Her kommer der en ultranem snack, som er lidt julet og vi tager dermed lige så stille hul på julelækkerierne. Dem er der i forvejen en del af her på bloggen efterhånden, kig blot her under min julekategori. Denne gang er det chokolade med granatæble og den kombi er altså virkelig virkelig god. Især hvis man ligesom jeg ELSKER granatæble.
4 ingredienser chokolade med granatæble
Der skal kun bruges fire ingredienser til denne her opskrift. Nogle steder har jeg set, der kun bruges to, altså granatæblekerner og chokolade. Men jeg bruger fire. De øvrige to er kokosolie og kanel. Førstnævnte hjælper til at gøre chokoladen sådan “ice konfekt” agtig, I kender godt de der, man kan købe hvert år til jul? Og kanel gør det bare lidt ekstra julet, og giver fine små toner af kanel i chokoladen.
En genial eftermiddagssnack
Jeg er altså virkelig blevet afhængig af denne her chokolade med granatæble. Det er jo en slags “sundere” rocky road. Og at få sådan et par stykker her til eftermiddagskaffen, det er virkelig en treat. Jeg opbevarer chokoladen på køl og spiser det direkte, men du kan også sagtens lige lade det stå 10 minutter inden servering, det er smag og behag.
- 150 g mørk chokolade 70 %
- 1/2 tsk kanel
- 1,5 tsk kokosolie
- 1 granatæble
Pil kernerne ud af granatæblet og sæt dem til side.
Smelt chokoladen over vandbad sammen med kanel og kokosolie.
Vend hurtigt granatæblekernerne rundt i den smeltede chokolade, og hæld straks chokoladen ud på et stykke bagepapir. Det størkner hurtigt, så der skal arbejdes hurtigt.
Sæt chokoladebruddet i fryseren en fem minutters tid til det har sat sig helt og nyd!