JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Brunch pandekager og lidt chokolade kærlighed

af Julie Karla december 7, 2014
Skrevet af Julie Karla december 7, 2014

Jeg har lavet en kæmpe portion af de her små lækre brunch pandekager i dag med græskar og en lækker mælkechokolade med et højt kakaoindhold. Det lyder måske lidt sjovt at putte græskar i pandekager, men ikke desto mindre er det super lækkert og giver de dejligste, svampede og søde pandekager.

Jeg kogte store tern af hokkaido græskar i går aftes, indtil de var helt møre, og brugte nogle af dem til en blendet hokkaidosuppe og resten gemte jeg til i dag, så jeg kunne putte dem i de her små tykke, brunch pandekager.

Brunch pandekager | www.juliekarla.dk

Brunch pandekager med en god chokolade

Til mine brunch pandekager med græskar har jeg brugt chokolade fra Chocolate and Love, og det er virkelig noget godt chokolade. Høj kvalitet, super smag, økologisk og med en høj etisk standard. Som en del af deres forretningsgrundlag planter Chocolate and Love træer for at give noget tilbage til naturen, og det synes jeg bare er et ekstra plus.

Bag Chocolate and Love står Birgitte Hovmand og hendes mand, og forleden spurgte jeg Birgitte om hun ikke havde lyst til at mødes for at fortælle lidt om, hvordan deres chokoladeeventyr egentlig startede, og det havde hun heldigvis. Jeg har altid været fascineret af folk, der selv starter op på baggrund af en passion for et eller andet, og jeg var nysgerrig på deres historie, og det endte med at blive en lang god snak.

Brunch pandekager med chocolate and love | www.juliekarla.dk

Chocolate and Love – Historien bag

Birgitte og hendes mand startede for nogle år tilbage en webshop op, hvor de solgte lækkert chokolade. De syntes, der manglede noget kvalitetschokolade på det danske marked og fandt frem til nogle af de bedste produkter, som de begyndte at sælge i deres webshop.

De fik dog hurtigt lyst til også selv at producere deres egen chokolade, og begyndte derfor at researche og for alvor sætte sig ind i fremstillingen af chokolade. I den forbindelse fortalte Birgitte mig også, at de i den periode købte al det chokolade, de overhovedet kunne komme i nærheden af for at smage sig frem, og finde ud af hvad de kunne lide, og hvad de ikke kunne lide. Det samme gjaldt, når de var ude at rejse, hvor tasken blev fyldt med alverdens chokolade. I den sure ende betød det dog også et par ekstra besøg i fitnesscentret!

I deres research fandt de frem til en velrenommeret chokoladefabrik i Schweiz, og indgik et samarbejde med den om at fremstille den bedste økologiske chokolade med kakaobønner fra bl.a. Den Dominikanske Republik, Peru og Panama. De startede ud med en lille produktion på et par tusinde plader chokolade, og meget hurtigt blev de klar over, at de havde lavet et produkt, som folk var ret vilde med. Derfor besluttede de sig for at tage springet fuldt ud, og satse 100 procent på deres egen chokolade. I dag har de været i gang i 4 år.

Brunch pandekager af julie karla | www.juliekarla.dk

Chokoladeeventyret i dag

I dag er Chocolate and Love blevet en stor succes, og der er også kommet et nyt mærke til sidenhen, nemlig ChocStars, som er små plader god chokolade med de sjoveste og mest finurlige illustrationer.

Choocolate and Love chokoladen sælges i dag i godt 40 lande. Deres helt store marked er England, hvor de sælger deres chokolade i bl.a. Whole Foods og Planet Organic, men de er også godt på vej ind i Kina og på det amerikanske marked.

Meget af deres daglige arbejde går med at sørge for at koordinere de mange ordrer fra hele verden og ikke mindst at besøge de store chokolademesser rundt om i verden. Det er knaldhårdt arbejde, men det giver på den anden side også en masse frihed, og oplevelser sammen som familie.

Gode råd

Jeg spurgte Birgitte, om hun havde nogle gode råd til folk, der selv går og drømmer om at starte noget op. Hun fortalte bl.a., at deres strategi havde været at være en lille fisk i flere små oceaner fremfor en stor fisk i ét stort hav. I følge hende er det vigtigt, at man ikke er afhængig af én kunde. Det er vigtigt, at man fordeler sine risici ud, så man ikke risikerer at ryge med i faldet, hvis ens kunde pludselig ikke er der mere.

Derudover fortalte hun om, hvordan det i høj grad var learning by doing for dem. Da de startede for 4 år siden havde ingen af dem nogensinde arbejdet så intenst med et enkelt produkt, så det handlede virkelig om at starte fra scratch og lære hen ad vejen.

Noget andet jeg synes var meget sjovt var, at deres drøm fra start af var at starte et firma, der med tiden kunne drives på en strand med en bærbar computer og WIFI. De er der vist ikke helt endnu, men de er godt på vej, og næste år får endnu flere chokoladeelskere lov til at smage på Chocolate and Loves lækre chokolader, når de rykker ind på nye markeder. I følge Birgitte består fremtidsdrømmene også helt klart af en udvidelse med nye produkter og så en helt særlig drøm om at hjælpe andre nyopstartede virksomheder frem.

Jeg synes, det var super spændende at høre om Chocolate and Loves begyndelse, og jeg har altid haft meget respekt for folk, der kaster sig ud i noget de brænder for.

Det var så en lille fortælling om noget virkelig god chokolade, som du i øvrigt kan købe i Irma eller i mit yndlingssupermarked i Malmø, Green Matmarknad. Men nu tilbage til opskriften på brunch pandekager med græskar og Chocolate and Loves Dark Milk Chocolate med 55 % kakao.

Brunch pandekager med græskar | www.juliekarla.dk

Opskrift på brunch pandekager

Brunch pandekager | www.juliekarla.dk
Udskriv
Brunch pandekager og lidt chokolade kærlighed
Forb. tid
15 min
Samlet tid
15 min
 
Brunch pandekager og lidt chokolade kærlighed - den perfekte søde start på dagen, og også lidt sund!
Ret: kager, Morgenmad, pandekager
Køkken: Amerikansk, dansk
Antal: 10 pandekager
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 100 gr. skrællede og kogte græskartern må gerne være overkogt
  • 1 dl. usødet mandelmælk eller helt almindelig mælk
  • 2 stk æg
  • 60-80 gr. rugmel alt afhængig af størrelsen på æg
  • 50 gr. groft hakket mælkechokolade
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. kanel
  • 1/2 tsk. ingefær
  • 1/2 tsk. stødt nelliker
  • 2 spsk. kokospalmesukker eller rørsukker
  • 1 lille nip salt
  • kokosolie til stegning eller smør
Sådan gør du
  1. Pisk den kogte græskar sammen med mælk i en skål med en håndmixer, indtil man har en fin og lind masse.
  2. Tilsæt æggene og pisk det hele sammen.
  3. I en anden skål bland rugmel sammen med kanel, nelliker, ingefær, bagepulver, sukker og salt. Hæld melblandingen sammen med græskarmassen og bland det hele godt sammen. Kom grofthakket chokolade i.
  4. Smelt kokosolie på en varm pande og steg små brunch pandekager i et par minutter på hver side. Servér evt. med nøddesmør og lidt ekstra chokolade, akaciehonning eller ahornsirup.

Brunch pandekager med chokolade | www.juliekarla.dk

Nemme Brunch pandekager

8 kommentarer
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Blomkålspizza opskrift
Næste indlæg
Hjemmelavet müsli med julesmag

Måske du også kan lide de her…

Påskekage med påskeæg – med smag af citron...

marts 19, 2024

Semlor med marcipan og flødeskum – den klassiske...

januar 13, 2024

Æble gløgg uden alkohol med vidunderlige julekrydderier

december 5, 2023

Hyldeblomstsaft opskrift – Én af sommerens bedste opskrifter

juni 19, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Vegansk bananbrød med karamelsauce fra min bog Venindemad...

marts 14, 2023

Ristet boghvede med kanel, agavesirup og kokosolie –...

februar 24, 2023

Kladdkaka opskrift med appelsin og hvid chokolade

december 16, 2022

Osteanretning til jul med granatæble, kakifrugt og chilihonning...

december 13, 2022

Chokolade med granatæble og kanel – en skøn...

november 25, 2022

8 kommentarer

Rosa december 8, 2014 - 3:43 pm

Ser fantastisk ud! Vil dog bare udskifte rugen med kokosfibermel eller mandelfibermel… uhmmm….
Og fin video… med dejlig musik 🙂

Reply
Julie Karla december 13, 2014 - 7:16 am

Tusind tak Rosa, og god idé med kokos eller mandelmelet. Jeg vil meget gerne høre mere om, hvordan det gik : )

Reply
Line december 12, 2014 - 6:12 pm

Wow de ser godt nok lækre ud, og spændende med græskar, den opskrift må jeg snart afprøve!

Venlig hilsen
Line
thefoodlover.dk

Reply
Julie Karla december 13, 2014 - 7:17 am

Tak Line, og ja det er lidt sjovt med græskaret, men det giver nogle dejligt svampede og søde pandekager : )

Reply
Berit Rasmussen oktober 14, 2015 - 6:28 am

Hejsa
hvad er det for en hasselnødde smør du bruger her?

Reply
Julie Karla oktober 23, 2015 - 1:46 pm

Hej Berit, I denne her opskrift, er det én jeg har købt inde i Torvehallerne i København.

Reply
Tine Krull juli 18, 2017 - 6:49 am

Hej Julie Karla

Nu har jeg snart lavet mange af dine opskrifter, men stor succes, hver gang, så nu må det være på tide, at sige: 1000 Tak, for overdrevet lækker levering af kvalitetsopskifter, med god og sund fornuft og miljøtankegang bag.

Lige til denne opskrift må jeg spørge. Tror du man kan bruge kogte søde kartofler, i stedet for græskar?
Og er der ikke noget med at du selv laver mandelsmør? Hvis du gør, har du så lagt en opskrift ud?

Endnu engang tak for stor inspiration, som hjælper gevaldigt i et hjem med to kræsne børn og hvor vi hver dag bliver overrasket over, at det igen er spisetid og vi stadig ikke har fundet på noget.

Kh Tine

Reply
Julie Karla juli 19, 2017 - 7:29 am

Hej Tine, Tusind tak for dine søde ord. Det betyder rigtig meget for mig at få at vide, at dem der sidder på den anden side af skærmen godt kan lide, det jeg laver. I forhold til søde kartofler tænker jeg umiddelbart, hvorfor ikke?! Dvs. det tror jeg faktisk godt, at du kan. Lad mig endelig høre, hvordan det går, hvis du tester det af. Bedste hilsner Julie

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Stegt lange med purløgsolie, kapers og mandler

    juli 17, 2017
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen