JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Glaseret hamburgerryg i ovn – Den go’e gamle klassiske

af Julie Karla februar 7, 2018
Skrevet af Julie Karla februar 7, 2018

Jeg har lavet endnu en ret så old school ret nemlig glaseret hamburgerryg i ovn. Altså den goe’ gamle klassiske som vor mormødre og farmødre serverede for os! Og når jeg siger endnu én, så er det fordi, jeg for nogle dage siden lavede denne her farspandekage med smørdampet kål til.

Jeg ved ikke helt, hvad der sker for mine cravings for traditionel dansk mad for tiden, men det kommer over mig i ny og næ, og så smager det jo mega godt!glaseret hamburgerryg opskrift

Glaseret hamburgerryg i ovn med det klassiske tilbehør

Jeg fandt en økologisk hamburgerryg i et netsupermarked, og da det er sjældent, jeg lige falder over sådan én, måtte jeg da lige have den med. Og jeg blev faktisk helt nostalgisk, da jeg kom hjem og kiggede i min mors og mormors gamle opskrifter for at blive inspireret. For hvis der er noget, der minder mig om min mormor og farmors madlavning, så er det hamburgerryg med grønlangkål og brunede kartofler.

Sidstnævnte lavede jeg sørme også til denne her hamburgerryg for den blev serveret til Nords fødselsdag, hvor mine forældre også var her. Og da jeg lå syg nærmest hele december, nåede min craving for brunede kartofler slet, slet ikke at blive tilfredsstillet. Derfor gik jeg all in. Og lavede også stuvet spinat til.Cabbage

Et lidt sundere tilbehør

Men jeg kunne dog også sagtens forestille mig at lave hamburgerryg igen, men med noget liiidt sundere tilbehør. F.eks noget med noget grønkål. Det kunne sagtens være de her opskrifter:

  • Stegt grønkål opskrift med quinoa
  • Grønkålssalat med rødbede og en hemmelig ingrediens
  • Salat med perlebyg og grønkål
  • Salat med grønkål, bacon og tørrede figner

 

glaseret hamburgerryg opskrift
Udskriv
Glaseret hamburgerryg i ovn - Skøn oldschool opskrift
Forb. tid
5 min
Tilb. tid
1 t
 

Glaseret hamburgerryg i ovn er en fantastisk dejlig, gammel dansk ret, som vækker glæde gang på gang.

Ret: Hovedret
Køkken: dansk
Antal: 4 personer
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 1 hamburgerryg á 1 kg
  • 2 stk laurbærblade
  • 4 stk nelliker
  • 2 spsk farin
  • 1 spsk dijon sennep
  • 1 tsk olivenolie
Sådan gør du
  1. Kom hamburgerryggen i en stor gryde med vand, så det dækker. Tilsæt laurbærblade og nelliker. Lad vandet koge op og skru derefter ned. Lad hamburgerryggen simre under låg i ca. 40-45 minutter, indtil den når en temperatur på 60 grader.
  2. Tag hamburgerryggen op af vandet og glasér dem med farin, sennep og olie, der er rørt sammen.
  3. Bag hamburgerryggen i alm ovn ved 250 gr., indtil den begynder at få en dejlig gylden overflade, og det bobler lidt. Ca. 12-15 minutter.
  4. Servér hamburgerryggen med lækkert tilbehør.

glaseret hamburgerryg i ovn opskrift

1 kommentar
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Mine 5 benspænd for at undgå online misundelse
Næste indlæg
Salat med skinke, ost og omelet

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

Hvidkålssalat med dild, citrondressing og brændte sesam-mandler

januar 12, 2023

1 kommentar

Bjarne december 16, 2018 - 2:09 pm

Hej

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Stegt lange med purløgsolie, kapers og mandler

    juli 17, 2017
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen