JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Boghvedegrød opskrift

af Julie Karla juni 29, 2016
Skrevet af Julie Karla juni 29, 2016

Det er første gang, at jeg kaster mig ud i en boghvedegrød opskrift, men er virkelig blevet glad for de små finurlige frø. Boghvede er det, man kalder et pseudo-korn for det er botanisk set et frø helt ligesom quinoa. Men man kan bruge det i grød ligesom “rigtige” korn, og så er det et godt alternativ til glutenallergikere.

Boghvedegrød opskrift

Jeg har lavet denne her grød et par gange nu og alle gange, har jeg kommet chiafrø i. Dels for at booste sundheden endnu mere, dels for at få grøden til at tykne helt perfekt.

Boghvedegrød opskrift

Boghvedegrød opskrift der mætter!

Det her er virkelig en opskrift, der mætter. Der er til to store portioner, og både Mikkel og jeg var mætte til langt op ad dagen. Det er en bastant grød, så det er rart at spise den med lidt frugt til. Men du kan jo putte hvad som helst på.

Boghvedegrød opskrift

Boghvedegrød opskrift
Udskriv
Boghvedegrød opskrift
Forb. tid
5 min
Tilb. tid
10 min
Samlet tid
15 min
 
Antal: 2 -3
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 2 dl. hel boghvede
  • 4 dl. minimælk
  • 1/4 tsk. ren vaniljepulver
  • 1 spsk. chiafrø
  • 2 spsk. groft kokosmel
  • Et lille nip salt
  • Evt.
  • Jordbær
  • Agavesirup
Sådan gør du
  1. Hæld boghveden i en si, og skyl den grundigt med kogende vand. (Der sidder et farvestof på boghveden, der hedder fagopyrin, som nogle kan være allergiske overfor, så det skal skylles af før brug).
  2. Kom den skyllede boghvede i en gryde sammen med chiafrø, mælk, kokosmel, vaniljepulver og lidt salt.
  3. Lad grøden koge op under omrøring. Skru ned for grøden, og lad den tykne på lavt blus under omrøring en 10-minutters tid.
  4. Servér evt. grøden med jordbær og lidt agavesirup.

Boghvedegrød opskrift

Sommerferien er startet

Som nogle af jer måske har set på Instragram eller læst her på bloggen så var Mikkel, Nord og jeg et smut på Bornholm i weekenden for at overvære kokkekonkurrencen Sol Over Gudhjem. Vi havde en helt fantastisk tur i skønt, skønt vejr. Og jeg tror, at Nord nød sin første ferie. Han nød i hvert fald at både mor og far var der til at underholde ham og gi’ ham en masse kys!

Der kommer et helt indlæg om Bornholm snart, og om alt det lækre mad jeg spiste!

På tirsdag drager vi så på sommerferie igen, da vi tager en lille smuttur til Hamborg. Vi skal bare være der i 4 dage, så det er en lille miniferie. Men jeg glæder mig til at udforske Hamborg. Derfor… hvis der er nogle af jer derude, som har nogle gode tips til Hamborg, så kom endelig med dem. Hvor skal vi spise? Hvad skal vi se? Hvilke områder er de fedeste? Hvad som helst tages imod med kyshånd, for jeg har nemlig ikke haft så meget tid til at researche på forhånd.

 Boghvedegrød opskrift

 

 

 

8 kommentarer
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Lækker havregrød med ricotta og blåbær
Næste indlæg
Sol over Gudhjem kokkekonkurrence

Måske du også kan lide de her…

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Vegansk bananbrød med karamelsauce fra min bog Venindemad...

marts 14, 2023

Ristet boghvede med kanel, agavesirup og kokosolie –...

februar 24, 2023

Æbledessert med sesam og honning yoghurt

oktober 4, 2022

Havregrød med kokosmælk, blåbærkompot, yoghurt og mango –...

maj 25, 2022

Scones opskrift med hindbær, müsli og vaniljeyoghurt

marts 4, 2022

Semlor opskrift – bare i muffin udgave! Men...

januar 27, 2022

Omelet opskrift med grønkål og pære-sennepssalat

december 14, 2021

Baby romaine salat med basilikum chimichurri og pocheret...

december 7, 2021

Juleboller med varme krydderier og appelsinskal

december 6, 2021

8 kommentarer

Lis juni 30, 2016 - 3:04 pm

Jeg har aldrig tænkt på at tilsætte chia-frø.
For at være ærlig, prøvede jeg to af dine chia frø opskrifter, og spiste det, men nej det var ikke lige mig.

Frøene røg til Aarhus, men på denne måde kunne det være, for jeg elsker boghvede grød.

Ang. Hamborg ingen henvisning til gode madsteder, men besøg marklins mini by. Det ligger lige ved siden af et kaffe risteri, som også er et besøg værd. De rister selv bønner og der er mange gode smagsoplevelser
Men uanset vil jeg ønske dig en dejlig byferie i Hamborg

Kh. Lis

Reply
Lis juni 30, 2016 - 3:05 pm

PS. Jeg gav recepten 4 stjerner, men de forsvandt igen….

Reply
Julie Karla juli 2, 2016 - 8:04 am

Tak Lis!

Reply
Christine Bonde juli 1, 2016 - 9:46 am

Mmmh, det ser bare smukt og skønt ud!

Reply
Julie Karla juli 2, 2016 - 8:02 am

Tusind tak Christine!

Reply
Hanna februar 7, 2017 - 9:18 am

Hej. Det ser rigtig lækkert ud! Men kan man muligvis erstatte boghveden med noget andet, måske rugkerner eller perlebyg?

Reply
Julie Karla februar 7, 2017 - 11:31 am

Hej Hanna, lige med denne her opskrift ville jeg ikke anbefale det.

Reply
Hanna februar 7, 2017 - 4:35 pm

Okay, tak for dit svar! 🙂

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen