JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Chiagrød med citron

af Julie Karla marts 8, 2014
Skrevet af Julie Karla marts 8, 2014

Chiagrød er mit nye food crush! De, der jævnligt læser med herinde, ved, at når jeg først får øjnene op for en ny ingrediens eller et særligt produkt, som jeg virkelig godt kan lide, ja… så laver jeg rimelig mange opskrifter med den pågældende ting. Chiafrøene er det nyeste, og jeg har lavet to udgaver af chiagrøden indtil videre. Her med blåbær og her med kakao. De små sorte frø, som har et stort indhold af kostfibre og de sunde fedtstoffer, som f.eks. omega-3, er ret fantastiske. Og så er de rige på protein og har et forholdsvist lavt kulhydratindhold. Jeg har set dem i flere supermarkeder efterhånden. Min lokale Superbest og Føtex har dem i hvert fald.
Denne gang har jeg lavet en variation med citronskal. Det smager næsten ligesom citronfromage, eller en sund citronfromage i hvert fald, og sammen med den ristede kokos smager det helt perfekt. Jeg sidder faktisk og nyder chiagrøden i skrivende stund, og glæder mig over, at det er lørdag, og jeg kan bruge god lang tid på at spise min morgenmad. Tror også lige, at jeg tager en ekstra kop kaffe!

Ingredienser (1 stor eller 2 små portioner)
2 spsk. chiafrø
2 dl. mandelmælk
1/4 tsk. vaniljepulver fra Urtekram
75 gr. frosne bananskiver
1 spsk. skyr
Skal af 1/4 citron
Ristet kokosmel

Tilberedning
Dagen før røres chiafrøene sammen med mandelmælken og sættes i køleskabet. Dagen efter blendes chiagrøden med frosne bananskiver, vaniljepulver og revet citronskal. Rist kokosmelet på en tør pande, indtil det får en gylden farve. Lad det køle lidt af. Pynt chiagrøden med en spsk. skyr og ristet kokos, og server.

2 kommentarer
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Linsesalat med gedeost, rødløg og bacon
Næste indlæg
Salat med pære, gorgonzola, perlerug og citron-ristede nødder

Måske du også kan lide de her…

Påskekage med påskeæg – med smag af citron...

marts 19, 2024

Semlor med marcipan og flødeskum – den klassiske...

januar 13, 2024

Æble gløgg uden alkohol med vidunderlige julekrydderier

december 5, 2023

Hyldeblomstsaft opskrift – Én af sommerens bedste opskrifter

juni 19, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Vegansk bananbrød med karamelsauce fra min bog Venindemad...

marts 14, 2023

Ristet boghvede med kanel, agavesirup og kokosolie –...

februar 24, 2023

Kladdkaka opskrift med appelsin og hvid chokolade

december 16, 2022

Osteanretning til jul med granatæble, kakifrugt og chilihonning...

december 13, 2022

Chokolade med granatæble og kanel – en skøn...

november 25, 2022

2 kommentarer

Simone Meisner marts 8, 2014 - 8:15 am

Ser godt nok lækkert og nemt ud 🙂
Kan det passe at der burde stå mandelmælk og ikke mandelfrø i ingredienslisten?

Reply
Julie Karla marts 8, 2014 - 8:16 am

Hej Simone. Godt spottet : ) Jo, der skal selvfølgelig stå mandelmælk!

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Stegt lange med purløgsolie, kapers og mandler

    juli 17, 2017
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen