JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Fried ‘rye’ med frisk koriander og cashewnødder

af Julie Karla juni 27, 2014
Skrevet af Julie Karla juni 27, 2014
Her kommer en opskrift på hverdagsmad, hvor jeg har taget udgangspunkt i en kendt og elsket klassiker, som jeg har gjort en smule sundere. Det har jeg gjort mange gange før med bl.a. min Squashspaghetti med oksedeller, kål-lasagnen og aubergineburgeren. Denne gang er det dog den asiatiske klassiker ‘fried rice’, der står for skud. Her har jeg udskiftet de hvide ris med rugkerner, og det er et hit. Dels fordi det mætter i langt højere grad og fordi at det bare smager bedre! Man kan sagtens tilsætte kylling, svinekød eller rejer, hvis man har lyst til det. Til denne opskrift valgte jeg dog kun at bruge grøntsager til en vegetarudgave. 

Fried rye med i en opskriftskonkurrence

Jeg kom på opskriften, da jeg for noget tid siden blev spurgt af Kikkoman, om jeg ville deltage i en madbloggerkonkurrence med en opskrift, hvor der indgik soja. Det ville jeg gerne, og det kom der altså denne ‘fried rye’ ud af, og den skal snart laves igen!
Lækker fuldkornsudgave af 'fried rice" nemlig fried rye
Udskriv
Fried rye med koriander og cashewnødder
Forb. tid
15 min
Tilb. tid
10 min
Samlet tid
25 min
 

Super lækker og anderledes udgave af "fried rice". Denne her opskrift på fried rye indeholder langt flere fuldkorn pga rugkernerne, og ikke mindst mere smag synes jeg!

Ret: Hovedret
Køkken: asiatisk, internationalt, nordisk
Antal: 2 personer
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 3 dl kogte rugkerner
  • 1 stor gulerod
  • 1/2 rød peberfrugt
  • 1/2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 forårsløg
  • 1 æg (L)
Sojamarinade
  • 2 spsk soja
  • 1 tsk kokospalmesukker
  • 1 håndfuld frisk koriander
  • Limebåde
  • saltede cashewnødder
Sådan gør du
  1. Hak hvidløget fint og steg det i olie på en varm pande sammen med hakket løg, gulerod og peberfrugt, og lad det stege et par minutter.

  2. Skub grøntsagerne til side på panden og slå ægget ud (tilfør evt. lidt ekstra olie på panden inden), bland straks herefter ægget godt sammen med grøntsagerne, tilsæt rugkerner, og lad det stege et par minutter på panden.

  3. Hæld marinaden i og rør godt sammen.

  4. Server 'fried rye' med masser af frisk koriander, forårsløg, cashewnødder og friske limebåde samt ekstra soja.

 

Lækker opskrift på fried rye
Fried rye er en nordisk udgave af fried rice
0 kommentar
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Chiagrød med kirsebær
Næste indlæg
Sund Pandekage Opskrift

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen