JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Den bedste pasta med laks

af Gabriel september 29, 2018
Skrevet af Gabriel september 29, 2018

Pasta med laks… det må vel være en favorit i mange hjem! Også herhjemme. I sær når det er weekend, og det skal være ekstra lækkert, og egentlig ikke behøves at tage så lang tid. For der er så meget, man også gerne vil nå, når man nu har fri.

Denne her opskrift på pasta med laks er både nem og hurtig at lave, og så smager den overdrevet godt af dild, fløde, hvidvin og citron i vilkårlig rækkefølge!den bedste opskrift paa pasta med laks

Min yndlingsopskrift på pasta med laks

Jeg har lavet den mange gange efterhånden, og den er et hit hos både de voksne og Nord. I sær sidstnævnte har fået for vane at fiske (ha.. fiske) al laksen ud af spaghettien først, også fra vores tallerkner! Den dreng elsker simpelthen fisk og kød for den sags skyld.

Simpel og klassisk opskrift

Opskriften er egentlig ret simpel. Jeg brugte 2 økologiske laksefiletter á ca. 225 gr., og det var passende til os to voksne og 1 barn. Og sammenlagt tog opskriften 30 minutter at lave. Jeg serverede den med en grøn salat til, for at give den et lidt frisk modspil. For i denne her opskrift er der altså fløde i. For det synes jeg, der skal i en helt klassisk pasta laks opskrift.

Glæder mig til at høre, om den også bliver en favorit hjemme hos jer. Nogle af jer har garanteret jeres helt egen måde at lave en god omgang pasta med laks på. Lad mig endelig høre, hvad den er!

Endnu en lækker pastaret

Og så vil jeg lige her på falderebet linke til én af mine andre yndlings pastaretter, nemlig denne her opskrift på pasta med parmesan, citron og frisk krydderurter.

5 fra 4 stemmer
den bedste opskrift paa pasta med laks
Udskriv
Pasta med laks, dild, citron og fløde!
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
20 min
Samlet tid
30 min
 

Den bedste opskrift på pasta med laks. En opskrift, der er min personlige favorit.

Ret: aftensmad, Hovedret
Køkken: internationalt
Antal: 2 personer
Forfatter: Gabriel
Ingredienser
  • 200 gr spaghetti
  • 225 gr laksefiletter (svarende til 2 filetter)
  • olivenolie
  • 6 kviste frisk dild
  • 1 spsk smør
  • 1 fed hvidløg
  • 1 stk skalotteløg
  • 1/2 dl hvidvin
  • 2 dl fløde
  • 1 spsk finthakket dild
  • 1 spsk finthakket persille
  • salt
  • friskkværnet peber
  • citronsaft
Sådan gør du
  1. Sæt vandet til pastaen over at koge.

  2. Steg de to laksefiletter på skindsiden på en varm dyb pande med olivenolie. Krydr med salt, peber og læg nogle kviste dild ovenpå. Vend laksen om på den anden side. Tilfør 1 spsk smør, og brug en ske til at hælde noget af den gode smør-dild sauce over laksen, mens den steger.

  3. Når den er færdigstegt, tages den af varmen.

  4. Brug den samme pande med det nu brunede smør og kom finthakket skalotteløg på. Steg et par minutter ved middelvarme. Kom 1 fed finthakket hvidløg i og steg videre.


  5. Tilsæt hvidvin og lad det koge ind en smule. Tilsæt efter et par minutter fløden, samt finthakket persille og dild. Smag til med salt, peber og citronsaft.


  6. Smuldr laksen og kom den i saucen.


  7. Vend den færdigkogte pasta i panden og vend rundt. Tilsæt evt. 1 dl. pastavand, hvis du ønsker saucen mere lind. Det er svingere lidt fra gang til gang hos mig, afhængigt af hvor længe saucen simrer.

  8. Servér pastaen med det samme og servér med fintrevet parmesan og ekstra dild.

verdens bedste pasta med laks

Gratis e-bog: DE 25 BEDSTE OPSKRIFTER

Abonnér gratis på mine nyeste opskrifter, og få samtidigt min e-bog med de 25 mest populære opskrifter tilsendt.

4 kommentarer
9
FacebookPinterest
Gabriel

Forrige indlæg
Salat med gule beder og bulgur
Næste indlæg
Vegetar aftensmad – Grøn Shepherd’s Pie

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

4 kommentarer

Jesper Ernst august 17, 2020 - 5:52 pm

5 stars
Super opskrift. Dejlig nem og virkelig velsmagende. Jeg lavede dobbelt op “pimpede” den lidt med strimlerne fra 4-5 mellem-størrelse gulerødder. Der var ikke mere hvidvin i flasken, så jeg brugte lidt vin-edike og 2 teskefulde sukker i stedet – det fungerede fint.

Det var min debut med retten og jeg brugte ca. 1 time så de 30 min er nok lige til den erfarne side 🙂

Venlig hilsen
Jesper Ernst 🙂

Reply
Julie Karla august 19, 2020 - 7:43 am

Det er jeg glad for at høre tak!

Reply
Mikkel J januar 14, 2021 - 10:49 am

5 stars
Den smager jo så godt den ret! Ny favorit derhjemme.

Reply
Eva Sal maj 22, 2025 - 7:32 pm

5 stars
Skulle lave en nem PET’s og lakseret, men manglede tomater som jeg normalt laver en sauce med i hvidvin. Så jeg fandt den her, da jeg havde fløde. Manglede dild. Men det blev sygt lækkert selv uden dild. Opskriften er skrevet ned og jeg vil definitivt gøre den her ret igen. Fik ros af min kræsne kæreste 🙌

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen