JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Frisk rødkålssalat med kakifrugt, æble og solbær

af Julie Karla januar 7, 2022
Skrevet af Julie Karla januar 7, 2022

Det her er verdens nemmeste salat, men også en salat, som jeg slet ikke kan stoppe med at spise af. Jeg sidder sågar lige nu, mens jeg skriver med en skål foran mig. Det er nemlig en frisk rødkålssalat med alle mine yndlingsingredienser lige nu som kakifrugt, granatæblekerner og frosne solbær!

Frisk rødkålssalat med figner

Frisk rødkålssalat med frosne solbær

Og ja, lige netop! Frosne solbær… Det smager mega godt. De tør lynhurtigt op, når de drysses over salaten. Og så bidrager de med masser af smag, og solbærrene er fuldstændig vidunderlige sammen med rødkål. Sjældent har jeg været så meget oppe at ringe over en salat.

Jeg er så heldig stadig have masser af bær fra i sommers i fryseren og heriblandt solbær. Men økologiske solbær er efterhånden ret nemme at få rundt omkring. Jeg tror, at en pose økologiske solbær koster omkring 20 kr eller sådan i COOPs netbutik.

Frisk rødkålssalat på fad
Frisk rødkålssalat med æble

Altid frugt i salater

Generelt elsker jeg bare frugt i salater og særligt bær. De bidrager med så meget friskhed og sødme. Og lige præcis solbær hører til blandt favoritterne hos mig.

Til salaten her har jeg bare lavet den mest simple dressing. For jeg syntes den skulle have en masse syre, der kunne være lidt et modspil til de søde figner og kakifrugten. Så jeg har egentlig bare blandet æblecidereddike med en rigtig god olivenolie. Mere skal der ikke til, hvis du spørger mig.

Så ja, jeg synes virkelig du skal kaste dig ud i en salat med solbær som her. Og rødkålssalat er jo ikke bare forbeholdt julemåneden. Det skal vi da også spise i januar og så længe der er masser af de skønne sunde rødkål derude! Og så vil jeg da lige benytte lejligheden til at linke til nogle af mine andre opskrifter med solbær, nemlig disse skønne sager:

Lækker salat med spinat og solbærdressing

Tortilla med brie, solbær og spinat

Solbærmarmelade med dadler

Og husk at du også altid kan følge med i mit opskriftsunivers ovre på på min profil @juliekarladk på Instagram.

Frisk rødkålssalat med figner
Udskriv
Frisk rødkålssalat med æble og solbær
Forb. tid
20 min
Samlet tid
20 min
 
Ret: Salater, Tilbehør
Køkken: Nordisk køkken
Antal: 4 personer
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 1 lille rødkål Mit var økologisk, så ret lille, Ca. 400 g
  • 1/2 granatæble
  • 1 æble
  • 1 kakifrugt
  • 4 tørrede figner
  • 1 håndfuld pekannødder
  • 1 dl frosne solbær
Dressing
  • 2 spsk æblecidereddike
  • 2 spsk god olivenolie
Sådan gør du
  1. Snit rødkålen fint på et mandolinjern og kom det i en skål.

  2. Tag kernerne ud af granatæblet og kom dem i skålen.

  3. Skær æblet og kakifrugten i små tern og kom dem i.

  4. Rør æblecidereddike sammen med olivenolie og vend rundt i salaten.

  5. Anret salaten på et stort fad.

  6. Drys med grofthakkede figner og pekannødder og til sidst frosne solbær.

0 kommentar
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Cordon bleu opskrift med kylling og salat med svampe
Næste indlæg
Nem og lækker ret med kylling – i skøn sennep-klementinsauce

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Få Venindemad til 100 kr!

august 26, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Æble gløgg uden alkohol med vidunderlige julekrydderier

december 5, 2023

Lussekatter eller lussebullar – de klassiske svenske julebrød...

november 23, 2023

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen