JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Cremet pastasalat med hvidløg, urter, citron og ristede mandelflager

af Julie Karla maj 17, 2022
Skrevet af Julie Karla maj 17, 2022

Jeg har lige lavet denne her skønne sommerlige opskrift på en cremet pastasalat. Cremen er lavet på græsk yoghurt og er rørt med en masse friske krydderurter, hvidløg og citron for den skønneste smag. Den er perfekt som en selvstændig frokostsalat eller som tilbehør til aftensmaden.

Cremet pastasalat opskrift

Cremet pastasalat med yoghurt

Selve cremen eller dressingen i denne ret er lavet på græsk yoghurt, og den har jeg valgt at smøre på tallerknen og så lægge pastaen oven på. Det synes, jeg er så fint, når man serverer retten. I stedet for at det hele nødvendigvis altid skal blandes sammen, når det er en pastasalat.

Cremet pastasalat med muslinge pasta

Og så er der masser af friske urter i min dressing. Jeg har valgt persille, mynte og dild, jeg eeeelsker dild, men du kan også bruge basilikum eller purløg eller andre. Det er hvad, du lige har ved hånden og synes kunne være sjovt. De ristede mandelflager har jeg bare købt i Fakta, for den nemme løsning, men du kan selvfølgelig også lave dem selv. Du halverer bare mandler og rister dem let gyldne på en tør pande, det er også virkelig lækkert. Og så har jeg brugt store konkylie pastaer, fordi de bare er så vanvittigt delikate og kan spice enhver pastaret op.

Se også denne lækre opskrift på en creme pastaret

Cremet pastasalat med dild

Ideer til variationer af en cremet pastasalat

Jeg spiste salaten som den var i dag til frokosts og nød den til fulde, men du kan også variere den ved at:

  • Servére pastasalaten med koldrøget laks eller røget makrel eller måske endda lækre håndpillede rejer
  • Pynte den med sommerens spiselige blomster
  • Erstatte de ristede mandler med ristede valnødder eller pinjekerner
  • Tilføje kapers til retten. Det ville også virkelig klæde den!

Jeg har tænkt mig, at denne her pastasalat skal være på bordet mange gange i løbet af sommeren, og særligt når vi tilbringer hele sommerferien i vores hus i Sverige. Der kommer der til at være mange sommeraftener ude i haven med et bord dækket af lækre Julie Karla salater og deriblandt denne her!

Cremet pastasalat til grill
Cremet pastasalat opskrift
Udskriv
Cremet pastasalat med hvidløg, urter og citron
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
10 min
Samlet tid
20 min
 
Ret: aftensmad
Køkken: internationalt, Italiensk
Antal: 2 personer
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 250 g store konkylie pastaer (kaldet Conchiglie på italiensk)
  • 200 g græsk yoghurt
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk citronsaft
  • Fintrevet skal fra 1 øko citron
  • 1 spsk finthakket dild
  • 1 spsk finthakket persille
  • 6-8 blade finthakket frisk mynte
  • Flagesalt
  • Friskkværnet peber
  • God olivenolie
Sådan gør du
  1. Bring letsaltet vand i kog og kog pastaen al dente. (Bemærk at konkylie pastaen skal være al dente, ellers holder de ikke formen)

  2. Rør græsk yoghurt sammen med presset hvidløg, citronsaft og skal og finthakkede krydderurter. Smag til med salt og peber.

  3. Hæld vandet fra pastaen og rør de kogte pastaer sammen med lidt olivenolie og flagesalt.

  4. Smør dressingen på to tallerkner. Læg pastaen ovenpå. Dryp med olivenolie og drys med flagesalt og friskkværnet peber. Pynt med dild og server.

Cremet pastasalat med græsk yoghurt
4 kommentarer
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Rabarbertærte opskrift med et knasende sprødt karamel-havregrynslåg – Suveræn rabarbertærte!
Næste indlæg
Rabarber koldskål med vanilje-rabarberpuré smager så englene synger

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

4 kommentarer

Helle maj 20, 2022 - 6:54 am

Hej!

Bruges der yoghurt med 2 eller 10 % fedt, eller en helt anden?

Vh Helle

Reply
Julie Karla maj 20, 2022 - 11:32 am

Hej Helle, Jeg bruger græsk yoghurt 10 % Bedste hilsner Julie

Reply
MK august 10, 2022 - 8:05 am

Hvis retten skal serveres på et frokostbord med flere salater, vil du så blande cremen og pastaen sammen, frem for at smøre cremen i bunden?

Reply
Julie Karla august 10, 2022 - 9:44 am

Jeg vil faktisk stadig smøre den ud på et større fad, af den grund, at det bare er så smukt at se på og en anderledes måde at servere salater på.

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen