JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Coconut rice pudding

af Julie Karla september 6, 2012
Skrevet af Julie Karla september 6, 2012
Jeg har allerede fortalt om min fantastiske kulinariske rejse til Vietnam i et par tidligere indlæg, men her kommer endnu en lille madanekdote derfra.
For en ting jeg hutigt erfarede på vores ferie i Vietnam var, at vietnameserne ikke går så vældigt meget op i desserter. Derimod var det oftest frugt, man fik serveret efter hovedretten på restauranter.
Det er jo som sådan også godt nok, og et væsentligt sundere alternativ, men nogle gange havde jeg altså lyst til noget lækkert, cremet og sødt efter middagen, man var vel på ferie!
Min lykke var således gjort, da vi kom til bjergbyen Sapa, tæt ved den kinesiske grænse, og spiste på en restaurant, hvor de serverede intet mindre end coconut rice pudding. 
Det smagte himmelsk og jeg lovede mig selv at lave denne cremede, lettere syndige sag, når jeg kom hjem.
Jeg synes, at desserten er en rigtig efterårsdessert, der luner godt, nu hvor det begynder at blive koldt igen. Men den kan altså også sagtens spises koldt.



Min udgave af coconut rice pudding
Den autentiske vietnamesiske coconut rice pudding

Ingredienser (4 pers.)
2 dl. grødris
7 dl. mini- eller skummetmælk
1 dåse kokosmælk (400 ml.)
3 spsk. sukker
1/2 vanillestang
2 spsk. kokosmel
2 små bananer

Tilberedning
Hæld mælk, kokosmælk, vanillekorn samt resten af vanillestangen i en tykbundet gryde og hæld risene i. Lad mælken koge op, og skru herefter varmen ned på et lavt blus, og lad grøden koge færdig under låg. Husk at røre jævnligt, så grøden ikke brænder på. Efter 35-40 minutter skulle grøden gerne være færdig og den smages nu til med sukkeret og kokosmelet.  Lad grøden stå og hvile lidt under låg, mens bananerne ristes let i smør på en varm pande. Hæld nu grøden op i skåle, pynt med bananerne og server den lune coconut rice pudding.

0 kommentar
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Pizza med blomkålsbund
Næste indlæg
Ymer med havtorn og æble

Måske du også kan lide de her…

Påskekage med påskeæg – med smag af citron...

marts 19, 2024

Semlor med marcipan og flødeskum – den klassiske...

januar 13, 2024

Æble gløgg uden alkohol med vidunderlige julekrydderier

december 5, 2023

Hyldeblomstsaft opskrift – Én af sommerens bedste opskrifter

juni 19, 2023

Vegansk bananbrød med karamelsauce fra min bog Venindemad...

marts 14, 2023

Kladdkaka opskrift med appelsin og hvid chokolade

december 16, 2022

Osteanretning til jul med granatæble, kakifrugt og chilihonning...

december 13, 2022

Chokolade med granatæble og kanel – en skøn...

november 25, 2022

Brunsviger opskrift – mit bud på én af...

november 8, 2022

Æblekage med marcipan og kardemomme og æbler både...

oktober 28, 2022

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen