JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Frikadeller med æble og spidskålssalat med sesam

af Julie Karla juli 23, 2012
Skrevet af Julie Karla juli 23, 2012

Jeg er netop kommet hjem fra en fantastisk ferie i Vietnam sammen med min kæreste. I 3 uger rejste vi rundt i landet og spiste os mætte i de lækreste asiatiske retter. Jeg er blevet helt vild med det vietnamesiske køkken, så i det næste stykke tid vil der komme rigtig mange indlæg med vietnamesisk mad.
Men selvom det er friske forårsruller, nudelretter og barbecuestegt kød, der står øverst på min hitliste lige nu, så havde jeg altså lyst til at lave et dansk måltid mad, da vi kom hjem i vores lejlighed. Det blev til frikadeller med æble og en spidskålssalat med avocado, sesamfrø og sesamolie. Enkelt, men super velsmagende og sundt, hvilket måske er meget godt efter en 3 ugers ferie med lidt for mange is og iskolde øl. Det skarpe øje vil bemærke at min danske ret dog er lidt inspireret af det vietnamesiske køkken med sesamfrøene og olien. Men det er to nye ingredienser, som jeg er blevet helt vild med og som jeg har opdaget er super gode til rigtig mange retter.

Ingredienser (3 pers.) 
500 gr. øko hakket kalv og flæsk eller hakket svinekød (6 % fedt)
1 løg
1 spsk. havregryn
1 spsk. hvedemel
2 spsk. mælk
1 æg
Salt og friskkværnet peber
1/2 æble

1 spidskål
1 spsk. ristede sesamfrø
Sesamolie
2 spsk. olivenolie
Saft af 1/2 citron
Skal af 1/2 citron
1 spsk. honning
1 knivspids salt og friskkværnet peber
1 avocado

Tilberedning
Løget rives på et rivejern og blandes sammen med kødet, ægget, melet, havregrynene, mælken, og salt og peber. Jeg bruger altid fingrene, når jeg ælter fars, da jeg synes det giver det bedste resultat i form af en perfekt konsistens. Æblet skæres i små tern og blandes sammen med farsen. Farsen stilles til side og hviler i ca. 1/2 time.
Imens rives spidskålen på et mandolinjern i fine strimler og blandes sammen med revet citronskal, citronsaft, olivenolie, honning, salt og peber. Sesamfrøene ristes af på en tør pande og hældes over spidskålen sammen med avocadostykker. Lige inden servering dryppes et par dråber sesamolie over salaten. Sesamolie har en meget intens og aromatisk smag, så man skal være lidt varsom med ikke at putte for meget på.

Herefter steges frikadellerne og det hele anrettes på tallerknerne.

0 kommentar
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Nye danske løg med akaciehonning
Næste indlæg
Ølandshvedebrød med mel fra Torvet

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

Hvidkålssalat med dild, citrondressing og brændte sesam-mandler

januar 12, 2023

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen