JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Breakfast bowl med masser af grønne sager og laks

af Julie Karla december 3, 2021
Skrevet af Julie Karla december 3, 2021

SPONSORERET SAMARBEJDE MED NORDIC HARVEST: Så er jeg på banen med endnu en lækker grøn opskrift nemlig denne her breakfast bowl med masser af gode sager i. Jeg elsker virkelig sådan en skål til morgenmad eller frokost for den sags skyld,og jeg elsker, at man kan se alle de skønne ingredienser, der er i.

Nogle gange er det nemlig lidt sjovere, at ingredienserne ligger hver for sig i en salat, så man virkelig kan nyde hver enkelt del, og altså ikke blandet sammen som normalt. Og så er der jo også hele det visuelle aspekt, for det er bare pænt at se på, synes du ik´?

breakfast bowl med laks

Breakfast bowl med laks og perlebyg

I denne her breakfast bowl har jeg valgt at komme varmrøget laks i. En skøn økologisk varmrøget laks, som jeg har delt i mindre stykker og fordelt i de to skåle. Og så synes jeg altid der skal være en eller anden form for mættende fiberrig kulhydrat i. Her har jeg brugt perlebyg, men det kunne også snildt være fx speltkerner, havreris eller bulgur.

Jeg anretter cremen, som her er lavet med frisk basilikum, i bunden. Så man selv kan blande salaten rundt, for jeg synes nogle gange godt, at sådan en klat dressing på toppen, kan se lidt grimt ud. Så den kommer jeg i bunden. Og den smager i øvrigt virkelig skønt sammen med laksen, så den kan du også snildt bruge i en anden ret med varmrøget laks.

breakfast bowl opskrift

Nordic harvest babygrønt

Og så har jeg brugt Nordic Harvest’s babygrønt. Her baby iceberg og sennepssalat. Og sidstnævnte giver især en dejlig mild sennepssmag til salaten. Salaterne kan købes i Føtex og Bilka, og jeg linker da også lige til mit indlæg med min toast opskrift med grønkålspesto, hvor jeg har fortalt meget mere om Nordic Harvest og deres skønne bæredygtige produkter.

breakfast bowl med svampe
Udskriv
Breakfast bowl

En grøn breakfast bowl hvor der er fyldt op med lækre grønnesager. Både basilikum, iceberg og sennepssalat er at finde foruden svampe, laks og halloumi ost.

Antal: 2 personer
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 1 dl perlebyg
  • 3 store portobello svampe
  • 1 spsk smør
  • 4 skiver halloumi ost
  • 125 g varmrøget laks
  • 2 håndfulde Nordic Harvest baby iceberg
  • 2 håndfulde Nordic Harvest sennepssalat
  • Olivenolie
  • Æblecidereddike
Basilikumscreme
  • 4 spsk græsk yoghurt
  • 1 spsk mayonnaise
  • 2 spsk finthakket Nordic Harvest basilikum
  • 1 tsk æblecidereddike
  • Flagesalt
  • Friskkværnet peber
Sådan gør du
  1. Skyl perlebyg under koldt vand. Kom i en gryde med letsaltet vand og kog færdig i ca. 20 minutter. Kan evt. gøres aftenen før.

  2. Skær svampene i skiver og steg dem ved høj varme på en pande med smør. Læg dem til side på en tallerken.

  3. På samme pande steg halloumiskiverne sprøde i lidt olivenolie.

  4. Pluk laksen i mindre stykker.

  5. Rør yoghurt og mayonnaise godt sammen med finthakket frisk basilikum og æblecidereddike og smag til med salt og peber.

  6. Læg et par skefulde creme i bunden af to skåle.

  7. Kom derefter iceberg og sennepssalat på, der er vendt med lidt olivenolie og æblecidereddike.

  8. Læg perlebyg ved siden af og derefter de stegte svampe, halloumi ost og varmrøget laks.

breakfast bowl med svampe
2 kommentarer
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Rocky road opskrift med julesmåkager og slik
Næste indlæg
Juleboller med varme krydderier og appelsinskal

Måske du også kan lide de her…

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Vegansk bananbrød med karamelsauce fra min bog Venindemad...

marts 14, 2023

Ristet boghvede med kanel, agavesirup og kokosolie –...

februar 24, 2023

Hvidkålssalat med dild, citrondressing og brændte sesam-mandler

januar 12, 2023

Blomkål i ovn med hvidløgssmør og citron-tahindressing

januar 5, 2023

2 kommentarer

Genz december 3, 2021 - 9:44 pm

Hej Julie Karla … dejligt at høre fra dig, her på det seneste.
Opskrifter har du jo givet os dejligt mange af, og det er altid spændende, at læse dine nye.
Men bedst er det at vide, at du stadig er der, derude et sted og bliver inspireret.
Bedste hilsner K 🙂

Reply
Julie Karla december 6, 2021 - 9:20 am

Tak for din søde besked! Ja, jeg er her skam stadig. Jeg har bare haft rygende travlt med min nye kogebog og spændende samarbejder, men bloggen lever stadig i bedste velgående på 10. år og jeg er glad for at du læser med!

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen