JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Frisk dessert med jordbær, skovsyre og skovmærke

af Julie Karla juni 28, 2022
Skrevet af Julie Karla juni 28, 2022

Så er sommerferien ved at nærme sig, og ih hvor jeg glæder mig til sol og sommer i vores dejlige hus i Sverige. Men inden juliekarladk går på sommerferie, så skal I ikke snydes for den nemmeste dessert med jordbær, som jeg virkelig har nydt mange gange i denne her jordbærsæson.

Der er faktisk bare tale om en 3-ingredienser dessert. Økologiske jordbær, skovmærke og skovsyre. De to sidstnævnte har jeg bare plukket ude i skoven lige 500 meter fra hvor jeg bor, og det er så fantastisk at kunne hente smagfulde urter i skoven. Og skal du lige have opfrisket det med de skovmærker der, så har jeg skrevet et langt indlæg om den fantastisk urt lige her.

dessert med jordbær i glas

Dessert med jordbær – økologiske altid

Jer der har læst med hos mig i mange år, ved at jeg er kæmpe fortaler for økologien. Og ikke mindst når det kommer til den danske jordbærsæson. For ifølge tal fra Økologisk landsforening så er der fundet spor af pesticider i ca. 86 procent af danske ikke-økologiske jordbær. Og det er altså oppe imod 0 procent hos de økologiske danske og udenlandske. Så jeg er aldrig i tvivl, når jeg køber jordbær.

dessert med jordbær og krydderurt

Spis desserten som den er eller med is eller til en kage

Jeg har serveret denne her dessert med jordbær på forskellige måder. Egentlig bare som den er, som en frisk afslutning på et sommermåltid. Men også sammen med vaniljeis og sammen med dejlig fløde. Men altså hey, jeg tænkte også, at den kunne være helt fantastisk sammen med en brownie. Eller bare som et supplement til dessertbordet i en smuk skål. Der er mange måder at servere den på.

Jeg håber I får en fantastisk sommer, jeg er tilbage her i August, og husk at I kan følge med i min sommerferie ovre på instagram, hvor jeg deler billeder fra min ødegård og MASSER af mad.

dessert med jordbær i glas
Udskriv
Dessert med jordbær
Forb. tid
10 min
Samlet tid
10 min
 
Ret: Dessert
Køkken: Nordisk køkken
Antal: 4 personer
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 250 g jordbær
  • 3 stilke skovmærke (bladene herfra)
  • 10-15 skovsyre
  • agavesirup efter smag
Sådan gør du
  1. Skyl jordbærrene og skær de store i kvarte og de små i halve.

  2. Hak skovmærkebladene og vend dem med jordbærrene sammen med skovsyre.

  3. Vend med en smule agavesirup alt efter hvor syrlige bærrene er.

  4. Fordel jordbærrene i 4 små glas.

  5. Pynt med skovsyre og lad dem stå en halv times tid eller længere og trække inden de serveres.

dessert med jordbær og skovmærke

0 kommentar
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Banankage opskrift med tahin, hvid chokolade og tyttebær – En helt vidunderlig kombination
Næste indlæg
Melon tzatziki med cantaloupe melon til de varme sommerdage

Måske du også kan lide de her…

Påskekage med påskeæg – med smag af citron...

marts 19, 2024

Semlor med marcipan og flødeskum – den klassiske...

januar 13, 2024

Æble gløgg uden alkohol med vidunderlige julekrydderier

december 5, 2023

Hyldeblomstsaft opskrift – Én af sommerens bedste opskrifter

juni 19, 2023

Vegansk bananbrød med karamelsauce fra min bog Venindemad...

marts 14, 2023

Kladdkaka opskrift med appelsin og hvid chokolade

december 16, 2022

Osteanretning til jul med granatæble, kakifrugt og chilihonning...

december 13, 2022

Chokolade med granatæble og kanel – en skøn...

november 25, 2022

Brunsviger opskrift – mit bud på én af...

november 8, 2022

Æblekage med marcipan og kardemomme og æbler både...

oktober 28, 2022

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Stegt lange med purløgsolie, kapers og mandler

    juli 17, 2017
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen