JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Cremet pastaret med citron og mascarpone

af Julie Karla februar 8, 2017
Skrevet af Julie Karla februar 8, 2017

Uh… det her er noget af en cremet pastaret, som har slået mine tidligere pastafavoritter af banen og indtaget en klar førsteplads! Jeg er vild med den, og har allerede lavet den 2 gange på en uge nu!

Cremet pastaret med citron og mascarpone

Jeg elsker smagen af citron, og det gælder sådan set i alle smagssammenhænge. I det søde køkken, men også i særligt høj grad i det salte som her. Der er nemlig både citronskal og saft i retten, og det gir’ den perfekte balance sammen med den lidt fede friskost.

Cremet pastaret med italiensk mascarpone

Jeg har brugt den italienske mascarpone ost i denne her opskrift, og det var egentlig lidt tilfældigt. Jeg havde nemlig købt for meget af denne lækre cremede sag, da jeg skulle lave Nords fødselsdags tiramisu lagkage. Men det er jeg da glad for nu. For nu har jeg fundet ud af, hvor skøn mascarpone er at bruge i netop en cremet pastaret som denne, så nu skal der eksperimenteres.

Det er selvfølgelig ikke den letteste ret, hvad angår kalorier, men engang imellem skal der jo være plads til vaskeægte comfort food og særligt i denne her kolde februar måned. Og helst et godt glas rødvin til!

Cremet pastaret med citron og mascarpone

5 fra 1 stemme
Cremet pastaret med citron og mascarpone
Udskriv
Cremet pastaret med citron og mascarpone
Forb. tid
20 min
Tilb. tid
20 min
Samlet tid
40 min
 
Antal: 2
Ingredienser
  • 3 bananskalotteløg (du kan også bruge 2 almindelige løg)
  • 2-3 fed hvidløg
  • 200 gr Pasta Penne
  • 125 gr mascarpone (Svarende til et halvt bæger)
  • 75 gr babyspinat
  • Saft af 1/2 citron
  • Fintrevet skal af 1 økologisk citron
  • 1 tsk Tørret timian
  • Salt
  • Friskkværnet peber
  • Finthakket Persille
  • Revet parmesan
Sådan gør du
  1. Hak bananskalotteløg og hvidløg fint, og steg det ved middelvarme i olivenolie på en pande (gerne en lidt dyb sauterpande). Når løgene er gyldne slukkes der, og de stilles til side.

    Bland mascarpone med citronsaft-, skal, tørret timian og smag til med salt og peber.

    Kog vand til pastaen og kog pastaen al dente. Gem ca 1/2-1 dl. pastavand til saucen!

    Hæld den færdigkogte pasta over på sauterpanden med de stegte løg og hvidløg. Skru op på middelvarme og kom mascarpone cremen i. Tilsæt pastavand, og lad saucen blande sig godt med pastaen. Tilsæt babyspinat og vend godt rundt et par minutter.

    Når spinaten begynder at falde en smule sammen, tages panden af varmen og pastaretten anrettes på tallerkner og pyntes med masser af frisk persille og parmesan.


Cremet pastaret med citron og mascarpone

Gratis e-bog: DE 25 BEDSTE OPSKRIFTER

Abonnér gratis på mine nyeste opskrifter, og få samtidigt min e-bog med de 25 mest populære opskrifter tilsendt.

2 kommentarer
1
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Køleskabsgrød
Næste indlæg
Havregrød med gulerod

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

2 kommentarer

Lars Grove december 30, 2020 - 9:20 pm

5 stars
Det var da en heeeelt vil lækker pastaret. Det syrlige citrus og cremede mascarpone passer fantastisk godt sammen.

Reply
Julie Karla januar 1, 2021 - 12:58 pm

Tusind tak! Det er jeg glad for at høre!

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen