JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Galette opskrift med rødbede og sprød salat

af Julie Karla februar 27, 2019
Skrevet af Julie Karla februar 27, 2019

SPONSORERET INDLÆG I SAMARBEJDE MED GEDEOSTEN.DK : Mangler du en ret til næste gang, du skal have gæster, så kunne denne her galette måske være en idé. Jeg har nemlig lavet en luksus udgave af en galette opskrift, hvor der ikke er sparet på noget. Der er altså både smør i bunden og ost og bacon i tærten. For nogle gange skal man bare ikke spare på noget, og det må godt være ekstra godt.

Galette opskrift med bacon

Derfor tænker jeg også, at den kunne være oplagt som gæstemad. Og så vil jeg servere en lækker salat til med en sød-syrlig dressing. Som netop den jeg har brugt her, nemlig en sennepsdressing med hvidvinseddike. Den giver lidt friskt modspil til den mættende tærte.

galette opskrift med salat

Faktisk prøvede jeg første gang, at gøre den sundere ved at lave en fuldkornsbund. Men altså det synes jeg bare ikke fungerer. Jeg synes, den smagte alt for meget af dej. Sund dej. Og jeg har det også sådan, at når man endelig engang imellem laver galette eller tærte, og det gør jeg faktisk ikke så tit, så skal tærtedejen være helt traditionel. Så det er denne her.

Men men… jeg har dog også tidligere lavet en ret sund tærtedej, som jeg synes fungerer rigtig fint. Der er så heller ikke brugt fuldkornsmel, men quinoa i stedet. Så den er også glutenfri. Det er denne her broccoli og squash tærte med quinoabund.

Men hey, sidder du inde med en fuldkornsudgave af en klassisk tærtebund, så del den endelige hernede i kommentarfeltet. Jeg vil gerne vide, hvad tricket er!

Nem galette opskrift

Galette opskrift der nemt kan varieres

Nu har jeg valgt at fylde min galette med bagte rødbeder, gedeost, bacon og karamelliserede løg. Men du kan jo sådan set putte det meste i den. Er du vegetar, kan du også sagtens udelukke baconen, så drys evt. sojaristede mandler over til sidst, som det der salte og lidt sprøde element.

Udskriv
Galette opskrift med rødbede
Forb. tid
25 min
Tilb. tid
25 min
Samlet tid
50 min
 

Super dejlig galette med rødbede, gedeost, bacon og karamelliserede løg

Ret: aftensmad, frokost, Hovedret
Køkken: internationalt
Antal: 4 store stykker
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
Dej
  • 180 gr. hvedemel
  • 100 gr. koldt smør
  • 2 spsk. vand
  • 1/2 tsk. salt
Bagte rødbeder
  • 2 store rødbeder
  • 4 kviste timian
  • salt
  • friskkværnet peber
Karamelliserede løg
  • 3 stk. almindelige løg (du kan også bruge rødløg)
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. balsamico
Øvrigt
  • 5-6 tykke skiver Soignon økologisk gederulle
  • 100 gr. bacontern
  • 2-3 spsk. ricotta
  • frisk timian til pynt
Sennepsdressing til salat
  • 1 tsk. dijon sennep
  • 1 tsk. hvidvinseddike
  • 1 tsk. agavesirup
  • 2 tsk. olivenolie
  • 2 tsk. vand
  • blandede salater til 4 personer
Sådan gør du
  1. Start med dejen. Kom hvedemel og koldt smør skåret i små stykker i en foodprocessor. Blend indtil det bliver til små gryn. Tilsæt salt og vand og blend indtil dejen begynder at samle sig. Kom dejen ud på bordet og form den til en rund kugle. Tryk den lidt flad og pak den ind i film. Læg den på køl en halv time.

  2. Skræl rødbederne og skær dem i mundrette stykker. Vend dem med olivenolie og kom dem på en bageplade. Læg timiankviste ved og drys med salt og peber. Bag i ovnen ved 200 gr. i ca. 25 minutter, til de er møre. Vend gerne undervejs.

  3. Mens rødbederne bager, steges bacon sprødt på en pande, og sættes til side.

  4. På en anden pande steges løgene, der er skåret i både. Lad løgene stege ved middelvarme i en 15 minutters tid, til de begynder at blive bløde. Kom herefter balsamico på og lad det stege et par minutter.

  5. Rul dejen ud på et meldrysset bord med en kagerulle. Det gør ikke noget, at den sprækker lidt i kanterne. Det må gerne se rustikt ud.

  6. Smør en cirkel med ricotta ost på dejen. Der skal ikke smøres helt ud til kanten, da kanten skal bukkes ind over.

  7. Fordel de bagte rødbeder ovenpå ricottaen. Drys den færdigstegte bacon på og fordel de karamelliserede løg. De resterende løg skal bruges i salaten. Kom til sidst skiver af gedeost på.

  8. Bag galetten ved 200 gr. i ca. 25 minutter til kanten er dejlig sprød og gyldenbrun.

  9. Rør ingredienserne til sennepsdressingen godt sammen.

  10. Når galetten er færdigbagt pyntes den med frisk timian. Galetten serveres med blandede grønne salater vendt med den skønne sennepsdressing og de resterende karamelliserede løg.

galette opskrift blog
Opskrift på galette

I

10 kommentarer
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Grønkålspesto
Næste indlæg
Salat med spidskål og citron-chia dressing

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

10 kommentarer

Lenejersin februar 27, 2019 - 2:01 pm

Den galette ser så lækker ud,rigtig fin gæstemad, og dejlig alternativ til de gængse forretter. Glæder mig til at lave den og ikke mindst smage den?

Reply
Julie Karla februar 27, 2019 - 6:38 pm

Ih det lyder dejligt!

Reply
Ilse februar 27, 2019 - 4:10 pm

Tror den skal prøves til en damefrokost ? Vil derfor lige høre om man ikke kan forberede både dej, rødbeder og de karamelliseret løg dagen før ?

Reply
Julie Karla februar 27, 2019 - 6:37 pm

Jo, det kan du sagtens. Bare pak tærtedejen godt ind i en plasticpose og put den på køl.

Reply
Hanne Holst februar 28, 2019 - 8:31 am

Hvor ser det läkkert ud det vil jeg gläde mig til at smage

Reply
Julie Karla februar 28, 2019 - 9:11 am

Den er dælme også god ; )

Reply
C. Christensen februar 28, 2019 - 9:38 am

Ja den ser godt nok lækker ud, den skal vi prøve hjemme hos os.

Reply
Julie Karla februar 28, 2019 - 10:49 am

Det lyder godt!

Reply
Hanne Vester februar 28, 2019 - 1:59 pm

Det ser godt nok lækkert ud!

Reply
Julie Karla februar 28, 2019 - 3:17 pm

Tusind tak!

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Stegt lange med purløgsolie, kapers og mandler

    juli 17, 2017
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen