Jeg har virkelig mange opskrifter, der ligger og venter på at blive udgivet. Og denne her cordon bleu opskrift har ventet i noget tid, men nu skal den altså deles. For det er en skøn opskrift på cordon bleu lavet med kyllingebryst. Og den fungerer helt perfekt som en hverdagsret eller en simpel gæsteret. Brug nogle gode ingredienser, dvs. et lækkert stykke kyllingebryst, en god ost og så noget lækkert skinke, så kører det!
Og så kan jeg forhåbentlig glæde jer med, at der også er en opskrift på moussaka på vej og en opskrift på fransk løgsuppe med ostebrød på vej snart her på bloggen.
Og husk endelig også at du kan følge med på min instagram profil for endnu mere mad og opskrifter!
Cordon bleu opskrift med kylling og gedeost
Jeg har valgt at komme gedeost i min kylling, men du kan altså også sagtens køre den klassiske stil med gruyere eller en anden dejlig karakteristisk komælksost, hvis du ikke er gedeost fan. Det er jeg dog, hvilket nok ikke kommer til nogens overraskelse antallet af gedeostopskrifter her på bloggen taget i betragtning!
En lækker salat til
Jeg har lavet en lækker og let salat med svampe til. Her har jeg brugt østershatte, men brug hvad du har lyst til. Det kunne også være kejserhatte, portobellosvampe eller helt almindelige champignon. Svampene bliver ligt stegt hurtigt på panden i smør, og det smager altså bare helt forrygende. Og særligt sammen med den sprøde kål og den søde pære og de søde tranebær.
Placerer man skiver af friteret gedeost oven på salaten, kan den altså også fint fungere som en selvstændig salat en anden god gang. Det vil være rigtig rigtig lækkert. Faktisk har jeg også skrevet den opskrift ned, så den lover jeg at dele snart. I mellemtiden kan du blot bruge denne opskrift på friteret gedeost (opskriften findes nederst på siden i linket), og så servere dem oven på salaten. Et par ristede saltede mandler som topping til salaten her, ville altså også være super super lækkert!
- 4 kyllingefileter
- 4 skiver gederulle
- 4 skiver krydderskinke (eller anden type skinke)
- Ca. 1 dl hvedemel
- 1 æg
- Ca. 1 dl pankorasp
- Flagesalt
- Friskkværnet peber
- 2 spsk olivenolie
- 1 tsk smør
- 1 lille spidskål eller 1/2 stort
- 2 pærer
- 200 g østershatte eller andre svampe
- 1 tsk smør
- Flagesalt
- 1 håndfuld tørrede tranebær
- 2 spsk æblecidereddike
- 1 spsk olivenolie
Skær en dyb lomme i hvert af kyllingebrysterne.
Vikl gedeosten ind i skive skinke og læg det ind i lommen.
Vend kyllingebrysterne i hvedemel, dyp dem i et pisket æg og vend dem til sidst i rasp. Drys dem med salt og peber.
Steg brysterne ved middelvarme i smør og olie i ca. 7-8 minutter på hver side.
Varm en pande op med smør.
Steg østershattene ved høj varme til de tager farve. Tag dem af varmen.
Snit spidskål fint og skær pærerne i skiver. Vend det hele sammen og anret på et fad.
Hæld æblecidereddike og olivenolie over salaten.
Drys med tørrede tranebær og læg til sidst de stegte østershatte over.
Servér de færdigstegte kyllingebryster sammen med salaten.
Jeg bruger økologiske kyllingebryster til denne opskrift, og de er sædvanligvis mindre end konventionelle. Derfor skal stegetiden eventuelt justeres alt efter tykkelse på kyllingebrystet.