JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Cremet polenta med citronbagt grønt

af Julie Karla marts 21, 2019
Skrevet af Julie Karla marts 21, 2019

SPONSORERET INDLÆG I SAMARBEJDE MED GEDEOSTEN.DK: Juhuuuu… Jeg er næsten færdig med min kogebog! Jeg skal aflevere manuskriptet her d. 1 april, og så er udgivelsesdatoen blevet august (samme måned som bebs!). Åh, hvor er det fedt og jeg glæder mig så meget til at vise jer resultatet. Derfor er der også mere stille på bloggen, end der plejer at være, da jeg har skulle have de sidste opskrifter i hus.

Men der er da blevet tid til at lave endnu en opturs opskrift med Soignons økologiske gederulle, og denne gang kommer den i selskab med en cremet polenta og citronbagt squash og fennikel. Og selvfølgelig også det sidste og afgørende touch af sprødstegt pancetta.

Cremet polenta opskrift

Polenta på forskellige måder

Jeg har altid været vild med polenta. Kan huske min mor lavede det, da jeg var barn, og der var det virkelig noget nyt og moderne. Herhjemme laver jeg både en cremet polenta som her, der er sådan lidt grødagtig, og så laver jeg også bagte polenta sticks. Sidstnævnte er egentlig bare kold polenta, som er blevet helt fast, og som så bliver skåret ud i stænger, penslet med olivenolie, drysset med salt og bagt i ovnen til de bliver lidt sprøde udenpå. Det er altså også godt, og et stort hit også hos den mindste.

opskrift på cremet polenta

Planer om en sød polenta grød

Jeg har faktisk planer om at lave en sød udgave af en cremet polenta. Sådan en slags sød majsgrød med noter af vanilje og så topping af frisk frugt og nødder. Lyder det ikke meget godt? Tror i hvert fald det skal prøves af. Og generelt er jeg bare en sucker for al slags grød, så jeg er ret sikker på, at jeg også vil hoppe på en sød polenta grød. Mens jeg skriver tænker jeg allerede på en udgave med for eksempel honningristede nødder, kokossukker og stykker af pære!…

gedeost med cremet polenta
cremet polenta opskrift med pancetta
Udskriv
Cremet polenta med citronbagt grønt
Forb. tid
20 min
Tilb. tid
20 min
Samlet tid
40 min
 

Super lækker cremet polenta med skønt tilbehør.

Ret: aftensmad
Køkken: Italiensk
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
Citronbagt grønt
  • 1 squash
  • 1 fennikel
  • 1 citron
  • Olivenolie
  • Salt
Cremet polenta
  • 100 gr minut polenta (Jeg har brugt minut polenta, som er forkogte gryn, for at forkorte tiden, men du kan også sagtens bruge de klassiske ikke-forkogte. Tjek blot anvisningen på pakken for 4 personer)
  • 500 ml vand
  • 1/4 tsk salt
  • 1 dl sødmælk
  • 1 tsk smør
  • 1 tsk. olivenolie
  • 2 håndfulde fintrevet parmesan ost (fra et helt stykke)
Tilbehør
  • 8 skiver Soignon økologisk gederulle
  • 70 gr pancetta i skiver
  • frisk timian til pynt
Sådan gør du
  1. Skær squash og fennikel ud i mellemstore stykker og kom dem på en bageplade med bagepapir. Dryp saft fra 1/2 citron over og dryp ligeledes med en god olivenolie. Skær den resterende halve citron over i tynde skiver og læg ved. Drys salt over grøntsagerne og bag i ovnen ved 200 gr. i ca. 20 minutter.

  2. Mens grøntsagerne er i ovnen steges pancettaen på en varm tør pande, indtil skiverne er sprøde. Sæt til side.

  3. Kog vandet op i en kasserolle med salt. Når vandet koger tilsættes majsgrynene, der piskes og skrues ned. Pisk godt rundt indtil polentaen tykner. Ca. 2 minutter. Ønskes polentaen mere lind tilsættes mere vand. Rør sødmælk, olivenolie, smør og parmesanost i og smag til med citronsaft og evt. ekstra salt.

  4. Anret polentaen med det samme på fire tallerkner.  Læg to skiver gedeost oven på den cremede polenta, så det kan smelte en smule. Hak pancettaen groft og drys over. Servér polentaen sammen med de citronbagte grøntsager og pynt med frisk timian, fintrevet citronskal og dråber af god olivenolie.

cremet polenta opskrift med pancetta
2 kommentarer
2
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Salat med spidskål og citron-chia dressing
Næste indlæg
Bagt fennikel med citron

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

2 kommentarer

Helle marts 22, 2019 - 12:08 pm

Hej Julie

Glæder mig til at lave opskriften med Cremet polenta med citronbagt grønt. Kan man erstatte smør og sødmælk med noget der er mindre fedt? Der er jo også en del ost i:-) Hilsen Helle

Reply
Julie Karla marts 22, 2019 - 12:21 pm

Hej Helle, Ja du kan sagtens udelade sødmælk og bruge lidt mere vand eller minimælk, og så kan du bare bruge olivenolie i stedet for smør.

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen