JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Broccoli couscous med quinoa, basilikum og parmesan

af Julie Karla juni 26, 2017
Skrevet af Julie Karla juni 26, 2017

Broccoli couscous med quinoa, basilikum og parmesan er en super dejlig måde at spise broccoli på. Det er jo altid skønt med variation, og i stedet for at koge broccolien eller bage den i ovnen, hvilket jeg også flittigt gør, er det her en ny sjov måde at få masser af den lækre grønne sag ned i mavsen.

Broccoli couscous med quinoa, basilikum og parmesan

Broccoli couscous til fisk

Jeg lavede broccoli couscous til fiskefrikadeller den anden dag, i øvrigt en MEGA nem fiskefrikadelle opskrift, der også snart kommer på bloggen. Inden da, kan du selvfølgelig også altid kaste dig over min tidligere opskrift på laksefrikadeller, som også ville være godt til. Og coucous’en til fiskedeller var virkelig en skøn og let sommerret. Men lav i det hele taget bare broccoli couscous til alt mellem himmel og jord. Og brug også bare blomkål, hvis du har det liggende. Alt fungerer her.

Vi har bare altid broccoli liggende i køleskabet, da det er én af de grøntsager, jeg sagtens kan få ned i Nord. Medmindre det selvfølgelig serveres samtidig med kød som f.eks. medister eller frikadeller, eller bare pasta, så er det det, der ryger ned først. Så er det nævnte på menuen, får han altid en lille tallerken med grøntsager som f.eks. broccoli en times tid før aftensmad. Så har moren her god samvittighed, og han kan spise løs af kød og sov og alle de andre gode sager.

Broccoli couscous med quinoa, basilikum og parmesan

Broccoli couscous med quinoa, basilikum og parmesan
Udskriv
Broccoli couscous med quinoa, basilikum og parmesan
Ret: Salat, Tilbehør
Antal: 2
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 250 gr broccoli (jeg bruger også stænglen)
  • 1/2 dl quinoa
  • 1 dl vand
  • 30 gr parmesan
  • 1 stor håndfuld frisk basilikum
  • 1 spsk olivenolie
  • et par dåber æblecidereddike
  • salt
  • peber
Sådan gør du
  1. Rens quinoa og kog den under låg indtil al vandet er absorberet. Ca. 10 minutter. Lad det køle af.

  2. Kom broccoli, parmesanstykke og frisk basilikum i en minihakker eller foodprocessor og blend til en couscous lignende konsistens. Bruger du minihakker, som jeg gør, kan du evt. blende i to portioner, så det går lidt nemmere og hurtigere.

  3. Kom broccoli couscous over i en skål. Smag til med olivenolie, æblecidereddike og salt og peber.

  4. Bland den kogte quinoa i og servér. Gerne med nogle parmesanflager og frisk basilikum som pynt.

Cabbage

 

0 kommentar
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
10 økologiske fødevarer jeg elsker
Næste indlæg
Jordskokkemos med æble og timian

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

    januar 31, 2024
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen