JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Blomkål i ovn med hvidløgssmør og citron-tahindressing

af Julie Karla januar 5, 2023
Skrevet af Julie Karla januar 5, 2023

Godt nytår derude! Her er jeg tilbage med en skøn vegetarisk ret, nemlig blomkål i ovn med hvidløgssmør og citron-tahindressing. Og det er altså et helt bagt blomkål, for det smager simpelthen noget så skønt og er jo den nemmeste måde at tilberede blomkål på.

Hvis du spørger mig, så ville jeg servere blomkålen her som hovedret med en lækker salat til eller ovnbagte kartofler. For jeg elsker rene vegetariske måltider. Men altså den er også god som tilbehør til alskens kød eller fiskeretter.

opskrift på helt bagt blomkål i ovn

Bagt blomkål i ovn med denne skønneste tahindressing

Jeg har brugt min opskrift på tahindressing, som jeg brugte i min perlecouscous salat, for den er og bliver en genganger. Jeg elsker simpelthen bare den der skønne skønne sesamsmag. Og den passer helt genialt til blomkål.

Blomkålen her kan du jo krydre med alskens krydderier, og i stedet for hvidløgssmør kan du lave andre former for kryddersmør. Jeg har bare kørt den helt traditionelle stil her med hvidløgssmør, fordi… hvornår er hvidløgssmør ikke en god idé?!

helstegt bagt blomkål i ovn

Andre opskrifter med blomkål

Blomkål er én ingrediens jeg har brugt rigtig rigtig meget gennem de over 10 år her på bloggen. Hvis jeg skal fremhæve nogle af mine yndlings opskrifter med blomkål, så kommer jeg ikke udenom min blomkålspizza opskrift, en all time vinder. Og der er jo også min speltotto med blomkål. Og så mine yndlings bagte blomkålstykker med karry og spidskommen. Dét er altid godt!

Nyt fra mig

2023 står på en masse nye projekter. Jeg skal i gang med en ny bog. Juhuuu… mere om den en anden gang. Og jeg skal til at undervise gennem FOF i madlavning. Så derfor, bor du nord for København, så tjek endelig mine kurser ud her hos FOF Nordsjælland. Jeg holder både kurser i gæstemad og i familiemad for børn og voksne. Kig blot under kategorien Mad og Drikke.

opskrift på helt bagt blomkål i ovn
Udskriv
Bagt blomkål i ovn med hvidløgssmør og citron-tahindressing
Forb. tid
15 min
Tilb. tid
45 min
Samlet tid
1 t
 
Ret: aftensmad, Tilbehør
Køkken: Vegetarisk
Antal: 4 personer
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 1 lille blomkål (jeg brugte et økologisk, de er som regel mindre end konventionelle)
  • 45 g smør
  • 1 fed hvidløg
Citron-tahindressing
  • 2 spsk hvid tahin
  • 1/4 dl vand + 2 ekstra tsk
  • 1/2 citron, saften herfra
  • 1/2 tsk agavesirup
  • Friskkværnet peber
  • Flagesalt
  • 2 spsk grofthakket bredbladet persille
Sådan gør du
  1. Sæt en gryde over med vand.

  2. Tag de yderste blade af blomkålen, men behold roden, der holder det sammen.

  3. Sænk det hele blomkål ned i det kogende vand og lad det koge under låg i 5 minutter.

  4. Sæt ovnen på 200 grader.

  5. Smelt smør i en lille gryde med presset hvidløg.

  6. Tag blomkålen op af vandet og læg i et ildfast fad. Hæld det smeltede hvidløgssmør over.

  7. Sæt blomkålen i ovnen og bag det mørt i 45 minutter. Sluk ovnen og lad det stå 5-10 minutter i eftervarmen.

  8. Rør imens dressingen sammen. Bland tahin med citronsaft. Nu tykner det og fortynd det herefter med vand. Kom agavesirup i og smag til med salt og peber.

  9. Hak bredbladet persille fint og drys over det bagte blomkål. Server retten med dressingen.

helt bagt blomkål i ovn
0 kommentar
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Perlecouscous salat med grønkål, æble, kaki og en masse andre skønne ingredienser + lækker tahindressing og grønkålschips
Næste indlæg
Hvidkålssalat med dild, citrondressing og brændte sesam-mandler

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Stegt lange med purløgsolie, kapers og mandler

    juli 17, 2017
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen