JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller på panden derhjemme

af Julie Karla maj 1, 2023
Skrevet af Julie Karla maj 1, 2023

SPONSORERET SAMARBEJDE MED FISKARS: Som nogle af jer måske allerede ved, så er jeg i gang med at lave en ny kogebog. Det er ikke en helt almindelig kogebog, som mine foregående bøger. Det er nemlig en sanke- kogebog til børnefamilier. Den skal inspirere voksne til at tage børnene med ud i naturen og gå på opdagelse i naturens vidunderlige spisekammer og give sig i kast med fx nogle skønne fladbrød med brændenælder som de her.

fladbrød med brændenælder

Med på rejsen har jeg fået Fiskars som samarbejdspartner, så jeg og mine drenge har noget skønt udstyr til vores mange sanketure i skoven og på stranden. Og for nylig var jeg med drengene ude at plukke nye skud af brændenælder, for de vælter frem lige nu. De blev dels brugt i den skønneste brændenælde-kartoffelsuppe og dels til at pynte de her skønne fladbrød, som vi ELSKER i vores familie.

Fiskars høstkurv

Fladbrød med brændenælder over bål eller på en pande

Du kan vælge at stege brødene på en pande uden fedtstof derhjemme eller du kan lave dem over bål på en stegeplade i støbejern. Jeg har lavet rigtig mange fladbrød derhjemme på panden, og de bliver så gode. Men der er altså også noget helt særligt ved at stege (eller hedder det bage?) dem over bålet. Jeg bruger denne stegeplade fra Fiskars, som er helt genial til formålet.

Fladbrød på bål

Og her har jeg jo brugt brændenælder, men du kan jo også komme skvalderkålsskud på. Eller mælkebøtteblade eller blomster. Eller ramsløg!… Der er så mange vidunderlige spiselige planter derude, der til hver en tid kan konkurrere med de grønne salater i supermarkederne. Så gå endelig ud at plukke, det er lige nu!

Spis fladbrødene med smør til!

Jeg har altid alle mulige planer om, hvad jeg skal servere til de her fladbrød, og hiver også altid alle mulige toppings med ud til bålet, når vi laver dem udendørs. Men de ender altid bare med at blive spist helt nybagte og varme med koldt smør og flagesalt. Dét er seriøst det bedste!

Fladbrød over bål
fladbrød med brændenælder
Udskriv
Fladbrød med brændenælder
Forb. tid
20 min
Tilb. tid
20 min
Samlet tid
40 min
 
Ret: bagværk, brød, Tilbehør
Køkken: Nordisk køkken
Antal: 8 fladbrød
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 2-3 håndfulde brændenældeskud
  • 300 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1,5 tsk flagesalt
  • 0,5 dl olivenolie
  • 2 dl naturel yogurt eller kærnemælk
Sådan gør du
  1. Skyl nælderne.

  2. Bring en lille gryde med vand i kog og blancher nælderne i 30 sekunder. Hæld vandet fra og skyl dem under koldt vand. Dup dem tørre. De må godt være let fugtige.

  3. Kom mel, bagepulver og salt i en røreskål. Vend godt rundt.

  4. Kom olie og yoghurt i melet og ælt dejen godt sammen.

  5. Kom dejen ud på et meldrysset bord og del den i 8 stykker.

  6. Tryk hvert brød en smule fladt og pynt med blancherede brændenælder. Rul herefter hvert fladbrød tyndere ud med en bagerulle til de er mellem 1/2-1 cm tykke.

  7. Læg en støbejernspande på en rist over et bål eller laver du dem indenfor, så varm en pande op på høj varme. Bag 2-3 fladbrød ad gangen et par minutter på hver side til de er gennembagte og gyldne.

Gratis e-bog: DE 25 BEDSTE OPSKRIFTER

Abonnér gratis på mine nyeste opskrifter, og få samtidigt min e-bog med de 25 mest populære opskrifter tilsendt.

0 kommentar
1
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Vegansk bananbrød med karamelsauce fra min bog Venindemad + rabatkode
Næste indlæg
Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Få Venindemad til 100 kr!

august 26, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Æble gløgg uden alkohol med vidunderlige julekrydderier

december 5, 2023

Lussekatter eller lussebullar – de klassiske svenske julebrød...

november 23, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Vegansk bananbrød med karamelsauce fra min bog Venindemad...

marts 14, 2023

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen