JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Cæsarsalat opskrift med rugbrødscroutoner og hjemmelavet dressing

af Julie Karla april 25, 2022
Skrevet af Julie Karla april 25, 2022

SPONSORERET SAMARBEJDE MED NORDIC HARVEST: Jeg har ikke nogen cæsarsalat opskrift her på bloggen! Det er da en kæmpe fejl, men det har jeg så nu. Og jeg er vild med den klassiske salat. Som jeg alligevel har givet et lille twist her på bloggen, fordi nu er det jo mig! Det er jo det, jeg altid gør, giver de der retter et lille twist.

Twistet her er de skønne ovnristede rugbrødscroutoner, som jeg faktisk til enhver tid vil foretrække over almindelige brødcroutoner. Det skulle da måske lige være bortset fra mine croutoner lavet af mit eget surdejsbrød. Men altså lige meget hvad, så er de helt geniale de her rugbrødscroutoner i en klassisk cæsarsalat.

lækker cæsarsalat opskrift

Cæsarsalat opskrift med hjemmelavet dressing

Jeg mikser min egen dressing sammen her, og det er umådeligt nemt. MEN det kræver selvfølgelig en del ingredienser og nogle man måske ikke altid har ved hånden. Fx Worchestershiresauce og ansjoser. Men altså det er nu også nogle ingredienser, der alligevel er meget gode at have, når det endelig skal være. Worchestershiresaucen er fx god i marinader nu grillsæsonen snart skydes i gang. Og ansjoser, ej men dem elsker jeg virkelig. Især når de serveres som tapas med lidt olivenolie og noget godt brød til.

Og jeg må sige, at det er al tiden og indkøb værd at lave sin egen cæsardressing. For den smager vanedannende godt! Opskriften på denne her cæsarsalat har jeg udviklet til Nordic Harvest, som jeg også har lavet denne skønne galette med grønkål og denne her opskrift på friske forårsruller plus en masse andre lækre grønne opskrifter med deres salater og krydderurter.

Og hey, køber du en færdiglavet cæsardressing, så er det altså også helt okay! Det har jeg da også gjort nogle gange, jeg er ikke hellig. Men den hjemmelavede er altså den bedste!

Cæsarsalat opskrift med hjemmelavet dressing
lækker cæsarsalat opskrift
Udskriv
Den bedste cæsarsalat med rugbrødscroutoner
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
20 min
Samlet tid
30 min
 

Der er ikke meget, der kan slå en cæsarsalat til frokost. Især ikke hvis den toppes med nyristede rugbrødscroutoner og på en bund af sprøde baby romaine blade.

Ret: frokost, Salat
Køkken: internationalt, nordisk
Antal: 2 personer
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
Rugbrødscroutoner
  • 2 tykke skiver rugbrød
  • 2 spsk olivenolie
  • Flagesalt
Salat
  • 1 økologisk kyllingebryst
  • Olivenolie
  • 1 pakke Nordic Harvest baby romaine
  • 15 g parmesanflager
  • Friskkværnet peber
  • Flagesalt
Dressing
  • 70 g god mayonnaise
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1 tsk Worchestershiresauce
  • 1 fed presset hvidløg
  • 15 g fintrevet parmesan
  • 2 ansjosfileter
Sådan gør du
  1. Sæt ovnen på 200 grader varmluft.

  2. Skær rugbrødskiverne ud i små tern og vend dem med olivenolie på en bageplade med bagepapir. Drys med flagesalt. Bag croutonerne i ovnen i ca. 7 minutter til de er sprøde.

  3. Steg kyllingebrystet i olivenolie i 10-12 minutter på en varm pande til det er netop gennemstegt.

  4. Rør imens dressingen sammen. Rør mayonnaise sammen medcitronsaft, sennep, Worcestershiresauce, presset hvidløg og fintrevet parmesan.

  5. Hak ansjoserne helt fint og vend dem grundigt i.

  6. Anret romaine salaten på to store tallerkner og kom dressing over.

  7. Skær kyllingebrystet i skiver og læg på salaten.

  8. Drys parmesanflager over og afslut med friskkværnet peber og flagesalt.

Cæsarsalat opskrift med rugbrød
0 kommentar
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Vegetarisk smørrebrød med rucolapesto, grillet grønt og stegt halloumi ost
Næste indlæg
Appelsinkage – en skøn saftig appelsin sandkage med en vidunderlig overraskelse i midten

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Stegt lange med purløgsolie, kapers og mandler

    juli 17, 2017
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen