Jeg har lavet denne her dejlige pastaret, en slags one pot pasta, hvor alt skal i én gryde. Den minder enormt meget om den klassiske franske løgsuppe og det er også derfor, jeg kalder den noget så genialt som fransk løgsuppe pasta!
Det er en meget cremet pastaret, og jeg er faktisk helt vild med den. I sær fordi den også er ret nem at lave og ikke kræver en kæmpe lang ingrediensliste. Men råvarerne er egentlig bare helt almindelige ting fra supermarkedet som løg og pasta (selvfølgelig), brune champignon og timian.
Sådan laver du fransk løgsuppe pasta
Den er nem nok at gå til denne her opskrift. Først halverer du løgene og skærer dem i skiver. Så skal de steges helt møre og karamellisere, det er den længste del af opskriften, derefter går det væsentligt hurtigere. Når de er helt bløde og sødmefulde tilsættes de øvrige ingredienser lidt efter lidt. Der kommer også 2 spsk hvedemel i, og det er simpelthen for at tykne saucen.
Når pastaen er tilsat, skal det hele bare koge i en 10 minutters tid til pastaen er al dente. Og det er vigtigt at den er al dente, for den vil koge en lille smule videre i gryden, når den er taget af varmen. Resultatet er en cremet pastaret, som kan spises med gaffel eller en ske. Ægte comfort food.
Forslag til variationer
Et lille drys af sprødstegt bacon vil også klæde retten eller måske en skive gedeost, som lægges oven på tallerkenen ved servering, så det når at smelte en smule. Mums, det ville altså også være lækkert. Og ellers så håber jeg bare, du har lyst til at kaste dig ud i retten og skriv endelig en tilbagemelding nederst i kommentarfeltet. Det er så hyggeligt. Jeg har i hvert fald planer om at sætte den på middagsbordet i aften, for ingredienserne har jeg allerede.
- 4 løg
- 2 spsk olivenolie
- 1 bakke brune champignon á 250 g
- 2 spsk grofthakket frisk timian
- 3 fed hvidløg
- 1 dl hvidvin (eller 2 spsk æblecidereddike)
- 2 spsk hvedemel
- 1/2 liter hønsebouillon
- 1/2 liter vand
- 350 g orecchiette eller lignende pasta
- 3/4 tsk groft salt
- 1 tsk smør
- 1 spsk rødvinseddike
- Frisk timian til pynt
- Flagesalt
- Friskkværnet peber
Start med at skrælle og halvér løgene og skær dem i tynde skiver.
Varm en gryde op med olivenolie og kom løgene i. Lad dem stege under jævnlig omrøring i ca. 20-25 min til løgene er helt bløde og karamelliseret.
Skær imens champignon i fine skiver og hak den friske timian og hvidløg helt fint.
Når løgene er karamelliseret tilsættes svampe, timian og hvidløg. Lad det stege med i ca. 5 minutter til svampene er bløde.
Tilsæt hvidvin og lad det koge med et par minutter.
Kom hvedemel i og vend godt rundt.
Tilsæt nu bouillon og vand samt pasta og lad det koge op. Skru lidt ned, læg låg på og lad det småsimre i ca. 10 minutter til pastaen er al dente og saucen tyknet.
Smag til med salt og vend smør i samt rødvinseddike i.
Anret retten med det samme og pynt med frisk timian og drys med godt med friskkværnet peber og flagesalt.
4 kommentarer
Lækker, lækker (og prisvenlig) fornyelse.
Jeg tilbereder min løgsuppe meget traditionelt- selv om jeg flotter mig lidt ved at bruge Roscoffløg.
Mine variationer er, at jeg bygger en lille “pyramide” af tynde skiver oksefilet i suppetallerknen,
inden jeg hælder løgsuppen (en meget klar version) over.
På lørdag gør jeg det igen. Denne gang med hjemmegravad lammefilet.
Kram og igen tak for god inspiration.
Hej Eric! Det lyder sørme da også godt!
Det lyder lækkert og nemt.
Den opskrift prøver jeg i aften.
Jeg har noget lækkert tørret spansk skinke som jeg vil drysse ovenpå.
Den smager skønt! Og super god idé!