JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

af Julie Karla januar 31, 2024
Skrevet af Julie Karla januar 31, 2024

Confiteret hvidløg er blevet ret trendy her på det seneste. Jeg har i hvert fald set det poppe op mange steder på de sociale medier. Og det med rette, for det smager vildt godt. At confitere er når man tilbereder noget længe i fedtstof, så det bliver helt mørt og lækkert. Ligesom fx confiteret and. Her har jeg cofiteret hvidløg og hvide bønner i olivenolie, hvilket giver super møre og sødmefulde hvidløg, der sammen med bønnerne kan smøres ud på brødet.

Confiteret hvidløg i ovnen

Confiteret hvidløg og bønner – den perfekte appetizer

Opskriften her er oplagt som en appetizer. Servér de bagte confiteret hvidløg lune sammen med noget rigtig lækkert brød. Det bliver med garanti en crowd pleaser. Det er også lækkert at servere som en del af en tapas menu eller hvis man skal lave en lille buffet til en social ting. Jeg veksler ret tit mellem denne her opskrift og så min über gode artiskok opskrift, som du altså bare må prøve! Den er vanedannende!

Confiteret hvidløg opskrift

Variér med friske krydderurter

Jeg har brugt frisk salvie i retten her, men altså du kan komme mange forskellige skønne krydderurter i. Du kan komme frisk rosmarin i, frisk oregano eller timian. Prøv dig frem! Du kan også udelade bønnerne, hvis du bare vil køre ren confiteret hvidløg. Men altså bønnerne bidrager jo altså med denne her cremede konsistens, som gør den så anvendelig til at smøre på for eksempel noget lækkert surdejsbrød.

Confiteret hvidløg i olivenolie
Confiteret hvidløg julie karla
Confiteret hvidløg i ovnen
Udskriv
Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
30 min
Samlet tid
40 min
 
Ret: dip
Køkken: internationalt
Antal: 4 personer
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 8 fed hvidløg
  • 125 g kogte hvide bønner
  • 6 salvieblade
  • 1 dl + 2 spsk god olivenolie
  • 1/4 tsk flagesalt (plus ekstra drys ved servering)
  • Friskkværnet peber
Sådan gør du
  1. Sæt ovnen på 200 grader.

  2. Pil hvidløgene. Skær de store over i to og kom dem i et lille ovnfast fad.

  3. Kom bønnerne i fadet.

  4. Læg salviebladene ovenpå.

  5. Hæld olivenolien over, så det dækker.

  6. Drys med flagesalt og friskkværnet peber.

  7. Sæt fadet i den forvarmede ovn og bag i 30 minutter til hvidløgene er helt smør møre.

  8. Servér med det samme.

Confiteret hvidløg på brød
0 kommentar
2
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe, salvie og parmesan
Næste indlæg
Påskekage med påskeæg – med smag af citron og hvid chokolade

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

Hvidkålssalat med dild, citrondressing og brændte sesam-mandler

januar 12, 2023

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen