JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Friske forårsruller med rejer, svinekød og masser af krydderurter

af Julie Karla august 2, 2012
Skrevet af Julie Karla august 2, 2012

Hvis man tager til Vietnam kommer man ikke udenom vietnamesiske forårsruller, og det skal man heller ikke, for det er virkelig en lækker spise. I Vietnam kan man få forårsruller i alle mulige afskygninger og tilberedt på mange forskellige måder. Jeg er nok størst fan af de helt friske forårsruller, men de dampede og stegte er også gode. 
Det kan godt være lidt svært, at få fat i det tynde rispapir herhjemme, som man bruger til forårsrullerne, men de fleste asiatiske købmænd skulle gerne have dem.
Før jeg tog til Vietnam lavede jeg tit friske forårsruller, men set i bagklogskabens klare lys, ja, så lavede jeg dem ikke helt rigtigt. For det første dyppede jeg det stive rispapir i rigeligt vand for at opbløde papiret, men det gør vietnameserne ikke. De bruger enten en våd klud til hurtigt at køre henover rispapiret med eller også bruger de en tomat til at bløde papiret lidt op. Det er altså vigtigt, at papiret bevarer sin sprødhed. Dernæst sørger de altid for både at have noget salt og sødt, fedt og friskt i rullerne. Med andre ord der skal både være Yin og Yang.
Da jeg var på cooking school i Vietnam lærte jeg alt om at lave friske forårsruller, og nedenfor deler jeg min opskrift derfra, men først viser jeg lige nogle billeder af de friske, dampede og stegte forårsruller, som jeg smagte i løbet af min ferie i Vietnam.

Ingredienser (8 ruller)

8 rispapir
8 rispapir til en lille dybtstegt forårsrulle, som skal indeni den friske forårsrulle!
Vindruekerneolie
1 håndfuld frisk koriander
1 håndfuld frisk mynte
1 håndfuld frisk citronbasilikum
200 gr. kogte nudler
100 gr. gulerødder og majroe skåret i tynde skiver
16 skiver stegt magert svinekød
20 store stegte rejer
1 bundt purløg
 
Tilberedning
Først laves de små dybtstegte miniforårsruller, som skal indeni de friske forårsruller. 
Tag otte stykker rispapir og kør en våd klud henover, så de bliver akkurat så bløde, at de lige kan foldes. Læg en hurtigstegt reje i midten af hvert rispapir og fold papiret omkring rejen. Steg forårsrullerne i rigeligt vindruekerneolie, indtil de bliver gyldne. Det er vigtigt, at olien er rigtig varm, før forårsrullerne kommer i. Man kan evt. prøve at stikke en tændstik ned i olien (ikke den ende hvor svovlet sidder) og hvis olien bobler omkring tændstikken, så er den varm nok. Lad de stegte forårsruller køle af på et stykke fedtsugende køkkenrulle. 
Tag de sidste otte stykker rispapir og gør også dem bløde med en våd klud. Læg derefter lidt af de forskellige krydderurter på hvert stykke papir, og læg nudler samt gulerod og majroe ovenpå. Dernæst placeres to stykker svinekød på rispapiret, samt tre halve rejer. Til sidst placeres en dybstegt forårsrulle i midten og endelig to lange stykker purløg. Purløgene skal stikke lidt ud af rullen, da det ser rigtig godt ud når forårsrullerne er rullet.
Når fyldet er placeret på rispapiret rulles forårsrullen sammen.
Forårsrullen spises sammen med en sur/sød dip bestående af 1 spsk. limesaft, 1 spsk. sukker, 1 1/2 tsk. fiskesauce, 2 tsk. vand og 1 tsk. finthakket hvidløg og chili.
0 kommentar
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Vietnamesisk mangosalat
Næste indlæg
Fuldkornsudgaven af ‘fried rice’

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Få Venindemad til 100 kr!

august 26, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Æble gløgg uden alkohol med vidunderlige julekrydderier

december 5, 2023

Lussekatter eller lussebullar – de klassiske svenske julebrød...

november 23, 2023

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen