JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Glaskål salat der smager så godt

af Julie Karla oktober 23, 2018
Skrevet af Julie Karla oktober 23, 2018

Jeg har eksperimenteret lidt med de fantastisk finurlige, og smukke på sin helt egen måde, glaskål. Og det er der kommet denne her lune glaskål salat ud af, som jeg altså virkelig godt kan lide. Forestil jer små tern af glaskål brunet i smør og vendt med syrlige æbler og frisk persille. Det er godt.nem opskrift på glaskål salat

En simpel glaskål salat men med fylde

Det er egentlig en ret simpel salat. Her er det virkelig glaskålen, der er i centrum. Og det er den især, fordi den er blevet stegt i brunet smør. Det giver den der helt fantastiske afrunding og fylde og den fedme en god salat altid har brug for. For efter min mening så har en god salat altid en eller anden ingrediens, der giver noget fedme. Om det så er fra nødder, ost, avocado eller olier. Eller altså smør i dette tilfælde!

Jeg har spist det hele…

Jeg lavede denne her glaskål salat i går dag, og det var så meningen, at vi skulle spise den til aftensmaden. Men jeg var simpelthen så vild med den lune salat, at jeg kom til at spise den med det samme. Og netop at den er lun er ret vigtigt, for det er her, at man virkelig kan smage det brunede smør.

glaskål salat opskrift til fire personer

et smukt lilla glaskål til glaskål salat
Udskriv
Glaskål salat
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
15 min
Samlet tid
25 min
 

Hvis du ikke ved, hvad du skal bruge dine glaskål til, så kast dig ud i denne her glaskål salat!

Ret: Salat, Tilbehør
Køkken: dansk, nordisk
Antal: 4 personer
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 2 store glaskål
  • 1 stor spsk smør (eller 2 ; )
  • salt
  • friskkværnet peber
  • 1 sødt æble
  • citronsaft
  • 2 spsk finthakket frisk persille
  • fintrevet citronskal
Sådan gør du
  1. Skræl glaskålene. Det gøres bedst ved at skære top og bund af, og så skære siderne af med en kniv ned mod skærebrættet. Skær glaskålene i tern.

  2. Kom ternene i en gryde med vand så det dækker. Kog i ca. 15 minutter, eller indtil de er møre.

  3. Varm smør op på en pande, brun det af og kom de kogte glaskåltern på. Lad det stege et par minutter, mens der røres rundt engang i mellem.


  4. Skær i mens æblet i små tern  og vend dem med en smule citronsaft. Hak persillen fint.

  5. Når glaskålen begynder at tage en smule farve. Drysses de godt med friskkværnet peber og salt.

  6. De stegte glaskål kommes over på et fad. Drys med æbletern, finthakket persille og afslut med fintrevet citronskal. Servér salaten lun.

et smukt lilla glaskål til glaskål salat

Hvad er glaskål egentlig?

Og jeg kom lige til at tænke på, at det måske ikke er alle, der er helt med på, hvad det der glaskål er for noget. Jeg får mine igennem Årstiderne, og har set dem nogle steder i supermarkederne. Men glaskål er altså en type kål, som har en dejlig mild, let smag. Den er virkelig skøn at bruge som alternativ til de lidt mere traditionelle kåltyper. Og kan stort set også bruges til lige så mange ting som de traditionelle. Glaskålen er i sæson lige nu, så det er bare med at hoppe ud i det!

0 kommentar
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Nords yndlingsmad – Stegte bananer med kokos og rosiner
Næste indlæg
Græskarsalat med æble, granatæble og hytteost

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Stegt lange med purløgsolie, kapers og mandler

    juli 17, 2017
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen