JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Gnocchi opskrift med græskar, pancetta og salvie

af Julie Karla november 20, 2018
Skrevet af Julie Karla november 20, 2018

Gnocchi er nok én af mine yndlingsting fra det italienske køkken, så der skal selvfølgelig også være en efterårsagtig gnocchi opskrift på bloggen. Jeg elsker de her små skønne kartoffelpuder og helst i selskab med noget ekstra lækkert, som f.eks. gorgonzola, parmesan, tomatsovs eller i det her tilfælde sprødstegt pancetta og bagt græskar.nem gnocchi opskrift

Et nyt super trick

Og så har jeg opdaget en ret så fantastisk måde at tilberede de her små gnocchi på. De skal nemlig steges sprøde på panden efter de er kogt. De skal have den her sprøde overflade og være helt bløde indeni. Ah men altså. Den der sprøde overflade, det er så godt. Og ikke mindst, når der hænger lidt stegt pancetta og salvie ved.

En gnocchi opskrift til hverdagen

Hvis jeg skal være ekstra god ved mig selv, og have noget lækkert at spise, så vil jeg lave denne her opskrift. Jeg elsker simpelthen stegte gnocchi og denne her kombination er super. Og så er den nem at lave med få enkle ingredienser. Til gengæld skal man ikke gå ned på den friske salvie, den er vigtig, så køb en potte, så der er rigeligt. Og endelig tager den ca. kun en halv time at lave, og det kan vi li’ på travle dage.

gnocchi opskrift fra madblog

gnocchi opskrift fra madblog
Udskriv
Gnocchi opskrift med græskar, pancetta og salvie
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
20 min
Samlet tid
30 min
 

En super nem hverdagsret, der smager skønt af frisk salvie.

Ret: aftensmad
Køkken: internationalt, Italiensk
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 400 gr. butternut squash
  • olivenolie
  • 400 gr gnocchi
  • 70 gr. pancetta i skiver
  • 2 stk. skalotteløg
  • 2-3 spsk. grofthakket salvie
Sådan gør du
  1. Skræl græskaret og skær i små stykker. Vend med olivenolie og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Drys med salt og friskkværnet peber og bad ved 200 gr. i ca. 20 minutter, indtil de er bagte.

  2. Sæt vand over til gnocchien og kog dem færdige. Vend dem med olivenolie og lad dem stå til senere.

  3. Skær pancettaen i små stykker og steg det sammen med hakket skalotteløg i en dyb pande, indtil løgene bliver gennemsigtige. Tilsæt grofthakket salvie. Lad det hele stege 5-7 minutter, indtil pancettaen så småt begynder at blive sprød.

  4. Vend nu gnocchien i panden og steg ved høj varme nogle minutter, så gnocchien får en skøn stegeskorpe og pancettaen bliver helt sprød. Vend til allersidst den bagte græskar i.

  5. Anret på 2 tallerkner og pynt med frisk salvie.

Flere gnocchi opskrifter

Jeg har lavet to andre gnocchi opskrifter, som ligger her på bloggen, og som jeg lige linker til. Det gode ved gnocchi er at kogetiden er så kort, så man lynhurtigt kan bikse et super lækkert måltid sammen. Som jeg startede med at nævne, så er gorgonzola ALTID et godt match til gnocchi. Og det er bare at svitse lidt skalotteløg i en lille gryde, komme mælk/fløde og gorgonzola i, og peber og vupti. En lækker gorgonzola sauce til dine gnocchi.

  • Italienske kødboller i cremet tomatsauce

  • Broccoli sauce til lækker gnocchi

gnocchi opskrift på tallerken

0 kommentar
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Nem citronfromage opskrift
Næste indlæg
Pizza med kartoffel og rosmarin

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Stegt lange med purløgsolie, kapers og mandler

    juli 17, 2017
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen