Jeg har lavet en kæmpe portion af de her små lækre brunch pandekager i dag med græskar og en lækker mælkechokolade med et højt kakaoindhold. Det lyder måske lidt sjovt at putte græskar i pandekager, men ikke desto mindre er det super lækkert og giver de dejligste, svampede og søde pandekager.
Jeg kogte store tern af hokkaido græskar i går aftes, indtil de var helt møre, og brugte nogle af dem til en blendet hokkaidosuppe og resten gemte jeg til i dag, så jeg kunne putte dem i de her små tykke, brunch pandekager.
Brunch pandekager med en god chokolade
Til mine brunch pandekager med græskar har jeg brugt chokolade fra Chocolate and Love, og det er virkelig noget godt chokolade. Høj kvalitet, super smag, økologisk og med en høj etisk standard. Som en del af deres forretningsgrundlag planter Chocolate and Love træer for at give noget tilbage til naturen, og det synes jeg bare er et ekstra plus.
Bag Chocolate and Love står Birgitte Hovmand og hendes mand, og forleden spurgte jeg Birgitte om hun ikke havde lyst til at mødes for at fortælle lidt om, hvordan deres chokoladeeventyr egentlig startede, og det havde hun heldigvis. Jeg har altid været fascineret af folk, der selv starter op på baggrund af en passion for et eller andet, og jeg var nysgerrig på deres historie, og det endte med at blive en lang god snak.
Chocolate and Love – Historien bag
Birgitte og hendes mand startede for nogle år tilbage en webshop op, hvor de solgte lækkert chokolade. De syntes, der manglede noget kvalitetschokolade på det danske marked og fandt frem til nogle af de bedste produkter, som de begyndte at sælge i deres webshop.
De fik dog hurtigt lyst til også selv at producere deres egen chokolade, og begyndte derfor at researche og for alvor sætte sig ind i fremstillingen af chokolade. I den forbindelse fortalte Birgitte mig også, at de i den periode købte al det chokolade, de overhovedet kunne komme i nærheden af for at smage sig frem, og finde ud af hvad de kunne lide, og hvad de ikke kunne lide. Det samme gjaldt, når de var ude at rejse, hvor tasken blev fyldt med alverdens chokolade. I den sure ende betød det dog også et par ekstra besøg i fitnesscentret!
I deres research fandt de frem til en velrenommeret chokoladefabrik i Schweiz, og indgik et samarbejde med den om at fremstille den bedste økologiske chokolade med kakaobønner fra bl.a. Den Dominikanske Republik, Peru og Panama. De startede ud med en lille produktion på et par tusinde plader chokolade, og meget hurtigt blev de klar over, at de havde lavet et produkt, som folk var ret vilde med. Derfor besluttede de sig for at tage springet fuldt ud, og satse 100 procent på deres egen chokolade. I dag har de været i gang i 4 år.
Chokoladeeventyret i dag
I dag er Chocolate and Love blevet en stor succes, og der er også kommet et nyt mærke til sidenhen, nemlig ChocStars, som er små plader god chokolade med de sjoveste og mest finurlige illustrationer.
Choocolate and Love chokoladen sælges i dag i godt 40 lande. Deres helt store marked er England, hvor de sælger deres chokolade i bl.a. Whole Foods og Planet Organic, men de er også godt på vej ind i Kina og på det amerikanske marked.
Meget af deres daglige arbejde går med at sørge for at koordinere de mange ordrer fra hele verden og ikke mindst at besøge de store chokolademesser rundt om i verden. Det er knaldhårdt arbejde, men det giver på den anden side også en masse frihed, og oplevelser sammen som familie.
Gode råd
Jeg spurgte Birgitte, om hun havde nogle gode råd til folk, der selv går og drømmer om at starte noget op. Hun fortalte bl.a., at deres strategi havde været at være en lille fisk i flere små oceaner fremfor en stor fisk i ét stort hav. I følge hende er det vigtigt, at man ikke er afhængig af én kunde. Det er vigtigt, at man fordeler sine risici ud, så man ikke risikerer at ryge med i faldet, hvis ens kunde pludselig ikke er der mere.
Derudover fortalte hun om, hvordan det i høj grad var learning by doing for dem. Da de startede for 4 år siden havde ingen af dem nogensinde arbejdet så intenst med et enkelt produkt, så det handlede virkelig om at starte fra scratch og lære hen ad vejen.
Noget andet jeg synes var meget sjovt var, at deres drøm fra start af var at starte et firma, der med tiden kunne drives på en strand med en bærbar computer og WIFI. De er der vist ikke helt endnu, men de er godt på vej, og næste år får endnu flere chokoladeelskere lov til at smage på Chocolate and Loves lækre chokolader, når de rykker ind på nye markeder. I følge Birgitte består fremtidsdrømmene også helt klart af en udvidelse med nye produkter og så en helt særlig drøm om at hjælpe andre nyopstartede virksomheder frem.
Jeg synes, det var super spændende at høre om Chocolate and Loves begyndelse, og jeg har altid haft meget respekt for folk, der kaster sig ud i noget de brænder for.
Det var så en lille fortælling om noget virkelig god chokolade, som du i øvrigt kan købe i Irma eller i mit yndlingssupermarked i Malmø, Green Matmarknad. Men nu tilbage til opskriften på brunch pandekager med græskar og Chocolate and Loves Dark Milk Chocolate med 55 % kakao.
Opskrift på brunch pandekager
- 100 gr. skrællede og kogte græskartern må gerne være overkogt
- 1 dl. usødet mandelmælk eller helt almindelig mælk
- 2 stk æg
- 60-80 gr. rugmel alt afhængig af størrelsen på æg
- 50 gr. groft hakket mælkechokolade
- 2 tsk. bagepulver
- 1 tsk. kanel
- 1/2 tsk. ingefær
- 1/2 tsk. stødt nelliker
- 2 spsk. kokospalmesukker eller rørsukker
- 1 lille nip salt
- kokosolie til stegning eller smør
- Pisk den kogte græskar sammen med mælk i en skål med en håndmixer, indtil man har en fin og lind masse.
- Tilsæt æggene og pisk det hele sammen.
- I en anden skål bland rugmel sammen med kanel, nelliker, ingefær, bagepulver, sukker og salt. Hæld melblandingen sammen med græskarmassen og bland det hele godt sammen. Kom grofthakket chokolade i.
Smelt kokosolie på en varm pande og steg små brunch pandekager i et par minutter på hver side. Servér evt. med nøddesmør og lidt ekstra chokolade, akaciehonning eller ahornsirup.
8 kommentarer
Ser fantastisk ud! Vil dog bare udskifte rugen med kokosfibermel eller mandelfibermel… uhmmm….
Og fin video… med dejlig musik 🙂
Tusind tak Rosa, og god idé med kokos eller mandelmelet. Jeg vil meget gerne høre mere om, hvordan det gik : )
Wow de ser godt nok lækre ud, og spændende med græskar, den opskrift må jeg snart afprøve!
Venlig hilsen
Line
thefoodlover.dk
Tak Line, og ja det er lidt sjovt med græskaret, men det giver nogle dejligt svampede og søde pandekager : )
Hejsa
hvad er det for en hasselnødde smør du bruger her?
Hej Berit, I denne her opskrift, er det én jeg har købt inde i Torvehallerne i København.
Hej Julie Karla
Nu har jeg snart lavet mange af dine opskrifter, men stor succes, hver gang, så nu må det være på tide, at sige: 1000 Tak, for overdrevet lækker levering af kvalitetsopskifter, med god og sund fornuft og miljøtankegang bag.
Lige til denne opskrift må jeg spørge. Tror du man kan bruge kogte søde kartofler, i stedet for græskar?
Og er der ikke noget med at du selv laver mandelsmør? Hvis du gør, har du så lagt en opskrift ud?
Endnu engang tak for stor inspiration, som hjælper gevaldigt i et hjem med to kræsne børn og hvor vi hver dag bliver overrasket over, at det igen er spisetid og vi stadig ikke har fundet på noget.
Kh Tine
Hej Tine, Tusind tak for dine søde ord. Det betyder rigtig meget for mig at få at vide, at dem der sidder på den anden side af skærmen godt kan lide, det jeg laver. I forhold til søde kartofler tænker jeg umiddelbart, hvorfor ikke?! Dvs. det tror jeg faktisk godt, at du kan. Lad mig endelig høre, hvordan det går, hvis du tester det af. Bedste hilsner Julie