JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Frittata opskrift med gedeost og grillede peberfrugter

af Julie Karla september 8, 2020
Skrevet af Julie Karla september 8, 2020

SPONSORERET INDLÆG I SAMARBEJDE MED GEDEOSTEN.DK: Pyha der er travlt hos casa Julie Karla de her dage. Der er godt nok run på med to små krudtugler på 1 og 4 år. Og så moren, der prøver at arbejde lidt ved siden af. Som nu hvor den mindste sover, og jeg kan udgive denne her frittata opskrift, som jeg har udviklet til mine gode venner ovre hos gedeosten.dk.

Min yngste søn Bue, som netop er fyldt 1 år, er stadig hjemme hos mig. Han skal først starte i vuggestue til januar, når han er 1 1/2 år. Dels er der først plads til ham i den skovvuggestue, han skal gå i. Dels så synes jeg det er dejligt at have ham hjemme hos mig. Det har mildest talt været et omvæltende år med corona men selvfølgelig mest min mors død, så jeg synes, det er rart, at Bue og jeg nu kan få den hyggelige barselstid, som af åbenlyse grunde har været lidt tilsidesat det sidste års tid.

Jeg skal stadigvæk arbejde, og jeg har heldigvis en masse spændende projekter liggende forude, som jeg skal til at tage fat på. Men det bliver altså i Bues lure om dagen og om aftenen at køkkenet indtages eller computeren tændes. Og det passer mig rigtig godt lige nu. For så er der tid til at hygge ekstra meget om både Bue men selvfølgelig også min store dejlige dreng Nord.

den bedste frittata opskrift

Frittata opskrift til morgenmad, frokost eller aftensmad

Ja, som overskriften lyder, så kan en frittata som denne i virkeligheden spises når som helst på dagen. Jeg kan sagtens finde på at lave en frittata til morgenmad (har i øvrigt også en opskrift i min nyeste kogebog) og så er det jo også bare mega nem aftensmad. Man kan komme alt muligt i sin frittata. Her har jeg lavet den udgave, jeg holder allermest af, nemlig med grillede peberfrugter. Som jo i øvrigt også er fantastiske til alt muligt andet, så gem endelig opskriften på dem.

De grillede peberfrugter får dejligt selskab af gedeost, løg og frisk timian. Og så har jeg lavet en let frisk salat hertil med en dejlig klassisk sennepsvinaigrette. Alt i alt bare en dejlig klassisk ret, som er nem at lave.

frittata opskrift blog
4 fra 1 stemme
Udskriv
Frittata opskrift med ost og grillede peberfrugter
Forb. tid
25 min
Tilb. tid
20 min
Samlet tid
45 min
 
Ret: aftensmad, frokost
Køkken: spansk
Antal: 4 personer
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
Grillede peberfrugter
  • 2 røde peberfrugter
  • 1 gul peberfrugt
Frittata
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk friske timianblade
  • 8 æg
  • 1 dl mælk
  • 1/2 tsk salt
  • Friskkværnet peber
  • 10 skiver Soignon økologisk gederulle
Salat
  • 150 g salat
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1 tsk agavesirup
  • 1 tsk æblecidereddike
Sådan gør du
  1. Start med at forberede de grillede peberfrugter.

  2. Sæt ovnen på grillfunktion.

  3. Halvér peberfrugterne og læg dem på en bageplade med bagepapir med skindsiden opad.

  4. Tryk dem flade med hånden.

  5. Grill dem i ca. 10-15 minutter til skindet bliver sort.

  6. Læg dem i en frysepose og kom dem på køl i ca. 15 minutter. Når de er kølet af pilles skindet af og de skæres i tykke strimler.

  7. Sæt ovnen på 200 grader alm. ovn.

  8. Hak løg og hvidløg fint og steg det gyldent sammen med frisk timian i 2 spsk olivenolie på en pande.

  9. Tilsæt de grillede peberfrugter og vend det hele sammen. Fordel peberfrugterne jævnt på panden.

  10. Pisk æggene sammen med mælk og salt i en skål, og hæld æggeblandingen på panden.

  11. Lad frittataen stege i ca. 5-7 minutter, indtil den er blevet fast rundt i kanterne.

  12. Fordel skiver af gedeost på frittataen og sæt den i ovnen.

  13. Bag frittataen i ca. 15-10 minutter, indtil den er helt fast og gedeost gylden.

  14. Bræk salaten i mindre stykker.

  15. Pisk olivenolie sammen med sennep, agavesirup og æblecidereddike og vend med salaten.

  16. Servér frittaten sammen med salaten og noget godt brød.

blog frittata opskrift
frittata opskrift med salat
2 kommentarer
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Cremet quinoa på stegt palmekål og halloumi fra “Grøn Morgenmad”
Næste indlæg
Salat med græskar og cremet mangodressing

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Vegansk bananbrød med karamelsauce fra min bog Venindemad...

marts 14, 2023

2 kommentarer

Eric september 9, 2020 - 7:39 am

4 stars
Grillede, skinddfri peberfrugter er konge.

Reply
Julie Karla september 9, 2020 - 8:03 am

Nemlig det smager så godt!

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen