JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Blomkålssuppe

af Julie Karla oktober 17, 2012
Skrevet af Julie Karla oktober 17, 2012

Jeg er simpelthen stødt på den mest fantastiske olie, nemlig hørøget rapsolie. Jeg købte olien i Magasins Mad & Vin og den kan bruges til så mange forskellige ting. Olien smager lidt af bacon, faktisk smager den ret meget af røget bacon, hvilket jo selvfølgelig er en meget god ting. Og så går rapsolien perfekt sammen med for eksempel bagte rodfrugter eller en cremet suppe, som denne her blomkålssuppe.
Rapsolien skal bruges efter maden er tilberedt, som en ekstra smagsgiver, og den kan altså varmt anbefales.
Til denne opskrift har jeg brugt ca. 7 dl. vand, men det afhænger jo selvfølgelig meget af størrelsen på ens blomkål, så prøv dig frem og brug kun så meget vand, så det lige akkurat dækker blomkålen.


Ingredienser
1 mellemstort blomkål
Ca. 7 dl. vand
1 skalotteløg
2 spsk. olivenolie
1/2 dl. piskefløde
Salt og peber 
Æblecidereddike
Hørøget rapsolie
Crostini

Tilberedning 
Svits det finthakkede løg i olivenolie i en gryde og tilsæt derefter små blomkålsbuketter. Lad det stege et par minutter i olien, inden vandet hældes i gryden. Bring suppen i kog, og lad den småkoge i ca. 20 minutter, indtil blomkålsbuketterne er møre. Blend suppen med en stavblender og hæld fløden i. Smag til med salt, peber og æblecidereddike. Server suppen med dråber af den hørøgede rapsolie og hjemmelavede sprøde crostini.

0 kommentar
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Krydret cheesecake
Næste indlæg
Butterbeancreme med ærtespirer

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

Hvidkålssalat med dild, citrondressing og brændte sesam-mandler

januar 12, 2023

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Stegt lange med purløgsolie, kapers og mandler

    juli 17, 2017
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen