JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Blomkålssteaks med parmesan og purløgsolie

af Julie Karla juni 11, 2018
Skrevet af Julie Karla juni 11, 2018

Denne her opskrift på blomkålssteaks med parmesan og purløgsolie har jeg lavet til min faste opskriftside i BT for noget tid siden, og den er et bud på en vegetarret til aftensmaden. Jeg er så modig at kalde mine bagte blomkålsskiver for “blomkålssteaks”, og det er fordi, at de skal fungere som steaks i stedet for kød. Og jeg ved godt, at de to ting ikke kan sammenlignes, men de smager altså virkelig virkelig skønt, og jeg synes ikke, at man mangler kødet i denne her ret.Blomkålssteaks med kartofler

Blomkålssteaks med lækkert tilbehør

Og jeg synes slet ikke man mangler kødet, når man spiser de her lækre parmesanbagte blomkålssteaks med purløgsolie, kapers, mandler og ovnbagte søde kartofler. Så bliver man mæt og får totalt én på opleveren med alle de forskellige smagsnuancer som surt, sødt, salt og den gode fedme fra olivenolien.Blomkålssteaks opskrift

Mine blomkålssteaks er også dem, der danner “pizzabund” for min low carb pizza med blomkål , så ja, ikke nok med, at jeg kalder min bagte blomkålsskive for en steak, så kalder jeg også selvsamme skive for pizzabund! Men prøv det alligevel, jeg håber, du blir positivt overrasket!Blomkålssteaks med kapers

Blomkålssteak med kartofler
Udskriv
Blomkålssteaks med parmesan og purløgsolie
Forb. tid
15 min
Tilb. tid
35 min
Samlet tid
50 min
 
Ret: aftensmad
Køkken: vegetar
Antal: 4 personer
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 2 blomkål
  • olivenolie
  • tørret hvidløg
  • fintrevet parmesan (fra et helt stykke)
  • salt
  • friskkværnet peber
Purløgsolie
  • 5 spsk god olivenolie
  • 1/2 potte purløg (svarende til ca. 4 spsk. finthakket purløg)
  • fintrevet skal af 1/4 øko citron
Tilbehør
  • 500 gr søde kartofler
  • olivenolie
  • 4 spsk halverede let ristede mandler
  • 4 tsk kapers
Sådan gør du
  1. Skær blomkålene i tykke skiver, oppe fra buketterne og ned igennem til roden. Det gør ikke noget, hvis nogle af buketterne brækker af, men prøv at få et par stykker hele blomkålsskiver.

  2. Læg dem på en bageplade og pensl dem grundigt med olivenolie rørt med lidt hvidløgspulver. Drys med salt og friskkværnet peber og bag dem i ovnen ved 200 gr. i ca. 25 minutter

  3. Skræl kartoflerne og skær dem i både. Hæld olivenolie over samt salt og friskkværnet peber. Bag også dem sammen med blomkålene og i lige så lang tid.

  4. Efter 25 minutter tages blomkålen ud, og der drysses godt med fintrevet parmesan over dem. Sæt dem tilbage i ovnen og giv dem 7-8 minutter mere, indtil dine blomkålpssteaks bliver sprøde i kanterne og osten er godt smeltet.

  5. Rør 5 spsk. olivenolie sammen med 4 spsk. finthakket purløg og frintrevet citronskal.

  6. Anret de færdigbagte blomkålssteaks på tallerkner sammen med de bagte søde kartofler. Dryp purløgsolie over. Drys med halverede let ristede mandler og kapers. Og servér!

Blomkålssteaks som vegetarret

0 kommentar
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Opskrift på braiseret kalveskank + Vind 10.000 kr til en gourmetmiddag!
Næste indlæg
Overnight oats med mandelsmør og sommerbær

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Stegt lange med purløgsolie, kapers og mandler

    juli 17, 2017
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen