JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Bulgursalat med kirsebær, ærter og feta

af Julie Karla juli 20, 2014
Skrevet af Julie Karla juli 20, 2014

Her kommer en rigtig sommeragtig bulgursalat, der passer perfekt til det vejr, vi har for tiden her i Danmark. Bulgursalaten er rigtig god som grilltilbehør og består af grøntsager og frugter, som netop er i sæson lige nu, nemlig nybælgede ærter og søde danske kirsebær. Jeg elsker generelt at putte frugt i mine salater og gerne i kombination med en saltet ost som feta. Det er super godt.

Bulgursalat med kirsebær

Bulgursalat kan varieres i det uendelige!

Netop denne bulgursalat er perfekt at variere med dine yndlingsingredienser. Jeg er sikker på, at den også vil smage vidunderligt med fx blåbær eller hindbær i stedet for kirsebær. En anden kombination kunne være at putte friske asparges og mandler i. Og så kan jeg varmt anbefale min lækker bulgursalat opskrift med sommerens skønne søde tomater og pinjekerner. Plus selvfølgelig en MASSE grøntsager.

I det hele taget er denne salat en favorit hjemme hos os. Først og fremmest fordi den er så nem at lave og fordi den altid er lidt forskellig i forhold til hvilke ingredienser, der er i sæson.

I det hele taget spiser jeg masser af salater lige for tiden. Når det er så varmt, skal maden helst være let, så mine aftensmåltider består for tiden mest af en god salat med alle mine yndlingsting i, og bulgur er efterhånden en fast bestanddel. Har du nogen gode ideer til variationer, så lad mig endelig høre dem?

Bulgursalat opskrift med kirsebær

Opskrift på Bulgursalat med kirsebær

Udskriv
Bulgursalat med kirsebær, ærter og feta
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
20 min
 
Køkken: salat
Antal: 2
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 2 dl. bulgur
  • 3 dl. vand
  • Salt
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. citron
  • 2 håndfulde spinatblade
  • 500 gr. ærter vægten før de bælges
  • 150 gr. kirsebær
  • 150 gr. feta i blok
  • Persille fra 1 potte
Sådan gør du
  1. Kog bulguren i ca. 10 minutter ved lavt blus, indtil al vandet er absorberet.
  2. Lad bulguren køle af.
  3. Bland den færdigkogte bulgur med olivenolie, citronsaft og smag til med salt.
  4. Bland fint hakket persille i.
  5. Bælg ærterne og bland dem sammen med bulguren.
  6. Skær fetaen i små firkanter og bland dem i bulgursalaten.
  7. Pynt med kirsebær og dryp med olivenolie og drys med frisk kværnet peber, indtil din bulgursalat er lige som du vil have den.

 

smuk bulgursalat
bulgursalat af julie karla
5 kommentarer
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Rugkiks med dadler
Næste indlæg
Bananpandekager med peanutbutter og rugmel

Måske du også kan lide de her…

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

Hvidkålssalat med dild, citrondressing og brændte sesam-mandler

januar 12, 2023

Blomkål i ovn med hvidløgssmør og citron-tahindressing

januar 5, 2023

Perlecouscous salat med grønkål, æble, kaki og en...

december 19, 2022

Bruschetta med burrata, appelsin og frisk timian

december 15, 2022

5 kommentarer

Cæcilie juli 22, 2014 - 1:37 pm

Er det til en enkelt portion eller hvor mange bliver der til i sådan en omgang her? 🙂 M

Reply
Julie Karla juli 22, 2014 - 1:44 pm

Hej cæcilie
Der er til ca. 3 : )

Reply
Cæcilie juli 22, 2014 - 4:22 pm

Super, tak! Det ser super lækkert ud 🙂

Reply
Rita juli 25, 2014 - 4:55 pm

Hej Julie
Super god blog og rigtig lækre opskrifter 🙂 jeg er også vild med bulgur, men det ser ud til at du normalt bruger alm. bulgur og ikke fuldkornsbulgur. Er der nogen bestemt grund til dette?

Reply
Julie Karla juli 26, 2014 - 11:02 am

Tak Rita! Jeg bruger egentlig begge dele. Er helt klart mest til fuldkornsbulgur, men det er ikke altid, jeg lige har det ved hånden : )

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen