JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

En af mine bedste opskrifter med fisk

af Julie Karla februar 28, 2015
Skrevet af Julie Karla februar 28, 2015

Her kommer en af mine bedste opskrifter med fisk, nemlig sprødstegt sandart med bacondrys, timian og citron serveret med en lækker, cremet speltotto med blomkål.

Speltottoen har du måske set eller hørt om før her på bloggen, men speltotto med blomkål er også bare min yndlings “risotto”, og jeg laver den ret så tit. Både til hverdagsmad men i høj grad også som gæstemad med noget lækkert tilbehør til som et stykke skønt sprødstegt fisk.

Opskrifter med fisk | www.juliekarla.dk

5 fra 1 stemme
Udskriv
En af mine bedste opskrifter med fisk
Antal: 4
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 200 gr. perlespelt
  • Vand
  • 550 gr. blomkål
  • Grøntsagsbouillon gem 1 1/2 dl. vand til saucen
  • 1 løg
  • 2-3 fed hvidløg
  • 1 tsk. smør
  • 1/2 dl. piskefløde
  • 2 spsk. frisk finthakket timian
  • 1 frisk mozzarella
  • 4 sandart fileter med skind
  • Revet skal af 1/2 citron
  • 100 gr. bacon
  • Salt
  • Frisk kværnet peber
Sådan gør du
  1. Hak løg og hvidløg fint og steg det i smøret på en pande, indtil løgene er bløde. Stil det til side til senere.
  2. Kog perlespelten i rigeligt vand, indtil de er møre. Stil til side.
  3. Steg baconen sprødt og læg det på fedtsugende køkkenrulle. Blend det derefter til bacondrys i en blender, mini hakker eller foodprocessor. Stil til side.
  4. Kog blomkålsbuketterne i vand med en enkelt økologisk grøntsagsbouillonterning, indtil de er møre og hæld vandet fra. MEN husk at gemme ca. 1 1/2 dl. grøntsagsbouillon til saucen.
  5. Kom de kogte blomkålsbuketter i en foodprocessor eller blender sammen med grøntsagsbouillon, fløde, finthakket timian, de stegte bløde løg og hvidløg. Blend indtil man har en fin, cremet sauce.
  6. Smag til med salt og peber
  7. Hæld blomkålssaucen tilbage i gryden og hold den varm.
  8. Bland perlespelten i sammen med revet mozzarella.
  9. Varm speltottoen igennem, indtil osten er smeltet.
  10. Tilbered nu fisken. Skær et par små snit på skindsiden af hver sandart. Varm panden op med rigeligt smør og olivenolie og steg sandarten først på skindsiden i få minutter. Tryk den evt. lidt ned med en spatel for at undgå, at den bukker. Når man kan se, at fisken er ved at være færdig, vendes den om 1 minuts tid og tages derefter af varmen.
  11. Servér speltottoen med et stykke sprødstegt sandart og drys med bacon, fint revet citronskal og ekstra frisk timian. Afslut med frisk kværnet peber og dryp af en god olivenolie.

Opskrifter med fisk og speltotto | www.juliekarla.dk

En af mine bedste opskrifter med fisk i BT’s “Min søndagsmiddag”

For noget tid siden blev jeg kontaktet af en journalist fra BT, som spurgte om jeg havde lyst til at dele min bedste søndagsmiddag med BT’s læsere. Det ville jeg selvfølgelig gerne, og jeg var ikke i tvivl om, hvilken ret det skulle være. Det skulle selvfølgelig være den ret, jeg ofte tyr til, når der er gæster eller vi bare skal have noget ekstra lækkert – blomkålsspeltottoen!

At det så lige var sandart der blev ledsageren, var egentlig ret tilfældigt. Jeg vidste bare, at jeg skulle have et stykke hvid fisk med skindside, så det kunne steges sprødt på panden. Og jeg gik derfor ind i torvehallerne og fik god hjælp fra fiskemanden, og han havde netop nogle super fine stykker sandart, der lige lå og ventede på mig. Og siden da har jeg faktisk valgt sandart de par gange, jeg har lavet denne ret. Det er nemlig så nemt, da fisken kun skal have et par minutter på skindsiden og hurtigt på den anden, og så er den klar.

Opskrifter med fisk og speltotto| www.juliekarla.dk

Gratis e-bog: DE 25 BEDSTE OPSKRIFTER

Abonnér gratis på mine nyeste opskrifter, og få samtidigt min e-bog med de 25 mest populære opskrifter tilsendt.

10 kommentarer
2
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Nem rødbedesalat med quinoa og syltede rødløg
Næste indlæg
Grød med chia

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

Hvidkålssalat med dild, citrondressing og brændte sesam-mandler

januar 12, 2023

10 kommentarer

Birgit januar 25, 2021 - 7:30 pm

Hvor lyder det bare godt, glæder mig til at efterabe dig igen,igen⭐️
Kh. Birgit

Reply
Julie Karla januar 26, 2021 - 6:52 pm

Ih det gør mig så glad. Tusind tak fordi du læser med!

Reply
Pernille marts 5, 2021 - 5:25 pm

Hvornår skal den piskefløde i?

Reply
Julie Karla marts 8, 2021 - 11:55 am

Hej Pernille, Det finder du under punkt 5 : )

Reply
Heidi Wind august 23, 2022 - 4:17 pm

Frisk mozerella – kuglen?

Reply
Julie Karla august 23, 2022 - 6:55 pm

Yes, nemlig!

Reply
Helle Spangsberg januar 30, 2024 - 4:42 pm

Ser lækkert og inspirerende ud

Reply
Julie Karla januar 31, 2024 - 7:31 am

Tusind tak! Smager også skønt : )

Reply
Elly Larsen marts 17, 2024 - 5:07 pm

5 stars
Prøvede ovnbagt slethvar med blomkål og persillepesto. Meget lækkert.

Reply
Julie Karla marts 18, 2024 - 11:22 am

Ej hvor skønt at høre!

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen