JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Creme fraiche marineret mozzarella opskrift – en anderledes men vanedannende ret -perfekt til gæster

af Julie Karla september 5, 2022
Skrevet af Julie Karla september 5, 2022

Denne her creme fraiche marineret mozzarella opskrift delte jeg på instagram i sidste uge, og den skal I selvfølgelig heller ikke snydes for her på bloggen. Det lyder måske lidt sjovt, men forestil jer en mozzarella der sammen med creme fraichen forvandler sig til den blødeste cremede burrata lignende ost. Det er lidt, det der sker i denne her ret.

mozzarella opskrift til gæster

En mozzarella opskrift der er genial som tilbehør til salater og andet

Jeg ville vælge at servere denne her mozzarella som tilbehør til salater sammen med noget godt brød og evt. lidt lækkert kød. Den egner sig virkelig som gæsteret, og er nemlig en ret, der lidt har en overraskelsesfaktor. Folk har som regel ikke lige set den kombination før.

Faktisk er ideen om at “marinere” mozzarella i creme fraiche Jamie Olivers, og det er der, jeg har fået ideen fra. Jeg har så selv lavet min egen opskrift, og jeg er helt besat af denne her ret.

mozzarella opskrift med basilikum

Sådan gør du

Retten er super enkel at lave. Først skærer man skiver af mozzarellaen ud og lægger på et fad. Så drysser man friske krydderurter over, masser af revet citron og så salt og peber. OG så kommer laget med creme fraiche. Derefter slutter man af med ekstra krydderurter for syn og smags skyld, og salt og peber. Det smager såååå godt.

Da jeg serverede det for nyligt til gæster, havde jeg ristet tynde, tynde skiver af mit surdejsbrød med lidt olivenolie og så sad vi alle og skovlede op af denne lækre cremede sag og sagde Mmmm…Mmmmm…Mmmmm.

Ih hvor er jeg glad for, at jeg har fået delt den med jer. Det har været noget af en travl uge den forgangne uge, hvor vi har holdt min fars 70 års fødselsdagsweekend oppe i vores hus i Sverige. Det har været fuldstændigt vidunderligt, og lige dét jeg drømte om; at have en ødegård, der kan rumme fester og vidunderlige stunder med venner og familie! Så i dag mandag, er jeg høj på kærlighed og lidt træt ; )

mozzarella opskrift med citron
mozzarella opskrift til gæster
Udskriv
Creme fraiche marineret mozzarella
Forb. tid
10 min
Hviletid
2 t
Samlet tid
2 t 10 min
 
Ret: Tilbehør
Køkken: internationalt
Antal: 4 personer
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 2 mozzarellaer
  • 1 øko citron
  • Ca. 2 spsk frisk timian
  • 2 håndfulde frisk basilikum
  • Flagesalt
  • Friskkværnet peber
  • Olivenolie
  • 2 dl creme fraiche
Sådan gør du
  1. Skær mozzarellaerne i skiver og læg dem ud på et fad.

  2. Riv citronen fint og drys over.

  3. Pluk frisk timian og drys over.

  4. Hak basilikum og drys over.

  5. Drys med flagesalt og friskkværnet peber.

  6. Smør creme fraiche ovenpå mozzarellaen.

  7. Afslut med ekstra friske krydderurter samt salt og peber.

  8. Lad retten hvile i minimum 2 timer i køleskab, før den nydes.

mozzarella opskrift gæsteret
2 kommentarer
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Yoghurt is brud med blåbær, frysetørret havtorn og hindbær og kokos
Næste indlæg
Asiatisk agurkesalat med soja, riseddike og sesam

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

2 kommentarer

Helle Andersen juli 7, 2024 - 11:39 am

Hej!

Hvilken creme fraiche bruger du (%)?

Vh Helle

Reply
Julie Karla juli 17, 2024 - 5:11 am

Undskyld mit sene svar, jeg bruger den fede 38 %, men du kan også sagtens bruge 18

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen