JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Chiagrød med chokolade og hasselnøddesmør

af Julie Karla november 27, 2014
Skrevet af Julie Karla november 27, 2014

Det kommer vist ikke som nogen hemmelighed, at jeg er vild med chiagrød, og denne chiagrød med chokolade og hasselnøddesmør er ingen undtagelse. Jeg laver det rigtig tit, og i alle mulige afskygninger for jeg elsker at eksperimentere med de små finurlige frø.

Som regel vælger jeg dog altid at blende chiagrøden med frosne bananskiver, som her, men også i denne her opskrift på en sund chiagrød. Frosne bananer har jeg næsten altid i fryseren til smoothies eller ja… chiagrød! Det giver grøden en luftig konsistens og er samtidig med til at søde grøden. Hvilken slags mælk jeg bruger afhænger lidt af, hvad jeg har ved hånden, men det er dog som regel kokosmælk eller en usødet nøddemælk som f.eks. mandelmælk, som man kan købe i helsekostforretninger.

Chiagrød med chokolade og hasselnøddesmør | www.juliekarla.dk

Chiagrød med chokolade og hasselnøddesmør… smager lidt som nutella

Til denne her chiagrød med chokolade har jeg også toppet grøden med et godt lag hasselnøddesmør med hasselnødder fra Piemonte. Klart den bedste hasselnøddesmør, man kan købe. Jeg har købt den i Torvehallerne, og det smager SÅ skønt. Denne her chiagrød giver faktisk associationer til nutella – selvfølgelig bare i en sundere udgave, men kombinationen af ristede hasselnødder og mørk chokolade giver bare den dejligste smag. Man føler virkelig, at man spiser dessert til morgenmad, hvis man nyder chiagrøden som sit første måltid på dagen.

Det er dog vigtigt, synes jeg, at man bruger en god og kraftig chokolade med et højt kakaoindhold – jeg er vild med den helt oppe på 85 %. Både for sundhedens skyld til forskel fra f.eks. en mælkechokolade, men i den grad også for smagen.

Chiagrød med chokolade og hasselnøddesmør | www.juliekarla.dk
Udskriv
chiagrød med hasselnøddesmør og chokolade
Forb. tid
5 min
Tilb. tid
10 min
Samlet tid
15 min
 
Ret: Dessert, Morgenmad
Antal: 1 stor portion
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 2 dl. usødet mandelmælk
  • 2 store spsk. chiafrø sorte eller hvide
  • 1/4 tsk. vaniljepulver
  • 1 spsk. kakao jeg brugte raw kakao
  • 100 gr. frossen banan
  • Hasselnøddesmør
  • 85 % mørk chokolade
Sådan gør du
  1. Bland chiafrø med mandelmælk i en skål om aftenen, og sæt den i køleskabet natten over.
  2. Næste morgen blendes chiagrøden med frosne bananskiver, vaniljepulver og kakao.
  3. Server chiagrøden med hasselnøddesmør, finthakket god 85 % mørk chokolade og et godt drys kakao.

Chiagrød med chokolade og hasselnøddesmør til morgenmad | www.juliekarla.dkChiagrød med chokolade og banan | www.juliekarla.dk

2 kommentarer
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Portobello burger med kylling
Næste indlæg
Wok med kylling og cashewnødder

Måske du også kan lide de her…

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Vegansk bananbrød med karamelsauce fra min bog Venindemad...

marts 14, 2023

Ristet boghvede med kanel, agavesirup og kokosolie –...

februar 24, 2023

Æbledessert med sesam og honning yoghurt

oktober 4, 2022

Havregrød med kokosmælk, blåbærkompot, yoghurt og mango –...

maj 25, 2022

Scones opskrift med hindbær, müsli og vaniljeyoghurt

marts 4, 2022

Semlor opskrift – bare i muffin udgave! Men...

januar 27, 2022

Omelet opskrift med grønkål og pære-sennepssalat

december 14, 2021

Baby romaine salat med basilikum chimichurri og pocheret...

december 7, 2021

Juleboller med varme krydderier og appelsinskal

december 6, 2021

2 kommentarer

Rikke Ahlberg marts 19, 2016 - 9:24 am

Hej Julie

Er hasselnøddesmør noget du køber eller laver selv? Og rører du det ud i grøden, eller lægger du en klat ovenpå? 🙂

Kh Rikke

Reply
Rikke Ahlberg marts 20, 2016 - 7:07 am

Hov, nu så jeg lige, at du har skrevet det i teksten over opskriften, beklager ulejligheden 😉

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Stegt lange med purløgsolie, kapers og mandler

    juli 17, 2017
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen