JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Dessert galette med jordbær, basilikum og vaniljeis

af Julie Karla juni 7, 2022
Skrevet af Julie Karla juni 7, 2022

Jeg har lavet en super skøn og helt simpel dessert galette med jordbær og basilikum med vaniljeis til. Det er en nem og sjov måde at bruge nogle af sommerens jordbær på. Og så er den så fin at servere. Helt perfekt rustik og en smuk afslutning på en sommermiddag.

Dessert galette med tærtebund

Dessert galette med to ting der fungerer super godt sammen

Jordbær og basilikum. Det er altså to ting, der fungerer fremragende sammen. Basilikum komplimenterer virkelig jordbærrene. Og selvom det måske lyder som en sjov kombination, så prøv det! Også i salater er jordbær og basilikum et perfekt match. Fx i selskab med lidt mozzarella eller feta. Så kører det.

Men altså også i dessertkøkkenet fungerer smagskombien perfekt.

Servér galetten med vaniljeis eller creme fraiche

Jeg synes helt klart, at denne her dessert galette skal serveres med en rigtig god vaniljeis. Min favorit vaniljeis er Thieses vanilje flødeis, som kan købes i SuperBrugsen og Coop.dk. Det er måske nok DKs bedste, hvis du spørger mig. Men altså creme fraiche med vaniljesukker måske vendt med let pisket fløde er altså heller ikke i vejen!

Dessert galette med vaniljeis

Forslag til andre smagskombinationer

Mens jeg sidder og skriver opslaget nu her kommer jeg i tanke om, at skovmærke og jordbær også er et fuldstændig fantastisk match! Derfor kunne du også gå ud i skoven og plukke skovmærke og bruge dem i galetten her i stedet for basilikum. Det ville altså også være helt vildt! Og skovmærkerne er der lige nu! Du kan læse mere om skovmærke i mit forrige indlæg med min kage med skovmærke.

Tips til at gøre din dessert galette endnu vildere

Jeg fik ikke gjort det, da jeg udviklede opskriften. MEN altså hvis du har marcipan, så tag lige at rive lidt marcipan på bunden af tærten inden jordbærrene kommer på. Øj, det tror jeg altså også vil være godt! Sir’ det bar’ ; )

Dessert galette med vaniljeis
Udskriv
Dessert galette med jordbær, basilikum og vaniljeis
Forb. tid
15 min
Tilb. tid
30 min
Hviletid
30 min
Samlet tid
1 t 15 min
 
Ret: Dessert
Køkken: dansk, Fransk, internationalt, nordisk
Antal: 6 personer
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
Tærtebund
  • 180 g hvedemel
  • 3 spsk sukker
  • 100 g koldt smør i tern
  • 3 spsk vand
  • 1 lille æg til pensling
  • Flormelis til servering
Fyld
  • 400 g jordbær
  • 2 spsk sukker
  • 1/2 tsk vaniljepulver
  • 15-20 basilikumsblade + 1 lille håndfuld til servering
  • Vaniljeis til servering
Sådan gør du
  1. Kom hvedemel, sukker og kolde smørtern i en foodprocessor og blend i få sekunder, til smørret er smuldret ind i melet.

  2. Tilsæt 3 spsk vand og blend, indtil dejen akkurat har samlet sig.

  3. Form dejen til en rund kugle med hænderne, og tryk den en smule flad. Kom den i en frysepose, og læg på køl i ca. 30 minutter.

  4. Skyl og skær de store jordbær i kvarte stykker og de små i halve.

  5. Rør sukker sammen med vaniljepulver, hak basilikum groft og vend det hele forsigtigt sammen med jordbærrene.

  6. Rul tærtedejen ud på et meldrysset bord, det gør ikke noget, den sprækker i kanterne.

  7. Løft dejen over på en bageplade med bagepapir. Det gøres nemmest ved at rulle den om en kagerulle, og derefter rulle den af igen på bagepladen.

  8. Sæt ovnen på 200 grader.

  9. Fordel jordbærrene på midten af galetten. Fyldet skal ikke helt ud til kanten, da kanterne skal foldes ind over.

  10. Fold kanterne ind over fyldet.

  11. Pisk ægget sammen og pensl kanterne.

  12. Bag galetten i 30 minutter til tærten er gylden i kanterne.

  13. Lad galetten afkøle, drys den med flormelis og server den lun sammen med vaniljeis.

Dessert galette med bær
2 kommentarer
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Kage med skovmærke, citron, mandler og valnødder – Med en intens smag af vanilje og marcipan
Næste indlæg
Skovmærke parfait – En fuldstændig vidunderlig dessert, der er så nem at lave!

Måske du også kan lide de her…

Påskekage med påskeæg – med smag af citron...

marts 19, 2024

Semlor med marcipan og flødeskum – den klassiske...

januar 13, 2024

Æble gløgg uden alkohol med vidunderlige julekrydderier

december 5, 2023

Hyldeblomstsaft opskrift – Én af sommerens bedste opskrifter

juni 19, 2023

Vegansk bananbrød med karamelsauce fra min bog Venindemad...

marts 14, 2023

Kladdkaka opskrift med appelsin og hvid chokolade

december 16, 2022

Osteanretning til jul med granatæble, kakifrugt og chilihonning...

december 13, 2022

Chokolade med granatæble og kanel – en skøn...

november 25, 2022

Brunsviger opskrift – mit bud på én af...

november 8, 2022

Æblekage med marcipan og kardemomme og æbler både...

oktober 28, 2022

2 kommentarer

Søren Nissen juni 7, 2022 - 1:05 pm

Skal prøves engang i sommer, ikke mindst koldskål.
OB’s. Jeg er nok påmilingliste allerede

Reply
Julie Karla juni 8, 2022 - 8:22 am

Det er jeg glad for at høre! Koldskålen er også skøøøøn ; )

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Stegt lange med purløgsolie, kapers og mandler

    juli 17, 2017
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen