SPONSORERET SAMARBEJDE MED NORDIC HARVEST: Jeg har ikke nogen cæsarsalat opskrift her på bloggen! Det er da en kæmpe fejl, men det har jeg så nu. Og jeg er vild med den klassiske salat. Som jeg alligevel har givet et lille twist her på bloggen, fordi nu er det jo mig! Det er jo det, jeg altid gør, giver de der retter et lille twist.
Twistet her er de skønne ovnristede rugbrødscroutoner, som jeg faktisk til enhver tid vil foretrække over almindelige brødcroutoner. Det skulle da måske lige være bortset fra mine croutoner lavet af mit eget surdejsbrød. Men altså lige meget hvad, så er de helt geniale de her rugbrødscroutoner i en klassisk cæsarsalat.
Cæsarsalat opskrift med hjemmelavet dressing
Jeg mikser min egen dressing sammen her, og det er umådeligt nemt. MEN det kræver selvfølgelig en del ingredienser og nogle man måske ikke altid har ved hånden. Fx Worchestershiresauce og ansjoser. Men altså det er nu også nogle ingredienser, der alligevel er meget gode at have, når det endelig skal være. Worchestershiresaucen er fx god i marinader nu grillsæsonen snart skydes i gang. Og ansjoser, ej men dem elsker jeg virkelig. Især når de serveres som tapas med lidt olivenolie og noget godt brød til.
Og jeg må sige, at det er al tiden og indkøb værd at lave sin egen cæsardressing. For den smager vanedannende godt! Opskriften på denne her cæsarsalat har jeg udviklet til Nordic Harvest, som jeg også har lavet denne skønne galette med grønkål og denne her opskrift på friske forårsruller plus en masse andre lækre grønne opskrifter med deres salater og krydderurter.
Og hey, køber du en færdiglavet cæsardressing, så er det altså også helt okay! Det har jeg da også gjort nogle gange, jeg er ikke hellig. Men den hjemmelavede er altså den bedste!
Der er ikke meget, der kan slå en cæsarsalat til frokost. Især ikke hvis den toppes med nyristede rugbrødscroutoner og på en bund af sprøde baby romaine blade.
- 2 tykke skiver rugbrød
- 2 spsk olivenolie
- Flagesalt
- 1 økologisk kyllingebryst
- Olivenolie
- 1 pakke Nordic Harvest baby romaine
- 15 g parmesanflager
- Friskkværnet peber
- Flagesalt
- 70 g god mayonnaise
- 1 spsk citronsaft
- 1 tsk dijonsennep
- 1 tsk Worchestershiresauce
- 1 fed presset hvidløg
- 15 g fintrevet parmesan
- 2 ansjosfileter
Sæt ovnen på 200 grader varmluft.
Skær rugbrødskiverne ud i små tern og vend dem med olivenolie på en bageplade med bagepapir. Drys med flagesalt. Bag croutonerne i ovnen i ca. 7 minutter til de er sprøde.
Steg kyllingebrystet i olivenolie i 10-12 minutter på en varm pande til det er netop gennemstegt.
Rør imens dressingen sammen. Rør mayonnaise sammen medcitronsaft, sennep, Worcestershiresauce, presset hvidløg og fintrevet parmesan.
Hak ansjoserne helt fint og vend dem grundigt i.
Anret romaine salaten på to store tallerkner og kom dressing over.
Skær kyllingebrystet i skiver og læg på salaten.
Drys parmesanflager over og afslut med friskkværnet peber og flagesalt.