JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Bruschetta med tomat og rørt feta

af Julie Karla september 14, 2016
Skrevet af Julie Karla september 14, 2016

Denne her opskrift på bruschetta med tomat (balsamicoglaserede tomater that is) og rørt feta, er den sidste opskrift her fra Danmark i den næste måned. For jeg og min lille familie drager nemlig til Barcelona i morgen for at nyde hinanden og ikke mindst byen.

Vi skal være der i en måned og holde barsel, og bo i en dejlig, dejlig lejlighed, og jeg håber da meget, jeg lige får mulighed for at lave en update eller to dernede fra, måske endda en lille opskrift med lækre spanske råvarer. I hvert fald kan du følge med på Instagram, hvis du har lyst til at se, hvad vi går rundt og laver.

Bruschetta med tomat og rørt feta

Bruschetta med tomat vendt i balsamico og honning

Jeg laver rigtig tit de her tomater vendt i balsamico og en smule honning, og stegt indtil de bliver dejligt bløde. De er så gode ovenpå en salat, en pastaret eller ovenpå en lækker bruschetta som her.

Til de her bruschetta med tomat og feta har jeg brugt min opskrift på rørt feta med hvidløg som det cremede element på de ristede brød. Jeg elsker rørt feta, og laver man de her bruschetta til f.eks. forret, kan man komme alle mulige slags toppings ovenpå udover de balsamicoglaserede tomater. Her kommer jeg lige med nogle enkelte forslag:

  • Friske figner og salvie
  • Stegte skiver portobellosvampe
  • Røget laks
  • Skiver af bagt Hokkaido græskar og frisk basilikum

Bruschetta med tomat og rørt feta

Har man tiden, vil det være ret så fint at lave et stort fad med alle mulige forskellige slags bruschetta, hvor den rørte fetacreme er det gennemgående element. Kan I se det for jer?! Så skulle man jo selvfølgelig nok bare lige gøre brødene end smule mindre, end jeg har gjort her.

Nå men, det var alt herfra. Nu skal jeg have pakket til en hel måned, og det er ikke så let med en baby, der bruger masser af det hele! Ikke mindst al hans legetøj. Men jeg glææææder mig sådan, og giver en melding dernede fra!

Bruschetta med tomat og rørt feta

 

Bruschetta med tomat og rørt feta
Udskriv
Bruschetta med tomat og rørt feta
Forb. tid
5 min
Tilb. tid
20 min
Samlet tid
25 min
 
Bruschetta med tomat og rørt feta - min yndlings rørte feta!
Ret: brød, Forret, ost
Køkken: Italiensk
Antal: 4 bruscettas
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 250 gr. cocktailtomater eller San Marzano eller cherrytomater
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. balsamicoeddike
  • 1 tsk. akaciehonning
  • Salt
  • Peber
  • 1 portion rørt feta
  • 4 skiver ristet brød
  • Frisk rosmarin
Sådan gør du
  1. Varm olien op på panden ved lav varme, og kom tomaterne på. Lad dem stege 5-10 minutter, mens de vendes undervejs.
  2. Kom balsamico og honning på, og vend tomaterne godt rundt. Lad tomaterne stege 5-10 minutter ved mellemvarme, indtil de er blevet let rykne og bløde, og skindet så småt begynder at komme af. Balsamicoen og honningen skulle gerne karamelisere en smule.
  3. Tag tomaterne af varmen.
  4. Rist brødet.
  5. Varm olivenolie op på en lille pande ved høj varme. Kom friske rosmarinblade i, og steg dem sprøde. Læg dem over på fedtsugende køkkenrulle efterfølgende.
  6. Anret nu. Kom den rørte feta på det ristede brød. Læg de balsamicoglaserede tomater ovenpå. Dryp endelig den overskydende olie/eddike/honning over. Drys med sprøde, ristede romarinblade og afslut med masser af friskkværnet salt og peber.

Røget laks med rygeostcreme | www.juliekarla.dk

Bruschetta med tomat og rørt feta

 

2 kommentarer
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Pak choi
Næste indlæg
Pinxtos med manchego, peberfrugt og ansjos

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

2 kommentarer

Pia april 24, 2022 - 8:40 pm

Whauu 👌🙏🏼👍Hvor smagte det godt💐❤️

Reply
Julie Karla april 25, 2022 - 7:12 am

Juhuuu Ih hvor skønt at høre!

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen