Bulgursalat med feta, er en af de opskrifter, jeg længe har haft lyst til at lave. Det er en opskrift, der er let at gå til, og som smager friskt og sundt.
I sidste weekend var jeg ude at plukke bær med Mikkel på en pluk-selv gård lidt nord for København. Der var simpelthen så mange lækre bær, og vi fik plukket en hel del. Vi fik i sær plukket en masse skønne, modne hindbær, som jeg vil bruge til en masse forskellige opskrifter. Jeg brugte nogle af dem til denne bulgursalat med feta, spinat og mandler. Feta passer helt vildt godt sammen med hindbær, så den kombination kan klart anbefales.
Bulgursalat med feta til skønne lammekoteletter
Denne lækre bulgursalat med feta spiste vi til nogle lammekoteletter, men den kan sådan set gå til hvad som helst og man kan sagtens putte andre danske sommerbær i som f.eks. jordbær eller brombær. Som du kan se på billederne, så er bulgursalat med feta et hit, og smager lige så godt som den ser ud. Hvis du ikke har friske hindbær, så prøv at tilsætte friske eller tørrede figner eller eller hokkaido græskar. Læs mere om bulgur her…
Hvis du er vild med bulgursalat som jeg er, så kan jeg især anbefale min opskrift på en anden lækker bulgursalat!
- 2 dl. bulgur
- 3 dl. vand
- Salt
- 1 lille bæger hindbær
- 75 gr. friske spinatblade
- 75 gr. mandler
- 150 gr. gedefeta i blok
- 2 spsk. fint hakket frisk timian
- 3 spsk. olivenolie
- Salt og peber
- Kog bulguren ved svag varme i letsaltet vand i ca. 10 minutter, indtil al væden er optaget.
- Bland fint hakket timian og olivenolie i den færdigkogte bulgur.
- Smag til med salt og peber. Lad bulguren køle af.
- Hak spinatbladene groft, og vend dem i den afkølede bulgur. '
- Rist mandlerne på en tør pande, hak dem i grove stykker og vend dem i salaten.
- Skær fetaen i små stykker og bland også dem i salaten.
- Anret salaten og pynt med en masse hindbær. Drys med frisk kværnet peber.
3 kommentarer
Det er en virkelig lækker salat. Smager himmelsk!
Hej Frida, Tusind tak! Det er jeg glad for at høre : )
Super opskrift!