JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Falafler med rødbede

af Julie Karla august 22, 2014
Skrevet af Julie Karla august 22, 2014

Lige nu sidder jeg og skriver det her indlæg i bussen på vej mod Århus. Jeg skal hjem og besøge mine forældre, hvilket jeg glæder mig så meget til. Problemet er bare, at jeg bliver alt for sulten af at skrive og se på billederne imens, og ville gøre rimeligt meget lige nu for at sætte tænderne i en af de her falafler. Jeg har heldigvis en pose nødder med, men stadig… de her falafler smager så skønt.

Falafler med rødbede

Falafler med den flotteste farve

Jeg har tilsat rødbede for at give falaflerne en smule sødme og ikke mindst den smukke farve, og så har jeg proppet dem med krydderurter, spidskommen og koriander. Falaflerne vil helt sikkert gøre sig rigtig godt på et frokostbord sammen med en masse skønne salater og nogle gode dips. Jeg spiste dem sammen med lidt salat og en skøn dressing som fyld i en rugtortilla, men de er også gode at putte i pitabrød. Man kan sagtens vælge at fritere falaflerne fremfor at stege dem i olie på panden, som jeg har gjort. Jeg har også set nogle bage dem i ovnen, så det kan man også vælge.

Udskriv
Falafler med rødbede
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
15 min
 
Falafler med rødbede er overaskende nemme at lave
Ret: Hovedret
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 400 gr. kogte kikærter ca. 200 gr. tørrede
  • 100 gr. kogt quinoa
  • 1 mellemstor kogt rødbede ca. 60 gr.
  • 1 fed hvidløg
  • 3 spsk. friskhakket persille
  • 3 spsk. friskhakket koriander
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1/2 tsk. stødt koriander
  • 1 tsk. salt
  • 1 stk æg
  • 1 spsk. kikærtemel
  • 1 spsk. olivenolie
  • Olivenolie til stegning
Sådan gør du
  1. Blend kikærterne i en foodprocessor med alle ingredienserne, indtil man har en sammenhængende masse, man kan lave kugler af. Tilsæt evt. en ekstra smule olivenolie, hvis du synes, at farsen er for tør eller lidt ekstra kikærtemel, hvis den skal være en smule mere fugtig.
  2. Form farsen til små falafler og steg dem på en pande med rigeligt olivenolie ved høj varme på alle sider.
  3. Servér straks.

Lækre Falafler

Falafler der er nemme at lave

falafelfalafel blogfalaflerfalafler blogrødbede falafler
6 kommentarer
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Tortilla med brie, solbærmarmelade og spinat
Næste indlæg
Lækker salat med spinat og solbærdressing

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

6 kommentarer

Anna august 29, 2014 - 3:38 pm

De ser helt vildt lækre ud! Mums 😉
– Anna
anna-mad.dk

Reply
Julie Karla august 29, 2014 - 4:13 pm

Tak Anna! De smager også dejligt : )

Reply
Katrine august 29, 2014 - 3:43 pm

Tak for en dejlig blog, som bliver brugt flittigt her hjemme 🙂
Et spørgsmål til opskriften med rødbede falafel. Hvad gør du med rødbeden? River den, koger den eller?

Reply
Julie Karla august 29, 2014 - 4:13 pm

Tak Katrine! Og tak fordi, du gjorde mig opmærksom på, at jeg helt har glemt at skrive noget om rødbeden. Men den skal koges først : )
Har tilføjet det til opskriften : )

Reply
Linda august 31, 2014 - 4:57 pm

Det ser lækkert ud. Jeg er så begejstret for dine opskrifter.
Hvor køber du kikærtemel?

Mvh

Reply
Julie Karla august 31, 2014 - 5:44 pm

Tusind tak Linda! Det køber jeg i helsekostforretninger : )

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen