JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Det skal du spørge din fiskehandler om – guide til at vælge skånsomt fanget fisk.

af Julie Karla november 4, 2020
Skrevet af Julie Karla november 4, 2020

Sponsoreret samarbejde med WWF Verdensnaturfonden: Hvornår har du egentlig sidst talt med din fiskehandler? Sådan taget en rigtig snak om, hvor fisken kommer fra. Om han/hende har nogle skånsomt fanget fisk i butikken, og hvad bæredygtig fisk egentlig betyder. Er det lang tid siden eller har du aldrig taget hul på dialogen, så prøv det lige en gang, for du kan blive så meget klogere på fisk, og på hvordan du træffer et mere bæredygtigt valg.

skånsomt fanget fisk hos fiskehandler

Min snak med Fiskerikajen om skånsomt fanget fisk

Som led i mit samarbejde med WWF Verdensnaturfonden var jeg netop taget ud for at snakke med en fiskehandler. Det var Jesper fra Fiskerikajen, som er fiskehandler i Rotunden i Hellerup, der har et særligt fokus på skånsomt fanget fisk. Og det var en super god snak, jeg fik med ham. En snak der især handlede om, at kunderne bare skulle spørge løs, når de handlede fisk. For hvis der er nogen, der ved noget om fangstmetoder, fisk i sæson og også opskrifter, ja så er det altså fiskehandlere som Jesper.

hvor køber man skånsomt fanegt fisk

Nogle forbrugere kan måske opleve en barriere ved at indlede en dialog om noget, de ikke ved særligt meget om. Men man skal bare spørge! Der er ingen dumme spørgsmål.

Vil man alligevel gerne have et par fif til, hvad man kan spørge sin fiskehandler om, så lister jeg lige et par spørgsmål her. De er til dig, som gerne vil købe mere bæredygtig fisk fanget naturskånsomt med omtanke for havmiljøet:

Det kan du spørge din fiskehandler om

  • Hvad er i sæson? Det er altid et godt spørgsmål at starte med, hvis man vil vælge bæredygtigt. For går man efter, hvad der er i sæson, kan man få fat i de skønne, lokale danske fisk, som ikke har haft lang transporttid.
  • Hvordan er fisken fanget? Er fisken fanget med naturskånsomme redskaber som fx garn, så er man sikker på, at der er taget højde for havmiljøet og fiskebestandene. Fiskerimetoder som fx bundtrawl kan have negativ påvirkning af havbunden.
  • Findes der et alternativ? Nogle gange giver det god mening at spørge efter et alternativ til en fisk, man ellers plejer at købe. For dels kan der være penge at spare, hvis man vælger en billigere og mindre populær fisk, dels kan man få sig en ny smagsoplevelse. Fx er skrubber totalt undervurderet, men fungerer mindst lige så godt til stegte, panerede fiskefileter, som rødspætter gør. En opskrift på lige præcis det, kommer jeg faktisk til at dele inden længe.

Se mit interview med Fiskerikajen og få inspiration til dit næste besøg hos fiskehandleren

Mit besøg hos fiskehandleren Jesper kan I se her i videoen ovenfor, hvor vi kommer rundt om en masse ting vedrørende bæredygtig fisk. Han ved en masse om skånsomt fanget fisk, og det var en fornøjelse at blive endnu klogere på det her område. Han nævner også det nye statsmærke NaturSkånsom, som netop er kommet, der gør det endnu nemmere for os at vælge den bæredygtige fisk. Juhuuu.

2 kommentarer
1
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Bliv klogere på bæredygtig fisk – tag med mig ud på havet med en naturskånsom kystfisker
Næste indlæg
Den bedste slethvar opskrift – en bæredygtig fisk

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Få Venindemad til 100 kr!

august 26, 2024

Æble gløgg uden alkohol med vidunderlige julekrydderier

december 5, 2023

Lussekatter eller lussebullar – de klassiske svenske julebrød...

november 23, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Vegansk bananbrød med karamelsauce fra min bog Venindemad...

marts 14, 2023

Kladdkaka opskrift med appelsin og hvid chokolade

december 16, 2022

Osteanretning til jul med granatæble, kakifrugt og chilihonning...

december 13, 2022

Chokolade med granatæble og kanel – en skøn...

november 25, 2022

Energibesparende opskrifter og andre gode tips til at...

september 9, 2022

2 kommentarer

Hanne Ørnbjerg november 4, 2020 - 4:26 pm

Hvor er det godt, I tager det op, Det er så vigtigt!

Reply
Claus Christensen november 5, 2020 - 3:01 pm

Det er da vist ret godt med skånsomt fangede fisk – ellers er der vel snart ikke nogen tilbage !

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Stegt lange med purløgsolie, kapers og mandler

    juli 17, 2017
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen