JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Den bedste pasta bolognese med kylling og squash-spaghetti

af Julie Karla maj 7, 2019
Skrevet af Julie Karla maj 7, 2019

Jeg lavede en rigtig skøn hverdagsret i går aftes, nemlig denne her pasta bolognese med kylling og squash-spaghetti. Og det smagte simpelthen så godt. En god hjemmelavet bolognese er nogle gange bare det bedste. Både hos den mindste i familien, men skam også hos de voksne. Denne her pasta bolognese har fået en upgrade på flere forskellige måder. Den er toppet med sprødstegt frisk rosmarin, som jo klær’ kyllingen så godt. Og så er den serveret med min yndlingspasta af alle, nemlig den tykke makaroni. Der jo altså så er blandet sammen med squash-spaghetti, for at gøre det hele endnu mere sundt og godt.

pasta bolognese med hakket kylling

Pasta bolognese med øko kylling

Hurra for at Rema 1000 har fået hakket dansk økologisk kylling til en 50’er! Det har jeg bare efterspurgt så længe. Før i tiden har jeg købt hakket kylling på nettet for at få det økologisk, men hurra for at Rema endnu engang gør det godt på det økologiske område. Og til en fornuftig pris.

For vi er ret så vilde med hakket kylling herhjemme. Både til en kødsauce som her men også til frikadeller eller farsbrød. Og når vi kun spiser kød en 2-3 gange om ugen herhjemme, hvilket vi efterhånden kun gør, ja så er det ofte klassikerne der kommer på bordet. Og der dukker kyllingeboller i karry altså også jævnligt op! Måske den opskrift skal på en dag?…

Ellers vil jeg da lige linke til to af mine andre opskrifter med hakket kylling her, så der er endnu mere inspiration at hente til aftensmaden:

  • De allerbedste kyllingedeller
  • Asiatiske wraps med kylling
pasta bolognese med kyllingekød

Når kødsaucen skal være ekstra lækker!

Jeg har tilføjet nogle ting til denne her opskrift, for at gøre kødsaucen ekstra lækker. Så det ikke bare er en helt almindelig kødsauce eller kyllinge bolognese. Der er nemlig en lille sjat fløde i. For det afrunder saucen på fineste vis, og gør jo bare saucen endnu mere rund og fyldig. Og så har jeg stegt noget frisk rosmarin helt sprødt i olie, for det er simpelthen så godt. Og noget jeg faktisk tit lige laver. Det kan anbefales som topping til rigtig mange retter! Og endelig må du selvfølgelig heller ikke glemme parmesanosten. Den er obligatorisk!

Ønsker du at gøre retten helt low carb, så servér bare bolognesen med ren squash-spaghetti. Jeg er bare vild med makaroni, og pastaen er endda hentet hjem fra Malta, fordi jeg synes, det er så svært at opstøve god makaroni, og alle mulige andre spændende pastatyper for den sags skyld, herhjemme.

pasta bolognese opskrift med kylling
5 fra 1 stemme
pasta bolognese med hakket kylling
Udskriv
Pasta bolognese med kylling
Forb. tid
20 min
Tilb. tid
25 min
Samlet tid
45 min
 

Den bedste pasta bolognese med hakket kylling. Serveret med squash-spaghetti og sprødstegt rosmarin!

Ret: aftensmad, Hovedret
Køkken: Italiensk
Antal: 4 personer
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 lille løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1/2 stængel bladselleri
  • 1/2 stor gulerod (eller 1 lille)
  • Ca. 400 gr. hakket kyllingekød
  • 1 spsk. balsamicoeddike
  • 1 brik passata (mosede tomater, á 390 gram)
  • 1 stor spsk. finthakket frisk basilikum (brug også stængler)
  • 1 stor spsk. finthakket frisk oregano (brug også stængler)
  • 1/4 tsk. knust spidskommen
  • 1 knsp. chilipulver (eller mere efter din smag, jeg skulle bare lave den børnevenlig)
  • 1/2 tsk. agavesirup (du kan også bruge sukker)
  • 1 tsk. salt
  • Friskkværnet peber
  • 1/4 dl. fløde
Tilbehør
  • 250 gr. makaroni
  • 1 stor squash
Topping
  • Olivenolie
  • Frisk rosmarin
  • Fintrevet parmesan
Sådan gør du
  1. Begynd med at forberede grøntsagerne. Hak løg og hvidløg helt fint, og snit også bladselleri og gulerod i små, fine stykker. Kom den på en dyb pande med 2 spsk. olivenolie og lad det stege ved middelvarme et par minutter.

  2. Tilsæt det hakkede kyllingekød og lad det stege. Når det er næsten gennemstegt tilsættes 1 spsk. balsamicoeddike. Lad det stege med et par minutter.

  3. Sæt vand over at koge til pastaen.

  4. Tilsæt passata til bolognesen, finthakkede krydderurter, spidskommen, chili og agavesirup. Lad det simre og smag til med salt og peber.

  5. Kom til sidst en smule fløde i bolognesen, og smag til.

  6. Kog makaronien i rigeligt letsaltet vand efter pakkens anvisning. Skær lange spaghetti-lignende strimler af squashen på et mandolinjern. Når pastaen er kølet en lille smule af, blandes pasta og squashstrimler.

  7. Varm olivenolie op på en lille pande og steg friske rosmarinblade ved høj varme et par minutter, til de bliver helt sprøde. Der må godt være blade, der hænger sammen. Det ser bare dejligt rustikt ud. Læg på køkkenrulle.

  8. Servér din pasta bolognese med squash-spaghetti og pynt med fintrevet parmesan, sprødstegt rosmarin og et par dryp af en god olivenolie.

kyllinge pasta bolognese med parmesan
1 kommentar
3
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Fisk en papilotte
Næste indlæg
Lun squash salat med majs, chili, oregano og parmesan

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

Hvidkålssalat med dild, citrondressing og brændte sesam-mandler

januar 12, 2023

1 kommentar

Hanne holst maj 9, 2019 - 10:11 am

5 stars
Läkkert pift til hverdagsmaden

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Stegt lange med purløgsolie, kapers og mandler

    juli 17, 2017
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen