunde januar måned), men engang imellem går det an, og jeg sørger altid for at købe noget lækkert flæsk, der har godt med kød på.

Æbleflæsk med bagte æbler med lakrids!

Det havde de her økologiske skiver flæsk, kan I tro, som jeg lavede i går sammen med lakrids-æbler og en stor grøn salat med bl.a. rosenkål, for at få et friskt modspil til den fede flæsk. Og det her med lakrids, det skal prøves! For det er simpelthen så godt sammen med æbleflæsk. Det går simpelthen bare op i en højere enhed. Jeg har faktisk også lavet en flæsketeg med lakrids, og det er altså også et hit. Helt i samme boldgade som æbleflæsken her, kan man sige.

Æbleflæsk som hos farmor

Der er også en anden ting, der gør, at jeg elsker æbleflæsk. Det er nemlig det min søde, elskede farmor altid lavede, når vi blev passet hos hende til frokost. Og I kender jo godt, at det farmor lavede, det er og bliver det bedste.

æbleflæsk med lakrids

Udskriv
Æbleflæsk med lakrids
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
25 min
Samlet tid
35 min
 

En klassiker som æbleflæsk får et friskt pust med lakrids!

Ret: Hovedret
Køkken: dansk, nordisk
Antal: 2 personer
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 300 gr økologisk flæsk i skiver
  • 2 æbler
  • 1 rødløg
  • 1 tsk rålakridspulver
  • 1 spsk smør
Sådan gør du
  1. Læg skiver af flæsk på en bradepande med bagepapir og drys med salt.

  2. Skær æbler og rødløg i både og bland dem sammen med rålakridspulver og lidt smør, og kom det over i et ovnfast fad.

  3. Bag flæsk og æbler i ovnen.

  4. Flæsken skal bages, indtil den er dejligt sprød, og æblerne skal have ca. 15 minutter. De må endelig ikke blive smattede, men stadig bevare deres form.

  5. Når flæsken tages ud af ovnen er det en god idé lige at lægge det over på en tallerken med køkkenrulle, så det overskydende fedt suges fra.

  6. Server med finthakket persille og evt. noget godt rugbrød.


opskrift på æbleflæsk
lækker opskrift på æbleflæsk
0 kommentar
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Ærterugotto med feta, timan og æble
Næste indlæg
Blåmuslinger i hvidvin og fløde med bønne spaghetti

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

Hvidkålssalat med dild, citrondressing og brændte sesam-mandler

januar 12, 2023

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Stegt lange med purløgsolie, kapers og mandler

    juli 17, 2017
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen