JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Daddelbar med citron

af Julie Karla november 11, 2014
Skrevet af Julie Karla november 11, 2014

Her kommer en opskrift på den bedste daddelbar med citron, hvis jeg selv skal sige det, som jeg lavede for noget tid siden, faktisk kort efter at jeg lavede de her daddelkugler. Forskellen på dem er egentlig bare, at jeg har udskiftet cashewnødderne med mandler, og så har jeg tilsat revet citronskal, hvilket virkelig giver dem et ekstra super lækkert twist. Det kan altså virkelig anbefales! Nå ja, og så har jeg selvfølgelig lavet dem til barrer i stedet for kugler. Så hvis man får lyst til en energibar efter f.eks. træning, er det her et sundt valg og også lidt sjovere end dem man kan købe i supermarkederne.

Daddelbar med kakao | www.juliekarla.dk

Daddelbarer med kakao | www.juliekarla.dk
Udskriv
Daddelbar med citron
Forb. tid
5 min
Tilb. tid
15 min
 
Daddelbar med citron og chia er den perfekte eftermiddagssnack
Ret: Dessert, Snack
Antal: 6 bar
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 150 gr. udstenede Medjool dadler
  • 50 gr. mandler
  • 25 gr. kokos
  • 1 spsk. chiafrø
  • 1 spsk. kakao
  • Revet skal af ca. 1/4 citron
Sådan gør du
  1. Blend dadlerne sammen med mandler, kakao, chiafrø, kakao og revet citron, indtil man har en sammenhængende masse.
  2. Tilsæt kokos og blend en ekstra omgang. Jeg blander først kokos i til sidst, da jeg godt kan lide, at der er lidt at tygge i.
  3. Rul dadelmassen ud mellem to lag bagepapir og skær dem i passende aflange firkanter.
  4. Læg bagepapir mellem dine daddelbarer og læg dem i en tætsluttet boks og opbevar dem i køleskabet.

daddelbar med kokos | www.juliekarla.dk

Daddelbar til den søde tand

Daddelbarrerne er helt perfekte som en lille eftermiddagssnack, og når jeg laver dem forsvinder de ret hurtigt. Jeg er egentlig god nok til ikke at rydde hele pladen på en gang, men med Mikkel er det en lidt anden sag. Så det er altid en god idé at lave en dobbelt portion. Ellers kan jeg også anbefale denne her opskrift på sunde dadelkugler med appelsin og kakao. En anden af mine yndlingsopskrifter, når det kommer til dadelslik.

Jeg er i øvrigt netop kommet hjem fra en helt fantastisk tur til Berlin sammen med mine forældre. Vi skulle ned og opleve byens fejring af 25-årsdagen for murens fald, og kombinerede selvfølgelig det historiske med nogle gode restaurantbesøg.

Derudover blev det til et besøg hos hele to økologiske supermarkeder. Først var jeg forbi LPG Bio Markt i Prenzlauer Berg, som skulle være et af Europas største, hvis ikke det største. Jeg var totalt i madhimlen og fik vist også brugt en del penge på alle mulige lækre øko-varer. Jeg købte bl.a. rigeligt med mandelsmør og hele mandler, chokolade, puffede quinoa, chiafrø og masser af andre skønne ting. Tænk, hvis vi havde sådan nogle store øko-supermarkeder i Danmark. Ville det ikke være fantastisk?!

Derefter kørte vi forbi Denns Biomarkt, som også er et super fantastisk supermarked med gode varer til rigtig gode priser. Økologiske varer er bare billigere i Tyskland, så jeg sørger altid for at fylde lageret godt op, når jeg kommer på de kanter. I øvrigt så ligger Denns Biomarkt også i Flensborg, og det er også et rigtig godt sted. Der har jeg efterhånden været et par gange, når jeg har været med mine forældre på en lille Tysklandstur. Så kommer du nogensinde på de kanter, kan jeg også varmt anbefale det supermarked.

Som I kan læse, fik jeg altså købt en masse spiselige ting på min ferie, som jeg nu altid gør. Jeg glæder mig også allerede til på lørdag (min fødselsdag!), hvor Mikkel og jeg tager en smuttur til Malmø, og hvor jeg selvfølgelig ligger vejen forbi mit yndlingssupermarked Green Matmarknad.

Daddelbar med chia | www.juliekarla.dk daddelbar med citron

7 kommentarer
1
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Hytteost snack og forslag til toppings
Næste indlæg
Thomas Rode og stenaldermad

Måske du også kan lide de her…

Påskekage med påskeæg – med smag af citron...

marts 19, 2024

Semlor med marcipan og flødeskum – den klassiske...

januar 13, 2024

Æble gløgg uden alkohol med vidunderlige julekrydderier

december 5, 2023

Hyldeblomstsaft opskrift – Én af sommerens bedste opskrifter

juni 19, 2023

Vegansk bananbrød med karamelsauce fra min bog Venindemad...

marts 14, 2023

Kladdkaka opskrift med appelsin og hvid chokolade

december 16, 2022

Osteanretning til jul med granatæble, kakifrugt og chilihonning...

december 13, 2022

Chokolade med granatæble og kanel – en skøn...

november 25, 2022

Brunsviger opskrift – mit bud på én af...

november 8, 2022

Æblekage med marcipan og kardemomme og æbler både...

oktober 28, 2022

7 kommentarer

Mette Rasmussen november 13, 2014 - 3:45 pm

Hej,
Jeg synes din blog er super fin og har brugt mange af dine opskrifter 🙂 Men jeg har ødelagt min stavblender ved at blende mandler, så tænkte på hvilken slags blender du bruger?
Mvh Mette

Reply
Julie Karla november 13, 2014 - 4:22 pm

Hej Mette, Tak! Jeg bruger en foodprocessor. Lige nu en fra OBH, men den bliver snart skiftet ud med en Magimix. Jeg har også en blender, men det bruger jeg næsten aldrig – altid foodprocessoren : )

Reply
Mette Rasmussen november 13, 2014 - 4:51 pm

Tak for dit hurtige svar. En foodprocessor må vist blive årets julegaveønske 🙂

Reply
Joan september 11, 2020 - 7:57 pm

Hej
Lyder super lækre, men hvad kan jeg erstatte chiafrø med

Reply
Julie Karla september 18, 2020 - 7:34 am

Hej Joan, Tak, dem kan du bare udelade.

Reply
Julie januar 24, 2022 - 11:59 am

Hej. Hvor længe holder disse på køl?

Reply
Julie Karla januar 26, 2022 - 9:29 am

En uges tid kan de sagtens holde sig i en lukket beholder!

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen