JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Gammeldags kylling med rabarberkompot og skilt sauce

af Julie Karla maj 23, 2018
Skrevet af Julie Karla maj 23, 2018

Sponsoreret samarbejde med Dyrenes Beskyttelse: Jeg har lavet en super dejlig, totalt old school gammeldags kylling med en kylling, der har haft et godt liv. Og det har jeg, dels fordi det er så vigtigt for mig, at dyrene har haft det godt, dels fordi at Dyrenes Beskyttelse har spurgt mig, om jeg vil slå et slag for deres mærke “Anbefalet af Dyrenes Beskyttelse”.gammeldags kylling med skilt sauce

Når kyllingen har haft et godt liv

Og der er nogle samarbejder, jeg ikke skal bruge lang tid om at takke ja til. Det er især, når det handler om dyrevelfærd, bæredygtighed og økologi. Jeg spiser generelt ikke så meget kød. Vi har i hvert fald 2-3 kødfrie dage herhjemme og ofte langt flere. Så får vi æg på forskellige måder i stedet eller bønner, linser eller noget helt tredje.

Det skal ikke være en selvfølge, at der er kød til aftensmad herhjemme, så det vil jeg gerne lære Nord. Og når vi så får kød, skal det være fra dyr, der har levet et godt liv, og så gør det ikke noget, at det koster lidt mere.gammeldags kylling med persille

Først gammeldags kylling. Så kyllingesalat. Så kyllingefond!

Og faktisk så koster en kylling med Dyrenes Beskyttelses mærke ikke alverden, når man tager i betragtning, at der meget hurtigt kan blive mad til flere dage med sådan en kylling. I går lavede jeg gammeldags grydestegt kylling med agurkesalat, skilt sauce og hjemmelavet rabarberkompot. Og i dag har jeg lavet, hvad jeg vil kalde den ultimative kyllingesalat med det resterende kyllingekød. Den blev altså god og kommer snart på bloggen.

rabarberkompot til gammeldags kyllingKyllingefond til risotto!

OG så har jeg lavet en super skøn kyllingefond på skroget, lidt resterende fedt og skind samt en masse grøntsager og krydderurter fra altanen som f.eks. løvstikke og persille. SÅ GODT! Den skal især bruges til risotto, for det er simpelthen den bedste måde, man kan bruge sin kyllingefond på, hvis du spørger mig. Ens risotto bliver løftet op til et helt andet niveau med en hjemmelavet fond. Som f.eks. med min græskarrisotto, hvor jeg brugte en hjemmelavet oksebouillon.

 

gammeldags kylling med skilt sauce
Udskriv
Gammeldags kylling med rabarberkompot
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
1 t
Samlet tid
1 t 10 min
 

Super dejlig go' gammeldags kylling. Grydestegt og med dejlig rabarberkompot til!

Ret: Hovedret, kød
Køkken: dansk, nordisk
Antal: 4 personer
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 1 økologisk kylling (á ca. 1 1/2 kg)
  • smør
  • salt
  • peber
  • 2 stk laurbærblade
  • Ca. 4 dl vand
  • 1 1/2 dl fløde
  • kulør
  • 1 tsk sukker
Tilbehør
  • nye kartofler
  • rabarberkompot (se link til min opskrift i teksten)
  • agukesalat
  • frisk persille
  • frisk løvstikke
Sådan gør du
  1. Gnid kyllingen med godt med salat og peber. Steg den på alle sider i en gryde i smør.

  2. Fjern det resterende smør og kom vand ved kyllingen samt laurbærblade. Lad kyllingen simre under låg i ca. 1 time, og vend den halvvejs. Kommer der klar saft ud, når du stikker i lårene er den færdig, ellers giv den lidt mere tid under låg.

  3. Kom fløden i gryden og lad kyllingen stå en ti minutters tid uden låg, mens fløden småsimrer.

  4. Tag kyllingen op og smag saucen til med salt, peber og 1 tsk. sukker. Saucen skal skille lidt. Det er meningen.

  5. Skær kyllingen ud i stykker. Drys med frisk persille og løvstikke og servér sammen med rabarberkompot, nye kartofler og agurkesalat.

gammeldags kylling med sovs

0 kommentar
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Min E-bog med guide til Barcelona
Næste indlæg
Lækker kyllingesalat med kapers, dijon og citron

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Få Venindemad til 100 kr!

august 26, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Æble gløgg uden alkohol med vidunderlige julekrydderier

december 5, 2023

Lussekatter eller lussebullar – de klassiske svenske julebrød...

november 23, 2023

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen