JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Broccolisalat med bacon, pesto og parmesan

af Julie Karla januar 5, 2018
Skrevet af Julie Karla januar 5, 2018

Så er det allerede fredag, og måske du skal lave denne her super nemme broccolisalat med bacon i weekenden sammen med f.eks. en god steg eller nogle gode bøffer?!  Den tager vitterligt ingen tid at lave.

Vi har mere eller mindre altid broccoli i køleskabet. Det er en af de, hvis ikke den grøntsag, som Nord har spist mest af i sit liv. Heldigvis for det, for det er seriøst en sund grøntsag, og én man gerne vil gi’ til sit barn. Han har altid været glad for kogt broccoli med en god gedigen smørklat ovenpå. Og det har han sådan set fået ret så meget, og altid en times tid før aftensmad. For så er jeg sikker på, at han får noget grønt og ikke vælger det fra til fordel for kød!Nem broccolisalat med bacon

Broccolisalat med bacon eller broccoli i mange andre ting

Jeg er i det hele taget også pænt begejstret for broccoli. Både som hovedelement i en broccolisalat som her, men også i en masse andre opskrifter. Søger man på broccoli på min blog, dukker der da også en hulens masse opskrifter op med broccoli. Lad mig da lige nævne et par her:

  • Hvad med broccoli som frikadeller? Her i min opskrift på Vegetarfrikadeller med broccoli
  • Så er der også den mest cremede sauce ever! Nemlig min broccoli sauce
  • Så er der den skønneste broccoli couscous med quinoa, som er det perfekte low carb tilbehør til italiensk mad
  • Der er de bagte broccolifrikadeller med quinoa
  • Og endelig skal I ikke snydes for en af mine helt gamle opskrifter nemlig broccoli pandekagerBroccolisalat med bacon, pesto og parmesan

Broccoli freak?!

Håber det gav lidt inspiration til januarmaden?! Og nu er der stor chance for, at jeg lyder mega helsefreak/frelst agtig. Men jeg kan sagtens finde på engang imellem at drikke en stor kop af broccolivandet. Tænker, der må være en del næringsstoffer, der siver ud i vandet. Det er selvfølgelig altid økologisk broccoli, så vi undgår de der dumme pesticider. Ligesom jeg også tit lavede havregrød på grøntsagsvand, da Nord var baby. Det er han desværre ikke vild med mere, medmindre det er gulerodsvand, men jeg gjorde det da ret fast fra han var 6-7 måneder og frem. Blot et lille tip.

Du kan selvfølgelig også bare nøjes med at lave denne her broccolisalat med bacon, pesto og godt med parmesan. Det kan jeg godt forstå, hvis du hellere vil end at drikke en kop broccolivand!…

broccolisalat med bacon og pesto
Udskriv
Broccolisalat med bacon, pesto og parmesan
Forb. tid
15 min
Tilb. tid
5 min
Samlet tid
20 min
 

Den nemmeste broccolisalat med bacon. Når du vil lave en lækker salat på ingen tid.

Ret: Salat, Tilbehør
Køkken: dansk, internationalt
Antal: 2 personer
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 1 lille broccoli
  • 4 skiver sprødstegt bacon
  • 3 spsk god basilikumspesto
  • 2 spsk let ristede pinjekerner
  • 2 spsk finthakket skalotteløg
  • fintrevet parmesan
Sådan gør du
  1. Del broccolien i mellemstore buketter og læg dem i en gryde med vand. Lad dem koge op og koge i ca. 5 minutter, så de stadig har bid, men er lidt møre. Skyl dem i koldt vand, så de hurtigt afkøles.


  2. Vend broccolibuketterne med pesto og grofthakket bacon. Anret salaten på et fad, og drys med finthakket skalotteløg, let ristede pinjekerner og fintrevet parmesan ost.

Cabbage

Broccolisalat med bacon og løg

 

2 kommentarer
1
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Mættende salat – En ‘BLT’ salat
Næste indlæg
Nemme vegetarretter – som alternativ til kød

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

2 kommentarer

Dorte januar 6, 2018 - 6:49 am

Hvorfor damper du ikke broccoli ?

Reply
Julie Karla januar 8, 2018 - 9:46 am

Ja, hvorfor gør jeg egentlig ikke det? Måske jeg skulle prøve det næste gang! Tak for tippet : )

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Stegt lange med purløgsolie, kapers og mandler

    juli 17, 2017
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen