JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Cordon bleu opskrift med kylling og salat med svampe

af Julie Karla januar 5, 2022
Skrevet af Julie Karla januar 5, 2022

Jeg har virkelig mange opskrifter, der ligger og venter på at blive udgivet. Og denne her cordon bleu opskrift har ventet i noget tid, men nu skal den altså deles. For det er en skøn opskrift på cordon bleu lavet med kyllingebryst. Og den fungerer helt perfekt som en hverdagsret eller en simpel gæsteret. Brug nogle gode ingredienser, dvs. et lækkert stykke kyllingebryst, en god ost og så noget lækkert skinke, så kører det!

Og så kan jeg forhåbentlig glæde jer med, at der også er en opskrift på moussaka på vej og en opskrift på fransk løgsuppe med ostebrød på vej snart her på bloggen.

Og husk endelig også at du kan følge med på min instagram profil for endnu mere mad og opskrifter!

cordon bleu opskrift med kylling

Cordon bleu opskrift med kylling og gedeost

Jeg har valgt at komme gedeost i min kylling, men du kan altså også sagtens køre den klassiske stil med gruyere eller en anden dejlig karakteristisk komælksost, hvis du ikke er gedeost fan. Det er jeg dog, hvilket nok ikke kommer til nogens overraskelse antallet af gedeostopskrifter her på bloggen taget i betragtning!

cordon bleu kylling

En lækker salat til

Jeg har lavet en lækker og let salat med svampe til. Her har jeg brugt østershatte, men brug hvad du har lyst til. Det kunne også være kejserhatte, portobellosvampe eller helt almindelige champignon. Svampene bliver ligt stegt hurtigt på panden i smør, og det smager altså bare helt forrygende. Og særligt sammen med den sprøde kål og den søde pære og de søde tranebær.

Placerer man skiver af friteret gedeost oven på salaten, kan den altså også fint fungere som en selvstændig salat en anden god gang. Det vil være rigtig rigtig lækkert. Faktisk har jeg også skrevet den opskrift ned, så den lover jeg at dele snart. I mellemtiden kan du blot bruge denne opskrift på friteret gedeost (opskriften findes nederst på siden i linket), og så servere dem oven på salaten. Et par ristede saltede mandler som topping til salaten her, ville altså også være super super lækkert!

cordon bleu med salat
cordon bleu opskrift med kylling
Udskriv
Cordon bleu opskrift med kylling og gedeost
Forb. tid
20 min
Tilb. tid
20 min
Samlet tid
40 min
 
Ret: Hovedret
Køkken: internationalt
Antal: 4 personer
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
Gordon Bleu
  • 4 kyllingefileter
  • 4 skiver gederulle
  • 4 skiver krydderskinke (eller anden type skinke)
  • Ca. 1 dl hvedemel
  • 1 æg
  • Ca. 1 dl pankorasp
  • Flagesalt
  • Friskkværnet peber
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk smør
Salat med svampe
  • 1 lille spidskål eller 1/2 stort
  • 2 pærer
  • 200 g østershatte eller andre svampe
  • 1 tsk smør
  • Flagesalt
  • 1 håndfuld tørrede tranebær
  • 2 spsk æblecidereddike
  • 1 spsk olivenolie
Sådan gør du
  1. Skær en dyb lomme i hvert af kyllingebrysterne.

  2. Vikl gedeosten ind i skive skinke og læg det ind i lommen.

  3. Vend kyllingebrysterne i hvedemel, dyp dem i et pisket æg og vend dem til sidst i rasp. Drys dem med salt og peber.

  4. Steg brysterne ved middelvarme i smør og olie i ca. 7-8 minutter på hver side.

Salat
  1. Varm en pande op med smør.

  2. Steg østershattene ved høj varme til de tager farve. Tag dem af varmen.

  3. Snit spidskål fint og skær pærerne i skiver. Vend det hele sammen og anret på et fad.

  4. Hæld æblecidereddike og olivenolie over salaten.

  5. Drys med tørrede tranebær og læg til sidst de stegte østershatte over.

  6. Servér de færdigstegte kyllingebryster sammen med salaten.

Opskriftsnoter

Jeg bruger økologiske kyllingebryster til denne opskrift, og de er sædvanligvis mindre end konventionelle. Derfor skal stegetiden eventuelt justeres alt efter tykkelse på kyllingebrystet.

cordon bleu med kyllingebryst
0 kommentar
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Let frokost med rødbede “ravioli” og makrelrillette
Næste indlæg
Frisk rødkålssalat med kakifrugt, æble og solbær

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

Hvidkålssalat med dild, citrondressing og brændte sesam-mandler

januar 12, 2023

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Stegt lange med purløgsolie, kapers og mandler

    juli 17, 2017
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen