JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Cremet bygotto med bagte tomater

af Julie Karla juni 12, 2019
Skrevet af Julie Karla juni 12, 2019

SPONSORERET INDLÆG I SAMARBEJDE MED GEDEOSTEN.DK: Så kommer jeg her med en opskrift på en super cremet bygotto med bagte søde tomater. Den er super enkel at lave og smager så skønt, ikke mindst når man bruger de første dejlige danske sommertomater. Jeg er stor fan af rimelig simpel og nem mad de her dage. For baby i maven er dælme begyndt at sætte sit præg på energiniveauet og ikke mindst fysikken. Men heldigvis har jeg nogle gode kunder i min lille enkeltmandsbutik, som fx gedeosten.dk, som gør at jeg får lavet lidt i løbet af dagen andet end at ligge på sofaen!…

Cremet bygotto med ost

Men nu er der heller ikke længe til, at lillemanden kommer ud. Jeg er sat til start august, så hvis sommeren flyver afsted, er det jo lige om lidt. Det blir’ så vildt! Og jeg glæder mig til at opleve magien med en lille nyfødt i armene igen! Og til september kommer min første rigtige trykte kogebog ud, så der er nok at glæde sig til.

den bedste opskrift på en cremet bygotto

Cremet bygotto der er nem at røre sammen

Det tager selvfølgelig lidt tid at koge perlebyggen til denne her bygotto. Men når man først har gjort det, så tager den ingen tid at røre sammen. Det er altså ikke ligesom en risotto, hvor man skal stå at røre hele tiden. Med denne her bygotto blander man nemlig bare de færdigkogte perlebyg, som har fået god smag af grøntsagsbouillonen, sammen med lidt creme fraiche, krydderurter og tomater og vupti. En mega lækker og dejligt cremet bygotto.

Man kan også bruge mascarpone eller en anden flødeost i stedet for creme fraiche. Eller endda en god rygeost 10 % og kommer du ikke skiver af gederulle oven på ved servering, så brug fx lækre parmesanflager. Der er mange gode forslag.

Vi spiste retten sammen med en stor skøn salat med alle mulige gode ting i. Og Nord ville helst have perlebyggen for sig og de bagte tomater og gedeost ved siden af. Sådan er det for det meste. Og jeg har egentlig bare vænnet mig til at servere maden for ham sådan lidt delt op i ingredienser. Så kan han bedre overskue, hvad han spiser. Og så længe han ikke er kræsen, men spiser det hele, så er jeg godt tilfreds.

Cremet bygotto opskrift

Andre skønne bygottoer

Har du mod på andre skønne bygottoer, så har jeg lavet en del før her på bloggen! Her linker jeg lige til nogle af dem, som faktisk også er nogle af de mest populære aftensmadsopskrifter på juliekarla.dk.

Nem bygotto opskrift med græskar og ricotta

Perlebyg risotto med tomat og parmesan

Græskar bygotto med feta og timian

Cremet bygotto opskrift
Udskriv
Cremet bygotto med bagte tomater
Forb. tid
15 min
Tilb. tid
35 min
Samlet tid
50 min
 

En super lækker og nem cremet bygotto!

Ret: aftensmad
Køkken: Nordisk køkken
Antal: 2 personer
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 100 gr perlebyg
  • Grøntsagsbouillon
  • 250 gr blandede tomater (jeg brugte halv datterino/halv san marzano)
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk agavesirup
  • Salt
  • Friskkværnet peber
  • 1 tsk frisk, finthakket timian
  • 2 spsk creme fraiche 38 %
  • 2 spsk grøntsagsbouillon
  • 6-8 skiver Soignon økologisk gederulle
Sådan gør du
  1. Kog perlebyg i rigeligt grøntsagsbouillon. De skal koges ca. 35 minutter til de er møre.

  2. Halvér tomaterne og kom dem på en bageplade. Dryp olivenolie over, samt agavesirup og salt og peber. Bag i ovnen ved 200 gr. i ca. 20 minutter.

  3. Hæld det resterende grøntsagsbouillon fra den færdigkogte perlebyg, men gem ca. 2 spsk.

  4. Rør finthakket timian i gryden med den kogte perlebyg. Tilsæt creme fraiche og de 2 spsk. bouillon, så man får en cremet bygotto. Rør godt rundt.

  5. Vend til sidst de bagte tomater i. Sørg for at få al saften med.

  6. Servér bygottoen med det samme, mens den stadig er lun. Anret med skiver af gederulle. Drys med peber og dryp med en god olivenolie.

Cremet bygotto med gedeost og timian
0 kommentar
1
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Sommersalater
Næste indlæg
5 skønne danske gårdbutikker – oplagte udflugtsmål i sommerferien

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen