JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Gammeldags fastelavnsboller med marcipan

af Julie Karla januar 27, 2017
Skrevet af Julie Karla januar 27, 2017

Gammeldags fastelavnsboller med marcipan – findes der noget bedre?! Jeg elsker fastelavnsboller. But what’s not to like? En sød bolle bagt med rigeligt smør og noget endnu bedre inde i midten! Så er det næsten lige meget om det er creme, syltetøj, chokolade eller marcipan som her. Selvom jeg må sige, at jeg har en særlig forkærlighed for sidstnævnte.

Gammeldags fastelavnsboller med marcipan

De her gammeldags fastelavnsboller med marcipan minder mig nemlig SÅ meget om min barndom. Min mor lavede dem altid, da jeg var barn. Og der er mange gode minder fra hyggelige eftermiddagsstunder i godt selskab med de her fastelavnsboller.

Jeg har gjort dem mindre end min mor lavede dem, for vi griner tit af, at de altid var MEGET store, og man næsten ikke kunne andet end lige at lægge sig og slå mave bagefter. Jeg har derfor gjort dem lidt mindre, så der også er plads til at tage nr. 2!

Gammeldags fastelavnsboller med marcipan og kanel

Gammeldags fastelavnsboller med marcipan
Udskriv
Gammeldags fastelavnsboller med marcipan
Forb. tid
1 t 10 min
Tilb. tid
12 min
Samlet tid
1 t 22 min
 
Gammeldags fastelavnsboller med marcipan smager seriøst så englene synger!
Ret: Dessert, kager
Køkken: dansk
Antal: 20 små fastelavnsboller
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 50 gr. gær
  • 1,5 dl. lun mælk
  • 100 gr. blødt smør
  • 4 spsk. sukker
  • 1 tsk. kardemomme
  • Ca. 400 gr. mel (eller til dejen er smidig)
Fyld
  • 100 gr. smør
  • 250 gr. marcipan
  • 1 spsk. kanel
  • Mørk chokolade 70 % til glasur
Sådan gør du
  1. Gæren røres ud i det lune mælk, hvorefter det bløde smør hældes i, sammen med mel og sukker og kardemomme. Dejen æltes godt sammen med hænderne, så den er blød.

  2. Dejen stilles til hævning et lunt sted i min. 1 time overdækket med et viskestykke.
  3. Imens laves fyldet.
  4. Mos marcipanen godt sammen med blødt smør og kanel, og stil til side.
  5. Når dejen er hævet, rulles den ud og deles i små firkanter. Én stor teske fyld lægges i midten af hver firkant.
  6. Buk hvert hjørne ind over fyldet, og luk godt med lidt mælk, så fyldet ikke siver ud under bagning.
  7. Fastelavnsbollerne bages ved 175 gr. i en forvarmet ovn i ca. 10-12 minutter til de har fået en gylden overflade.
  8. Når de er afkølede pensles de med en lækker mørk chokolade, gerne 70 %.

Gammeldags fastelavnsboller med marcipan

Gammeldags fastelavnsboller med marcipan til fødselsdagsfesten

Som jeg skrev i mit forrige indlæg om Nords 1 års fødselsdag, så serverede jeg de her fastelavnsboller til gæsterne foruden min tiramisu lagkage. De fik hurtigt ben at gå på! Jeg havde lavet dem et par dage i forvejen, og så frosset dem ned, og det kan de sagtens bære. De blev bare tøet op på køkkenbordet, og fik lige et par minutter i ovnen, og så penslet med dejlig mørk, mørk chokolade.

Gammeldags fastelavnsboller med marcipan og chokolade

 

0 kommentar
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Tiramisu lagkage til Nords første fødselsdag
Næste indlæg
Broccoli sauce

Måske du også kan lide de her…

Påskekage med påskeæg – med smag af citron...

marts 19, 2024

Semlor med marcipan og flødeskum – den klassiske...

januar 13, 2024

Æble gløgg uden alkohol med vidunderlige julekrydderier

december 5, 2023

Hyldeblomstsaft opskrift – Én af sommerens bedste opskrifter

juni 19, 2023

Vegansk bananbrød med karamelsauce fra min bog Venindemad...

marts 14, 2023

Kladdkaka opskrift med appelsin og hvid chokolade

december 16, 2022

Osteanretning til jul med granatæble, kakifrugt og chilihonning...

december 13, 2022

Chokolade med granatæble og kanel – en skøn...

november 25, 2022

Brunsviger opskrift – mit bud på én af...

november 8, 2022

Æblekage med marcipan og kardemomme og æbler både...

oktober 28, 2022

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Stegt lange med purløgsolie, kapers og mandler

    juli 17, 2017
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen