JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Galette med grønkål, Vesterhavsost og syltede rødløg – en rustik og vanedannende god tærte

af Julie Karla marts 28, 2022
Skrevet af Julie Karla marts 28, 2022

SPONSORERET SAMARBEJDE MED NORDIC HARVEST: Jeg har udviklet nogle skønne nye grønne retter for Nordic Harvest, som producerer bæredygtigt grønt. Og det er den største fornøjelse at arbejde med deres salater og krydderurter. De er super super friske og noget af det bedste er, at de kan spise direkte fra pakken. Du behøver altså ikke at skylle dem, før du bruger dem i salater eller i en lækker galette som her. Og det gør i hvert fald mit arbejde i det daglige meget lettere og man undgår selvfølgelig vigtigst af alt, at salaten ikke bliver slatten af at blive skyllet for meget.

lækker galette opskrift

Hvad der gemmer sig i min galette?

Jeg har lavet en skøn rustik galette, som i den grad har taget kegler, når jeg har serveret den for familie og gæster. Den smager overdrevet godt. Jeg har brugt babygrønkål og så på bunden er der et lag fuldfed cremefraiche, citronskal og så meget vigtigt her, Vesterhavsost. Dén ost er bare ALTID god! Og jeg er så vild med den, at tærtekanten også får et godt lag revet Vesterhavsost.

Til min galette har jeg lavet lynsyltede rødløg, og det var for bringe lidt syre til retten. Det er jo en fuldfed sag denne her, så det er rart med lidt syre til.

opskrift på galette med ost

En rustik tærte der er oplagt til en lækker frokost

Jeg kunne sagtens forestille mig at servere denne rustikke tærte her til en lækker frokost sammen med veninderne. Og så et glas køligt hvidvin til. Det ville være helt perfekt. Så ville jeg lave en let grøn salat til ved siden af, måske med lidt frisk æble i, appelsin og lidt nødder!

Babygrønkålen som jeg bruger i galetten er som sagt fra Nordic Harvest og hvad det egentlig er for en virksomhed kan du læse mere om i mit tidligere indlæg her, hvor jeg snakker lidt om bæredygtigt grønt.

galette opskrift med rødløg
4 fra 1 stemme
lækker galette opskrift
Udskriv
Rustik galette med babygrønkål, Vesterhavsost og syltede rødløg

En galette er en meget rustik tærte, der bages uden form. Og fyldet kan variere i det uendelige og spænder lige fra det søde til det salte køkken. Her er fyldet sprød babygrønkål, Vesterhavsost og syltede rødløg.

Ret: aftensmad, Hovedret
Køkken: Fransk, internationalt, Nordisk køkken
Antal: 2 personer
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
Syltede rødløg
  • 1 rødløg
  • 2 spsk æblecidereddike
  • 1 tsk agavesirup
Tærtedej
  • 100 g koldt smør i tern
  • 180 g hvedemel
  • 1/2 tsk flagesalt
  • 3 spsk koldt vand
Fyld
  • 3 spsk creme fraiche 38 % (+ en smule ekstra til topping)
  • 100 g revet Vesterhavsost
  • Fintrevet skal af 1/2 økologisk citron
  • 1 pakke babygrønkål á 75 g
Sådan gør du
  1. Skær rødløget i skiver og vend dem sammen med æblecidereddike og agavesirup i en skål. Lad dem stå og trække på køkkenbordet til servering.

  2. Kom hvedemel, salt og de kolde smørtern i en foodprocessor. Blend i få sekunder, til smørret er smuldret ind i melet.

  3. Tilsæt 3 spsk vand og blend, indtil dejen akkurat har samlet sig.

  4. Form dejen til en rund kugle med hænderne, og tryk den en smule flad. Kom den i en frysepose, og læg på køl i ca. 30 minutter.

  5. Rul tærtedejen ud på et meldrysset bord, det gør ikke noget, den sprækker i kanterne.

  6. Løft dejen over på en bageplade med bagepapir. Det gøres nemmest ved at rulle den om en kagerulle, og derefter rulle den af igen på bagepladen.

  7. Sæt ovnen på 200 grader.

  8. Smør creme fraiche på bunden, men ikke helt ud til kanterne, da de skal bukkes ind over fyldet til slut.

  9. Riv Vesterhavsosten fint på et rivejern og drys halvdelen over creme fraichen.

  10. Riv citronskal henover.

  11. Læg babygrønkål ovenpå, tryk det lidt ned, og fold nu kanterne ind over fyldet.

  12. Pensl kanterne med creme fraiche og fordel det resterende Vesterhavsost rundt på kanterne.

  13. Bag galetten i ovnen i ca. 30-35 minutter til den er gylden.

  14. Servér galetten med de syltede rødløg.

galette dej
2 kommentarer
2
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Venindemad – Min nye kogebog er udkommet i boghandlen og her kan du få et kig ind i bogen
Næste indlæg
Stracciatella ost med baby romaine, ansjoser og grillet citron. En konge frokost!

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

2 kommentarer

Grith april 4, 2022 - 1:57 pm

4 stars
Hej Julie Karla

Den her galette smager fantastisk.
Jeg lavede den i weekenden, som en lille snack før middagen. Dejen lavede jeg om formiddagen, så da gæsterne kom, blev den lige rullet ud, smurt og pyntet med ingredienserne, og en tur i ovnen. Vi var alle vilde med den. Tak 🙂
/Grith

Reply
Julie Karla april 4, 2022 - 7:05 pm

Hej Grith
Ih hvor er det skønt at høre! Tak fordi, du gav dig tid til at skrive til mig. Kærlig hilsen Julie Karla

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen