JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Bulgursalat med røde og gule beder og medister på en ny måde

af Julie Karla marts 16, 2013
Skrevet af Julie Karla marts 16, 2013

Jeg lavede en skøn bulgursalat den anden dag med røde og gule beder, der blev pyntet med lidt gul morgenfrue. Den var super smuk at se på og smagte helt fortrinligt sammen med min øko-medister, som jeg havde stegt i ovnen sammen med æble, rødløg og svesker. Det var virkelig en dejlig hverdagsret, som også sagtens kan fungere som en gæsteret, da salaten er flot at se på og medisteren serveres på en anderledes måde. Jeg har faktisk tænkt mig at udvikle nye opskrifter med hverdagsmad, der også kan fungere som gæstemad. Måske jeg skulle kalde kategorien ‘Hverdagsmad som Gæstemad’? I hvert fald så kan jeg godt lide ideen om at gøre gæstemaden mere simpel, men lækker og gøre hverdagsmaden mere spændende, men stadig overskuelig.


Ingredienser (3 pers.)
2 dl. bulgur
3 dl. vand
1 spsk. olie
1 spsk. æblecidereddike
1 kg. røde og gule rødbeder
1 spsk. revet citronskal
1 spsk. citronsaft
Morgenfrue
Olivenolie
Salt og peber


500 gr. medister
2 rødløg
1 æble
1 håndfuld svesker
2 spsk. æblecidereddike
1 spsk. olivenolie
Peber

Tilberedning
Skræl bederne, skær dem i små stykker og læg de gule beder på én bageplade og de røde på en anden (så undgår man, at alle bederne bliver røde). Dryp godt med olivenolie over og salt og peber og bag bederne i ovnen i ca. 25 minutter ved 200 gr.
Hæld bulguren i en lille gryde sammen med 3 dl. vand og lidt salt. Lad bulguren simre under låg, indtil al væden er væk og bulguren er færdigkogt. Det plejer at tage ca. 10 minutter, men hold øje, så det ikke brænder på. Bland derefter bulguren med 1 spsk. olivenolie og æblecidereddike og smag til med salt og peber.
Bland de færdigbagte beder sammen med bulguren og bland citronsaft og skal i. Smag til med salt og peber og stil salaten til side. Imens forberedes medisteren.
Skær rødløgene og æblet i skiver og læg det over i et lille fad sammen med svesker. Hæld olivenolie og æblecidereddike over og godt med friskkværnet peber. 

Steg medisteren ved svag varme på en pande med olivenolie, indtil den begynder at tage farve (den skal ikke koges først). Medisteren skal ikke gennemsteges, men blot brunes lidt ved svag varme, så den ikke sprækker, i ca. 10 minutter. Læg herefter medisteren over på et skærebræt og skær den i passende stykker. Læg stykkerne ovenpå rødløgsblandingen og bag medisteren færdig i ovnen ved 200 gr. i ca. 30 minutter. På denne måde får medisteren en dejlig sprød overflade og sammen med den sød-syrlige rødløgsblanding smager det helt fortrinligt.

0 kommentar
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Bananbrød med kokos
Næste indlæg
Spinatmuffins med feta, hytteost og pestoflødeost

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

Hvidkålssalat med dild, citrondressing og brændte sesam-mandler

januar 12, 2023

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen