JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Chiagrød med kokos og mango

af Julie Karla september 4, 2014
Skrevet af Julie Karla september 4, 2014

Jeg er virkelig vild med chiagrød! Og særligt hvis det er en nem chiagrød, der tager ingen tid at lave. Og hvorfor er jeg så så vild med chia? Fordi man blot ved at blende chiagrøden med nogle modne, søde frugter får en fantastisk morgenmad, der virkelig smager som en dessert og også selvom den er sund!

Nem chiagrød med mango

Jeg har efterhånden lavet mange versioner, hvor jeg for det meste har blendet min chiagrød med frossen banan. Men denne gang blendede jeg den sammen med en perfekt moden, økologisk mango. Og jeg må sige, at det her er chiagrøden over alle chiagrød. Der må være noget i mangoen, som gør chiagrøden ekstra cremet og fluffy, for denne her version med mango er klart min favorit. Den smager simpelthen som en slags mango mousse og er perfekt sød!

Nem chiagrød | www.juliekarla.dk

Chiagrød – superfood!

Det eneste minus ved chia er, at det er dyrt. En bøtte med chiafrø koster over 100 kr. herhjemme, og det er mange penge for frø. Et godt tip er dog at købe dem, når du er i udlandet. De er for eksempel en del billigere i Tyskland og i Sverige, hvor jeg altid køber chiafrø med hjem fra økologiske supermarkeder eller helsekostforretninger. På den anden side så bruger jeg heller ikke mere end 2-3 spiseskefulde per gang, så der er chiafrø til rigtig mange morgenmåltider.

Og så vil jeg lige til sidst slå et ekstra slag for, hvorfor det er, at chiafrøene bliver kaldt superfood, og er så gode for en. For det første indeholder de masser af de sunde omega-3 fedtsyrer og for det andet er de udover at være proteinrige også spækket med fibre.

Chiagrød med kokosmælk | www.juliekarla.dk

Chiagrød med mango| www.juliekarla.dk
Udskriv
Chiagrød med kokos og mango
Forb. tid
5 min
Tilb. tid
5 min
 
Antal: 2
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 2 dl. økologisk kokosmælk
  • 2 spsk. hvide eller sorte chiafrø
  • 1/2 mango en kvart til at blende og en kvart til at pynte
  • Kokosflager
Sådan gør du
  1. Bland chiafrøene sammen med kokosmælken om aftenen og lad det stå tildækket i køleskabet natten over.
  2. Om morgenen blendes chiagrøden i en blender eller foodprocessor sammen med en kvart moden mango.
  3. Server din chiagrød med små stykker mango og kokosflager.

Nem Chiagrød | www.juliekarla.dk

Chiagrød med mango| www.juliekarla.dk

11 kommentarer
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Vegetarfrikadeller
Næste indlæg
9 tips til at gøre din hverdagsmad sundere

Måske du også kan lide de her…

Påskekage med påskeæg – med smag af citron...

marts 19, 2024

Semlor med marcipan og flødeskum – den klassiske...

januar 13, 2024

Æble gløgg uden alkohol med vidunderlige julekrydderier

december 5, 2023

Hyldeblomstsaft opskrift – Én af sommerens bedste opskrifter

juni 19, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Vegansk bananbrød med karamelsauce fra min bog Venindemad...

marts 14, 2023

Ristet boghvede med kanel, agavesirup og kokosolie –...

februar 24, 2023

Kladdkaka opskrift med appelsin og hvid chokolade

december 16, 2022

Osteanretning til jul med granatæble, kakifrugt og chilihonning...

december 13, 2022

Chokolade med granatæble og kanel – en skøn...

november 25, 2022

11 kommentarer

Anna-Nathalie september 5, 2014 - 9:25 am

Mummelums 😀

Reply
Frida september 5, 2014 - 4:00 pm

Ser lækkert ud!
Så den serveres kold? 🙂

Reply
Julie Karla september 5, 2014 - 4:20 pm

Hej Frida, Tak! Ja, den serveres kold. Og smager helt fantastisk : )

Reply
Merete september 7, 2014 - 5:40 am

Årh! – hvor lyder det superlækkert!
Det der kokosmælk.. er det “bare” fra dåse. eller? 🙂
Tak for nogle super-super-lækre opskrifter… har desværre først fornylig fundet herind 🙂

Reply
Julie Karla september 7, 2014 - 6:34 am

Hej Merete, Ja det er bare fra en dåse. Og tusind tak! Jeg er glad for at du har lyst til at læse med!

Reply
Tenna april 12, 2015 - 9:09 am

3 stars
Når jeg køber kokosmælk er der altid noget tykt for oven og så den flydende del for neden, hvordan gør du? For jeg prøvede bare at røre det godt rundt da jeg lavede min chiagrød med kokosmælk, men det blev helt grynet og ulækkert. Er det kun det tynde man skal bruge? Eller er det fordi jeg køber en dårlig/billig kokosmælk at det bliver sådan, ved du det? 🙂

Reply
Julie Karla april 12, 2015 - 9:50 am

Hej Tenna, Det er lidt forskelligt, hvordan kokosmælken er, når jeg bruger det. Men hvis det er adskilt, rører jeg det igennem ligesom dig, og når det så blendes i min food processor er der ingen klumper tilbage.

Reply
Rikke jensen april 21, 2016 - 9:01 am

5 stars
Sikke en lækker chiagrød! 🙂 absolut også ny farvorit her!
Men hvordan undgår du at chiakernerne bliver knust i blenderen? Eller er det mon bare min blender som er for kraftig?
Mvh Rikke

Reply
Julie Karla april 22, 2016 - 7:04 am

Tak Rikke! Hmmm… det har jeg ikke oplevet. Måske du blender lidt for længe? Ellers er din blender måske meget kraftig ; )

Reply
Sofie februar 4, 2017 - 2:02 pm

Hej Julie,
Kan man bruge almindelig mælk i stedet?
Mange hilsner og tak for gode opskrifter, Sofie

Reply
Julie Karla februar 5, 2017 - 6:56 am

Hej Sofie, Ja, det kan du godt. Bare brug 2 store spsk. chiafrø i så fald, da almindelig mælk ikke er nær så cremet som kokosmælken.

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Stegt lange med purløgsolie, kapers og mandler

    juli 17, 2017
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen